Kokių naujienų šią savaitę mums pateiks „Google“? (Video)  (0)

Ketvirtadienį prasideda dvi dienas truksianti „Google“ organizuojama konferencija „I/O“ („Input/Output“). Šios kasmetinės konferencijos metu interneto gigantė San Fransiske turėtų pristatyti visą paletę inovacijų ir jau sukurtų technologijų patobulinimų, ties kuriais „Google“ darbuotojai plušo pastaruosius 12 mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas „Google“ nepranešė, kas turėtų vesti šią konferenciją ir skaityti pagrindinius pranešimus, tačiau tikėtina, kad tai turėtų daryti vyresnysis kompanijos viceprezidentas Sundaras Pichai, kuris visai neseniai buvo paaukštintas pareigose ir tapo „Google“ kompanijos produktų vyriausiuoju vadovu. Beje, kol pati kompanija nepateikė jokių užuominų, kokios gi naujovės bus pristatytos konferencijos metu, internete jau ilgą laiką sklando gana nemažai spekuliacijų apie šį renginį.

„Android M“

Viena ryškiausių šios konferencijos žvaigždžių turėtų tapti naujoji „Google“ kompanijos kuriama operacinė sistema „Android M“, apie kurią jau rašėme anksčiau.

Naujoji „Android“ versija turės pirštų atspaudų funkciją, kuri turėtų atrakinti aplikacijas vietoje slaptažodžių. Taip pat tikimasi, jog „Android M“ suteiks vartotojams galimybę įgyti daugiau kontrolės valdant savo asmeninę informaciją prisijungimų prie aplikacijų metu; bus pagerinta balso komandų funkcija; taip pat įdiegta „vieno paspaudimo“ mobiliųjų mokėjimų paslauga „Android Pay“.

Tiesa, neatmetama galimybė, jog „Google“ nepristatys naujos operacinės sistemos, tačiau pristatys kardinalius atnaujinimus jau egzistuojančiai „Lollipop“ versijai.

Labas, „Brillo“

Daiktų internetas nėra itin patrauklus pavadinimas technologijai, tačiau ši technologija dabar yra „ant bangos“. Pagrindinė idėja yra interneto ryšiu sujungti jūsų išmanųjį telefoną, kompiuterį ir kitus išmaniuosius įrenginius ir buitinę techniką į vieną bendrą tinklą.

Be abejo, „Google“ nenori atsidurti šios industrijos nuošalyje, todėl kompanija jau anksčiau paskelbė apie „Nest“ įsigijimą. „Nest“ technologija būtent ir orientuojasi į išmaniųjų namų sukūrimą. Tačiau sklinda kalbos, jog „Google“ ilgą laiką dirbo ir ties „Brillo“ projektu, kuris turėtų sujungti elektroninius įrenginius, neturinčius ekranų ir naudojančius itin mažai elektros išteklių.

Paslaptingasis „Glass 2.0“

„Google“ kompanija visada stengiasi konferencijos lankytojus pamaloninti „karštomis“ naujienomis. Viena iš tokių galėtų būti „Glass 2.0“ technologija – ypatingasis stiklas, kuris turėtų vartotojams suteikti visą reikalingą informaciją, liečiant vien tik stiklinį paviršių.

Be abejo, „Glass 2.0“ gali pavirsti į viešą naujosios kartos išmaniųjų akinių „Google Glass“ pristatymą, kadangi jau ilgą laiką netyla kalbos, jog „Google“ dirba ties šiuo projektu. Belieka sulaukti konferencijos ir patiems įsitikinti.

Virtuali realybė

„Google“ dar praėjusiais metais sukėlė bangas rinkoje, kai pristatė „Cardboard“ virtualios realybės įrenginio koncepciją. Tačiau ilgainiui „Cardboard“ technologija, skirta išmaniesiems telefonams, tapo pilnu virtualios realybės įrenginiu, kuris turėtų tapti žaidimų, pramogų ir netgi apsipirkimo dalimi.

Kadangi „Facebook“ jau pristatė „Oculus“, o „Microsoft“ pademonstravo „HoloLens“, „Google“ neturi kur trauktis ir tiesiog žengti koja kojon su konkurentais (o jų technologijos virtualios realybės srityje išties stipriai pažengusios į priekį).

Automobiliai

„Google“ kompanija savo „Android“ automobilį jau pristatė praėjusių metų „I/O“ konferencijoje, pademonstruodama savojo automobilio galimybes. „Android Auto“ automobiliams reikia prijungti vairuotojo „Android“ išmanųjį telefoną prie automobilio ir taip gauti visas automobilio ir telefono galimybes vienoje platformoje.

Tačiau „Google“ kompanija greičiausiai žengs ir dar vieną žingsnį bei „Android“ operacinę sistemą kaip atskirą platformą perkels tik į automobilį, todėl paties išmaniojo „Android“ telefono gali ir neprireikti.

„Android Wear“

„Kova dėl riešo“ tampa vis įtemptesnė, kadangi „Apple Watch“ neseniai sudrebino išmaniųjų laikrodžių sektorių. „Android Wear“ išmanieji laikrodžiai, kurie buvo pradėti pardavinėti praėjusią vasarą, nesukėlė tokio ažiotažo kaip „Apple“, todėl „Google“ kompanijai neabejotinai reikia atsigriebti ir žengti atsakomąjį žingsnį.

Nauji dizaino pakeitimai, geresnė baterija, „Google Fit“ sveikatos stebėjimo įrenginio patobulinimai yra tik keletas aspektų, kurių laukia daugelis „Android Wear“ gerbėjų.

Dar viena įdomi teorija sklando internete, jog „Google“ pristatys naują „Google Now“ asmeninį pagalbininką, skirtą išskirtinai „Apple Watch“ išmaniesiems laikrodžiams.

Nuotraukų dalijimasis

„Bloomberg“ prognozuoja, jog „I/O“ konferencijos metu „Google“ pristatys ir naujų nuotraukų kėlimo ir dalijimosi paslaugą, kuri bus visiškai atskira nuo „Google+“. Pastarasis socialinis tinklas tapo itin populiarus vien tik dėl galimybės patogiai laikyti savo asmenines nuotraukas vienoje vietoje ir su jomis dalytis internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)