Telefonas ir televizija viename – jau realybė  (6)

MWC mugėje galima pamatyti tikrai unikalių ir neįprastų technologinių sprendimų. Palikime kiek ramybėje Samsung ar Sony kompanijų flagmanus ir pažinkime mažiau žinomą telefoną IQ Xlion. Tai įrenginys, kuris pasižymi televizijos žiūrėjimo galimybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt dar prisimenate nešiojamuosius radijo imtuvus su ištraukiama antena, kuri gaudė radijo bangas? Dabar įsivaizduokite išmanųjį telefoną, aprūpintą būtent tokia antena, dėl kurios galima žiūrėti televiziją ar klausytis radijo. Būtent toks yra kompanijos I-Mobile įrenginys IQ XLion. Reikėtų pažymėti, kad televizijos telefone koncepcija nėra nauja, štai, pavyzdžiui, Japonijoje tokie sprendimai yra žinomi pakankamai seniai. Tačiau I-Mobile atstovas užtikrina, kad jie yra pirmoji kompanija Europoje, planuojanti įvesti telefonuose TDT ir TDT 2 standartus. Tai reiškia, kad ištraukus anteną ir paleidus atitinkamą skaitmeninę programėlę šiame telefone galima bus žiūrėti televiziją arba klausytis radijo. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad I-Mobile pasistengė, kad išmanusis telefonas nebūtų pigus. Nors įrenginys turi gana vidutinį dizainą ir plastikinį korpusą, vis dėlto pasižymi pakankamai neblogomis vidinės konstrukcijos elementų specifikacijomis. IQ XLion turi 5,2 colių ekraną, keturių branduolių Snapdragon 1,2 GHz procesorių, 1GB RAM bei veikia Android 4.4 operacinės sistemos pagrindu. Telefonas turi 16MP galinę ir 8MP priekinę kameras. I-Mobile įrenginys palaiko dviejų SIM kortelių funkciją bei turi 2500 mAh talpos bateriją.

Žinoma, tai nėra flagmanui būdinga specifikacija, tačiau visai pakankama tam, kad šį įrenginį galima būtų priskirti vidutinei telefonų klasei. Telefono kaina turėtų būti apie 300 eurų. Kol kas išmaniuoju telefonu kompanija prekiauja tarpininkaujant savo parduotuvių tinklui, tačiau galvoja apie bendradarbiavimą su telekomunikacijų bendrovėmis.

Sunku prognozuoti, ką gali sudominti toks išmanusis telefonas. Tačiau I-Mobile atstovas savo kompanijos įrenginį MWC renginyje bando parduoti taip: „Įsivaizduok, guli paplūdimyje, vaikai žaidžia jūroje, žmona juos prižiūri, o tu tuo laiku savo telefone žiūri televizijos transliuojamas sporto rungtynes.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(16)
(8)
(8)

Komentarai (6)