Android turės konkurentą – kinai kuria savo operacinę sistemą  (0)

Kinų kompanija Huawei kuria nuosavą mobilią operacinę sistemą, taip norėdama sumažinti priklausomybę nuo Google Android, įdiegtą į beveik visus šio kinų gamintojo mobilius įrenginius, rašo GSMArena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinio teigimu, kompanijos Huawei specialistai prie naujos operacinės sistemos darbuojasi jau pastaruosius trejus metus.

Huawei, kuri yra trečias pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas, taip pat dirba prie naujo išmaniojo telefono, kuris dirbs su jų sukurta operacine sistema. Kada galime sulaukti anonso – nepranešama.

Priminsime, kad Huawei praėjusią savaitę pakvietė į prezentaciją, kuri vyks šių metų birželio 2 d. Niujorke (JAV). Renginio tema neatskleidžiama, todėl neatmetama galimybė, jog tą dieną kompanija publikuos ir savo naująją mobilią platformą.

Beje, nežiūrint į Huawei norą sumažinti priklausomybę nuo Google, būtent kinų gamintoją interneto gigantas pasirinko naujos kartos Nexus telefono gamybai. Etaloninis išmanusis telefonas turėtų debiutuoti rudenį, jo pagrindą sudarys dar neanonsuotas Huawei Mate 8.

Prognozuojama, kad naujasis Google Nexus gaus 5,7“ įstrižainės ekraną su 2560 x 1440 taškų raiška, taip pat metalinį korpusą, padengtą stiklu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (0)