Ko reikia, kad Baltijos šalys atlaikytų Rusijos ataką 3-4 dienas? Baigti nesąmones ir mokytis iš Suomijos bei Izraelio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2015-05-25 14:08
Kuo daugiau baltijos šalys skirs ginkluotei, tuo didesnis aukų skaičius bus karo atveju. Jai rusai norėtų užkariauti europą, jie tą būtų padarę prieš griūnant SSRS kai Nato blokas jai neprilygo, bet kaip žinome to nebuvo tad nematau priežasties mėtyti pinigus gynybai ir dabar
TLas 2015-05-25 14:44
Kazkoks skaiciuku zonglierius si straipsni parase grynai i statistika ziuredamas. Kaip galima lyginti Izraeli kuris nuo ikurymo pastoviai yra didesnio ar mazesnio lygio kariniam konflikte, apsuptas priesingai musistaciusiu saliu. Jiem tai vienintele iseitis. kitas dalykas jie yra finansiskai stipriasni ir itin glaudus sajungininkai su JAV, priesingai nei Baltijos salys, mes tiesiog JAV interesu zonoj ir jei bus palanku kisis jei ne stoves atokiau ir taskas. Kodel lietuva su virs 40% bvp skola dar turi mest milijonus i beprasme gynyba? Kai turesim 9% kaip estija galesim didint biudzeta, dabar yra geresniu vietu ponigam investuot. Nes esmes tai nekeicia Sansu mes neturim atstovet pries rusija. Telieka diplomatija, aljansai ir t.t.
vanduo4 2015-05-25 16:05
Kažin kuo pagrįstas šis teiginys? Ar nebus taip, kad Kaliningradas neutralizuos visą EU oro gynybą?
kiesza 2015-05-25 16:29
Jūs visiškai teisus, kariaut buvo pajėgi, išlaikyti sąjungą ne. Štai jums medžiaga: https://www.youtube.com/watch?v=nUf2tO8Mt2g Dėl aliaskos tikrai nežinau kodėl pardavė.
Geras Žmogus 2015-05-25 16:45
Manau, reikia didint išlaidas gynybai, vien solidarumo prasme. Mes, kaip NATO esam įsipareigoję ir dabartinė valdžia rodo tik savo abejingumą susitarimams. Kitaip, ateis kokie 300 separatistų, prsižiūrėję rusų propagandistų permontuoto filmo 300 Spartiečių (Maskviečių) ir okupuos prezidentūrą. Va tada žagsėtume, kaip ukrainiečiai. O dėl pajėgumų apsigint,t ai miesetuose gintis yra daug lengviau. Jokie tankai, artilerijos priešui nepadėtų. Čia jau žmogus ir jo turimos, nešiojamos technologijos viską nulemtų. Aišku, kiekybė, taip pat. Dėl to ir reikia mum rezervistų daugiau. Karo nieks nenori, bet pasiruošus reikia būt, nes silpnus rusų valdovai mėgsta mušt...
TAURAS 2015-05-25 16:48
Aliaska buvo parduota ne SSRS, o Rusijos imperijos ,labai labai seniai kai dar SSRS net nekvepejo.. Siaip straipsnio autorius pilsto is tuscio i kiaura. Geriau tuos pinigus skirtu specialiosioms tarnyboms, kurios gaudytu korumpuotus valdininkus. Tada visiems butu geriau gyventi ir pinigu zaisliukams turetu atsirasti.. Lietuva ir kitos baltijos salys yra tokioje padetyje, jog betkoks karas butu tolygus beprasmiu savo zemiu suniokojimu. Kam laikyti fronta savo salyje ? As suprantu, NATO virsunes niekada nenoretu, jog kazkas griautu ju miestus ir jiem mes esame butini, bet stengtis taip sustiprinti kariuomene, jog galetume uzlaikyti priesa ir toliau, su vakaru pagalba, testi konflikta savo zemese yra maziu maziausiai nekorektiska.. Taciau is musu Prezidentes kalbu, panasu, jog Lietuva siekia butent to.. Susinaikinimo.. Baisu, jog sita tauta tiek daug atlaike, o kai gavom valdzia i savo rankas, tiesiogine to zodzio prasme siekiam susinaikinimo...
Rukis 2015-05-25 16:53
Tu esi visiškai teisus. Kokio velnio laikyt tą frontą čia? Jau rytoj siunčiam į Rusiją delegaciją su prašymu prisijungti prie Rusijos federacijos. ♥ Rusija ♥ Putinėlis ♥ AntiGėjai ♥
S.J 2015-05-25 16:56
Keistas poziuris. Jei but noreje but seniai butu uzkareve. Tai kad lt iki 1991 ir taip buvo rusu sudetyje, i poto paciai rusijai reikejo vel tiestis. Cecenijos karas x2 kart. O kodel ukraina dabar o ne pries 10 m. Karas toks dalykas, kad nezinai kada koks durnius ka sugalvos. Karui reik visada but pasiruosusiems. Zmogus toks sutverimas, per visa zmogaus istorija mazai buvo ramaus taikaus gyvenimo. Dabar europa gyvena jau pakankamai ramiai, jei neskaitant balkanu problemos.
sabotan 2015-05-25 17:51
Na negalejo islaikyti aliaskos per sudetinga buvo del krymo karu kartu galejo ir aliaska prarasti na buvo pasirinkimas arba parduoti aliaska arba rizikuoti ir ja islaikyti arba negauti nieko o pinigu reikejo rusijos imperijai. O del kariuomenes dydzio tai yra visiska nesamone nedydije esme. Kam lietuvai tie tankai ka mes su jais veigtume ? Mum reikia geros priestankines ginybos ir prieslektuvines ginybos. Plius kryma galetu vokietija su lenkija neutralizuoti nereikia cia net jav nes jav reikia savaites cia atplaukt su lektuvnesiu. Rusam gotlando sala butu patogu uzimt ir ten dislokuoti prieslektuvines sistemas nes kalingrada peskom lenkai su vokieciais pasiektu
MindaugasV85 2015-05-25 18:24
Reikia išžudyti visus politikus mūsų Žemėje ir apskritai nebus jokio karo. Mirtis gaidžiams!
lucy 2015-05-25 19:02
Šiaip jo politikai/karininkai mėgsta žaisti žmonių galvomis, reikėtų juos į ringą suleisti ir padaryti Mortal Kombat, baigtusi visos nesąmonės O šiaip aš irgi nesuprantu kokio velnio didinti kariuomenę ir stengtis jog karas ir fronto linija būtų Lietuvoje, čia grybui matyt taip liepė tai taip ir daro, nes protingai mastantis žmogus ir mylintis savo šalį taip nedarytų.
evaldosia 2015-05-25 19:28
mes esam buferinė zona,ir jei pultų rusija,mūsų kraštas ir miestai būtu sugriauti kaip čečėnijoje ar rytų ukrainoje.pinigų atstatymui mes patys turime turėti,o pinigų gynybai tegul turi šalys kurios už mūsų ,jei nenori būti sugriautos.na dar galime būti partizaninė šalis,jei jau okupavo,arba teroristinė,turinti paruošta branduolinę bombą maskvos požemyje.iki izraelio mums dar labai toli ekonomiškai keliauti.
vanduo4 2015-05-25 19:33
Galiu pasakyt kodėl. SSSR bankrutavo, todėl pardavė, kad gautų apyvartinių lėšų. Tas pats buvo ir 2008 m. kai Japonijai leido išsipirkti dalį II pasaulinio karo metu prarastų salų. Beje dėl karinių pajėgumų. Ginkluotės SSSR turėjo daug, bet kaip su aprūpinimu jeigu šalis šalis negali išgyventi. Kiek ilgai temps kariniai veiksmai? Beje kodėl Rusija nepuolė jeigu buvo užtikrintai galingesnė?
Rukis 2015-05-25 19:46
Kokia dar Aliaska SSRS laikais? Apie ką čia išvis svaigstat? Jūs bent istoriją mokėtės mokykloj ar jau nuo 8 klasės "strojkėse" dirbat, Bambaliniai?
MindaugasV85 2015-05-25 19:52
Čia mūsų auksinei prezidentei reikai dėkoti. Aš tai kažkaip mėgstu į savo vaikystę/paauglystę atsigręžti: mokykloj buvo mokoma nevogti, neveidmainiauti, mylėti gamtą, gerbti kitus visuomenės žmones, buvo kalama į galvą, kad ne piniguose laimė, kad didžiausias turtas tai sveikata... Na žinai "užaugau" ir pamačiau, kad gyvenime viskas priešingai. Tai "gero žodžio" apie mūsų "tautos valdytojus" jau seniai negailiu. Gaidžių sistema kažkokia. Breiviką galėtų kas atsiųsti, tai parodyčiau į kurią pusę šaudyt
Katė 2015-05-25 19:56
Daugelis čia komentuojančių vaikigalių neprisimena, bet man ši karo isterija primena 1999 metus.Tada žurnaliugų ir politikų įbauginti žmonės irgi ruošėsi - tik ne visai karui, bet šimtą kartų blogesniam dalykui - Y2K kataklizmui (kai kas dar laukė ir pasaulio pabaigos, bet kalba ne apie šituos) Visus metus šlavė parduotuves, rėmė duris, degė žvakes... ir labai nusivylė 2000 sausio pirmąją. Nieko nebuvo. Ar nepatirsit depresijos, kai metų metus besiruošdami karui jo nesulauksit? Nepasipils savižudybių banga? Laikykitės, išsirinkom kvaištelėjusią bobą, bet visos kadencijos kada nors baigiasi, nuslinks debesys, nušvis saulė.
vanduo4 2015-05-25 20:05
Na taip. Pavadinimai labai keičia pokalbio esmę. SSSR ir Rusijos imperija bei Putino Rusija - tiesiog nesulyginami skirtumai politine prasme.
MindaugasV85 2015-05-25 20:07
Aha, palaikau tave, o technologijos.lt irgi labai "profesionaliai" prisideda prie šitos psichozės kurstymo. Na žinoma - tai labai populiaru Čia susinervinęs kokį mėnesį net nesilankiau, o dabar jau kai ateinu, tai kaip į kokį delfį - jokios pagarbos portalui (neskaitant vieno kito "forumiečio")
Skeleton 2015-05-25 22:06
Oi kokia minia koloradikų čia subėgo komentuoti. Jau ne kartą mačiau tą pasakaitę kai vietiniams aiškinama "jūs tik nesiginkit prieš Rusiją ir jums nieko blogo nenutiks", o užsienyje tuo metu plūsta masinė Rusijos propaganda: "jie visi myli Rusiją, jeigu nemylėtų jie juk gintųsi ginklu". Mano manymu toks koloradkių aktyvumas "paruošiant" mus Rusijos agresijai yra pats svariausias įrodymas kad Rusija bent jau rimtai svarsto Baltijos šalių užgrobimo galimybę. O kaip "nieko blogo nebus" rusų agresijos atveju tai galite pasigrožėti Rytų Ukrainos pavyzdžiu. Kur kiekvienas baditas-komandyras siautėja kaip nori, žudo nepatinkančius arba laiko "v podvale". Vietinės koloradkės ypač turėtų atkreipti dėmesį kaip šaudomasi dėl valdžios, pavyzdžiui prieš kelias dienas Luhansko "boso" Plotnickio įsakymu nudobė vaduką Mozgovojų (ir berods šešis jo draugelius), o prieš tai dar keli "maištininkai" anot Plotnickio krito nuo "nežinomų užpuolikų" kulkų. Karo atveju aš asmeniškai rusams gyvas pasiduoti nesiruošiu. Kad koks nors devynias klases baigęs banditukas sadistas man laužytų pirštus arba spardytų dantis? Ačiū ne, geriau mirti.
Shioks 2015-05-25 22:27
Vis dar daugumai tas karas pastoviai vaizduojasi, karas bus tada kai mes ka nors uzpulsim. Rusija neturi pajegumu puolimui ir gynybai vienu metu... Judant i prieki visada reikes saugoti uznugari, kuo toliau judesi tuo greiciau isseks tavo kariuomenes resursai.... Realiausias karo atvejis butu, JEI Rusija bandytu uzpulti Baltijos salis... Bet toks variantas yra beveik 0 , vien del to, kad tektu veltis i konflikta su NATO, i pagalba beveik 100% atskubetu Lenkai ir Suomiai, nes jiems grestu buti uzpultiems poto. Taip, kad prarasti didele dali profesionalios armijos ir kitu resursu Rusijai yra nenaudinga del mazo naudingumo koeficiento tarp istekliu ir strategines vertes. Rusija geriau skirs daugiau pinigu papirkti korumpuotus valdzios atstovus ar skleisti propoganda ir kitaip destabilizuoti valstybes.