Energetikos ministerija suskaičiavo SGD terminalo naudą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-05-29 22:54
Na ką, lyg susitarus „Respublika“ kaip tik patalpino straipsnį apie šitą „terminalą“, su mokslininkų prognozėmis ir išvadomis. Raudoni ir mėlyni komsomolcai, skaitykit tiesą apie savo „energetinę nepriklausomybę“ ir liekit tulžį jau ne ant manęs, bet ant mokslininkų.
Marius.brn 2015-05-30 00:17
Dar neišgaravo tau ten iš galvos? Skaityk įdėmiai, nes viskas kas ten rašoma tai tik abejojimai, pamanymai ir nesugebėjimai atsakyti. Bet kokiu atveju, vienintelis faktas, kuriuo niekas negali diskutuoti, tai monopolio panaikinimas. Visi sutiks, kad monopolis yra blogai, o jei monopolininkai yra rusai arba vatnikai, tai iš vis šakutės. Tiesioginė konkorencija yra didžiausias šio projekto privalumas. Saugumas turi irgi savo kainą, kurią išdidžiai reikia mokėti. Skandinavijoje jau senai įprasta investuoti į papildomas priemones, saugesniam kasdieniam gyvenimui, o ką bešnekėti apie valstybių ginklavimasį, kuris kainuoja begales pinigų, bet kažkodėl niekas nenusprendžia staiga nebesiginkluoti. Todėl, kad tai kaina kurią mokame, kad nemokėtume dar brangesnės. Taip pat ir su terminalu, jei rizikuojame ne pinigine forma, tai tikrai rizikuojame "remonto darbais" ir visokiais kitokiais neaiškiais trikdžiais iš vienintelio tiekėjo, kuris nepasižymi kaip itin stabilus. Kiek atsietų netekti žiemai dujų? Paskaičiuosi man, Katyte?
TAURAS 2015-05-30 00:25
Taciau gazpromas kolkas nieko nesako del kompencasiju mokejimo (del kuriu dydzio kolkas tik ir yra nesutariama) ir greiciausiai visas jas sumokes, nes duju kaina butent po EK pareiskimo ir sumazino. Ne tada kai terminala pasistatem.. O musu valdininkeliai si kainu kritima sieja su ju nuostabiausiu terminalu, kuris kolkas tik nesa nuostolius ir ateity gali niekas nepasikeisti. Jau tokie miglos putejai, tie musu isrinktieji.. Prisiminkit valdovu rumus. Kaip juos tada valdininkeliai gire? O gavosi visiskas fiasko. Cia manau irgi panasiai bus. Pasikeis kelios valdzios ir pamirs visi kas ka pridirbo.. Jau dabar zmones kiek uzmirso. Lietuvoje viskas paprasta, ka raso delfis tas ir yra teisybe. Patiklumas zmoniu neispasakytas. Pasidomekit pradzioj kas yra propoganda, masiu valdymas ir tada suprasit kiek metu jums pudrinamos smegenines, o jus toliau tuos pacius KGB`istus renkat.. Ir nesakykit, jog as esu papirktas Rusu agentas. Sitas zmoniu teigynys yra butent idiegtas jums per informavimo priemones per pastaruosius metus norint uztildyti valdzios kritikus. O kritikuoti dabartine musu valdzia tikrai yra delko..
immortallt 2015-05-30 01:25
Taurai, dar iki kažkokių galutinių išvadų ir prievartinio mechanizmo taikymo Rusijai, kai yra tokia įtempta politinė situacija... Nu dreamon, ES mintis kad ir kiek gera, bet deja į konfliktą su psichiniu ligoniu eiti nenorės. Taurai, o tai kaip manai, družbos įvykiai nepasikartotų, jei nebūtų terminalo ir būtų arbitražo teisman paduota? Juokingas esi ir tiek, tik ne tiek nesąmones klegi, kiek katė. Tikrai gyvenime jokių derybų nelaimėtum, nes viskas ką tu prieš psichinius turėtum - gražų žodį ir idėją, kad visi turim sugyventi draugiškai. O jis nenori sugyventi draugiškai. Tau pakimba operacinė sistema ir toliau nebesuvoki, kad taip būti negali. Nu nu, kas ką užtildė? Dar pasakyk, kad dabartinės valdžios nekritikuoju, bet mąstyti tu strategiškai stambiai tikrai nelabai sugebi. Ok, paprasčiau pabandysiu tau paaiškinti. Yra trys žmonės. Pirmasis tai pvz vokietis, kuris turi daug ateinančių šlangų iš skirtingų šaltinių, kurios aprūpina jo kūną medžiagomis. Jei viena dingsta, kitos lieka ir pakeičia dingusįjį. Visos dingti kartu negali. Tada yra lietuvis, kuris turi vieną vienintelę ploną šlangelę, prie kurios pridėtas peilis ir yra rusas, kuris sėdi ant bačkos, iš kurios eina šlangos visos. Ką jisai vokiečiui gali pasakyti? Nieko, nes jei nupjaus, net nesureaguos. O ką lietuvis? Tik nupjaus ir numirs. Na ne iškart, po ~3 mėnesių ar 1 mėnesio jei labai šalta žiema. Tai dabar paaiškink man, ant vienos, gyvybiškai svarbios šlangos sėdint ar gali bent teoriškai galėti derėtis? Tau sakys čiulpk, klausi kiek giliai imti. Sakys ėst šūdą, paklausi ar druskos gali užsiberti, nes kitu atveju tavęs nebėra. Arbitražo teismas? Užsuks dujas, po savaitės sakys nepataisomas vamzdis, bet vat jei arbitražą atsiimsi, galbūt dievas (putinas) padės ir susitaisys vamzdis. Atsiimsi arbitražą ir tada dar susimokėsi už vamzdžio "remontą". Ar visgi tiki, kad Rusija yra geras dėdė, kuris bendrauja draugiškai ir savo brolių niekad nepaliks? Visai kaip dabar ukrainiečius žudo, kuriuos dar prieš 1,5 metų broliais vadino.
TAURAS 2015-05-30 02:00
Gerai, bet kam tada terminalas, kuris tenkina 200% Lietuvos poreikiu? Dar tokiais laikais, kai iskastinis kuras tampa atgyvena? Kodel nebuvo galima statyti mazesnio terminalo, kartu su Achema, kuri greitai vienintele tas dujas vartos? Kodel reikejo daryti viska taip brangiai, per kazkokias seiseliu salas? Ar nekvepia valstybes pinigu pasisavinimu? Uz tokias mahinacijas reikia pradeti sodinti i Lukiskes, nes kitaip ir toliau valdininkeliai savo mahinacijas suks, delfis kazka parasys, apkaltins Rusus jei kazkas sakys priesingai (kaip sio terminalo kritikai tapo gazpromo statytiniai) ir visiems gerai bus...
kag 2015-05-30 02:21
Katinas, pagooglink smegenis lavinanciu pratimu...
Katė 2015-05-30 09:59
Tauras viską labai gražiai išdėliojo, nėra ką labai bepridurt. Žydriesiems komsomolcams turėčiau pasakyti jog, gink dieve, aš ne prieš terminalą apskritai. Idealų terminalą Lietuvai buvo suprojektavusi „Achema“. Technikos mokslų daktaras B. Lubys pasiūlė optimalų Lietuvai plaukiojantį termnalą, (idėja pasinaudojo šiandieninio terminalo aferistai), kainavęs jis būtų apie 250 milijonų (dabar ~dešimt kartų brangiau) iš kurių trečdalis - privačios „Achemos“ lėšos, Talpa apie 30% metinio suvartojamo Lietuvos kiekio, (dabar 200%) vienu žodžiu, idealus buvo Lietuvai terminalas, kuris dujas turėjo priimti jau apie 2010 metus. Bet... Kaip žinome, Kubilius projektą išmetė į šiukšlių dėžę, padarė viską, kad Gasprom dar 6 metus pasiimtų viršpelnius ir net atsiradus terminalui Gaspromas yra ramus - jo dujos visada pigesnės, nes šis korupcinis terminalas nekonkurencingas rinkoje. Prisiminkim, net jam jau dabar prastovint pustuščiam, estai su suomiais kažkodėl vis tiek ruošiasi statyti savąjį, Latvija oficialiai pareiškė, jog dujų iš jo nepirks.
Kadras 2015-05-30 10:27
kionig 2015-05-30 10:40
Kaip užsikirtusi plokštelė tratata tratata tratata... Tos pačios kremliaus dainelės be jokių įrodymų. Tie patys baubai su kitų šalių dar būsimais po bbž kiek metų terminalais. Apie konkurenciją iš viso ne tau suokti, mažule.. Toks ir tavo supratimas - pasakei, kad nekonkurencingas ir OMG neva jis nekonkurencingas! Kitaip ir būti negali! Proof-linkai? Man tai kyla įtarimas, kad tu perkaitai galvą nuo vasarinės saulės gausos, arba šiaip šriubai atsivaržę, arba už kapeikas rašai. Blogiausia, jei viskas kartu. Aj, arba atleido iš Achemos. Užtat dabar čia rėkauji plėšydamasi.
Simplicity 2015-05-30 11:31
Delfio archyve yra straipsniai apue Gazprom kainas. Vienuose rašoma, kad Lietuva už dujas moka brangiau nei kitos ES šalys, o kituose Gazprom atstovai duodami intervių sako, kad dujos Lietuvai nepigs (priežastys pačios įvairiausios).Atsiradus terminalui kaina krito penktadaliu (tingiu tikslių skaičių ieškot). Iš kur tas Gazprom gerumas šaliai, kuri pastoviai fašizmu yra kaltinama? Kalbant apie terminalo dydį, tai jis yra toks, kokio ir reikia. Niekas už ačiū negins tanklaivio į Klaipėdą, kad 20% krovinio nusimest.
immortallt 2015-05-30 15:35
Kam Lietuvai 200%.... Ar reikia 200% elektros gamybos pajėgumų dengiančių pikinius elektros poreikius ir beveik tiek pat importo pajėgumų Lietuvai? Turbūt nereikia, o pikiniams poreikiams iššaugus ar kam užstrigus staiga prireikus ką, pradingsta elektra parai visai šaliai? Beje, dujų vartojimas per metus pastovus? Ar visgi išauga žiemą? Dujas ketinam tik tinkluose naudoti ar ir bunkeriuoti? Bunkeriavimas šiaip pagrindinė plėtra ir tapti Lietuvai regioniniu terminalu iš ko uždirbami pinigai. Bet žinoma, su tokiu mąstymu geriau būti nuolat vergu, negu pačiam daryti biznį
Arthuras 2015-05-30 17:57
Nebėra ką čia diskutuot. Terminalas yra - ir tai yra puiku. O dabar loti gali kas tik nori - galimybių kažką pakeisti, sugadinti, nebėra. Atsirastų ir suinteresuotų, kad NordBalt projekto nebūtų - bet ir jis baigiamas nutiesti...