Policiją sekanti programėlė: „beliko visus besinaudojančius nubausti už bendradarbiavimą atliekant nusikaltimą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-06-05 15:11
Labai geras pastebėjimas.
mirtis 2015-06-05 16:15
Bus uzdrausta kaip ir pasaulinio lygio buvusi Trapster...
lape 2015-06-05 19:51
Tai gal prieisime iki draudimo, kad pamatęs policininkus (ar sužinojęs, kad jie yra netoli), negalėsiu sumažinti greičio, nes kitaip, jie nesugebės man baudos išrašyti.
Sljder 2015-06-05 20:07
Esu prieš vairavimą išgėrus, tačiau manau, kad reidai tikrai yra ekstremali priemonė ir turėtų būti taikoma ekstramaliomis aplinkybėmis (sulaikant įtariamuosius, stabdant ligų plitimą ir pan.). Faktiškai nematau didelio skirtumo tarp reido ir tarkim daryti kratas visuose kokio nors rajono butuose. Čia kaip iš patrankos į musę šaudyti.
MindaugasV85 2015-06-05 22:05
\
MindaugasV85 2015-06-05 22:07
"Swedbank“ vyriausias ekonomistas Nerijus Mačiulis: visus besinaudojančius galėtų nubausti už bendradarbiavimą atliekant nusikaltimą ir trukdymą vykdyti teisingumą" - rimtai tu toks protingas? Gal reikėtų tave nubausti už karo kurstymą, nes viskas tik dėl pinigų? Suknistas idiotas!
007 2015-06-05 22:14
Nesutikčiau. Kaip gali nebūti naudos, kada reido metu pakliūva girtų vairuotojų ar išvis neturinčių teisės vairuoti. Tegul 9 iš 10 vairuotojų vėl sės išgėrę, o 1 susilaikys ir tai jau pasiekimas. Gal dar vienas ar du išgirdę apie pažįstamo nuotykius išgėrus susilaikys nuo tokio kvailo žingsnio. Kitu atveju, įkliūti galima tik jau prisidirbus, padarius avariją ar kažkam paskundus. Galų gale, niekuo dėtam žmogui reidas blogiausiu atveju gali sugaišinti kelias minutes. Ekstremalumo ne tiek jau daug, nebent esi išgėręs, be teisių arba du viename.
Nerealiai 2015-06-06 03:45
KET besilaikančiam piliečiui apps'as nereikalingas ir tik atveria galimybę važinėti įkalus visokiems gaideliams, kurie dabar važinės netik įkalę, bet ir su telefonu rankoje, bandydami išvengti policijos. Prie to pačio prisiminiau vieną kitą apps'ą, kur žmonės dalinasi informacija apie autobusų/troleibusų kontrolierių esamą vietą. Gal ir nieko baisaus atrodo, bet tokių "chaliavčikų" dėka paprasti žmonės gauna vis brangstančius talonėlius. Na ir šiaip užkliuvo tai, kad naudojasi netik vaikai, bet ir suaugę žmonės rimtais veidais bandydami apgauti sistemą. Na o grįžtant prie šito apps'o, tai žmonės patys sau daro meškos paslaugą su tokia info, nes KET pažeidėjai čia dar tik smulkmena, gal reikėtų pagalvot, kad tokia info taip pat galės naudotis vagys, prievartautojai ir dar įvairaus plauko tipai. Girti tokius apps'us, tai tas pats kas sakyti kad policija nereikalinga. Tik po to nereikia verkt kai gatvėj einant per perėją automobilis nuneš nuo vaizdo ir vairuotojo policija galimai neras šio puikaus apps'o dėka. Čia idiotas šiuo atveju ne jis, o žmonės kuriantys tokius apps'us vardan populiarumo ir negalvojantys apie pasekmes. Ir čia net nereikia niekam nieko baust, žmonės patys save baudžia darydami kas ką nori keliuose žinodami, kad nieko nebus, o po to "valgo" savo pačių sukurtus vaisius. Gal reikėtų apsilankyt Vokietijoje kur gana įprasta apie nusižengimus pranešt, o ne atvirkščiai padėt juos nuslėpt. Gal dėl to žmonės ir gyvena ten kaip vakarų civilizacijoj, o ne rytų. P.S. Ir šiaip paskaičius komentarus galima susidaryti vaizdą, kas laikosi KET, o kas tiesiog su jomis nedraugauja + susmeigę akis į telefoną važinėja.
MindaugasV85 2015-06-06 08:59
Nu va, o aš manau, kad idiotai yra tie, kurie vis dar mano, kad bauda yra geriausia auklėjimo priemonė. Kiek jai? 5000 metų? Kai su pagaliais, grotom ir nalogais "tvarka" įvedinėjama būdavo? Praktiškai niekas nepasikeitė iki šių dienų, tik apiformino gražiau. Dėjau aš ant tos teisėsaugos - biznis čia, o ne tvarka. Jeigu mentams rūpėtų eismo saugumas, tai ne už kampo pasislėpę pažeidėjus "šaudytų", o stovėtų taip, kad iš anksto visi matytų ir nekiltų noras patiems pažeidinėti tų taisyklių. Kaip jau ir sakiau - biznis, kurio tu dar nesupranti!
Pumper 2015-06-06 09:14
Tu gal iš po akmens 10 metų nebuvai išlindęs? Jau seniausiai policija negali "už kampo pasislėpę" greičio matuoti.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-06-06 09:32
Pažeidinėdamas KET jis neturi laiko pastebėti visiems matomų kelių patrulių
hamann 2015-06-06 09:46
tai reik ne reidus rengt, o žmones šviest ir skatint, kad praneštų apie tokius atvėjus, ir ištrint iš galvų sovietines "panetkes" kaip "ožys". Ir kad pilicija reaguotų kaip pridera. Ne kartą esu iškvietęs girtam vairuotojui policiją, ekipažo kaip taisyklė reik laukt ~20 min. Nežinau iš kur ekipažui važiuot reik, nes per 20 min, galima visą Kauną skersai pervažiuot, o įtariamasis per tiek laiko gali kuo puikiausiai ir spėt pasišalint iš automobilio.
007 2015-06-06 10:09
Teisingai. Reikia šviesti visuomenę, įtikinti, kad būtina pranešti apie tokius įvykius. Bet kiek tai laiko užtruks jei šiandien pradėsim aktyviai auklėti visuomenę ir išvarinėti "sovietines panetkes"? Metus? Du? Penkis? Dešimtmetį? O girtus vairuotojus reikia drausminti čia ir dabar. Nesant reidams, užsiimant vien tik švietimu, keliuose greičiausiai betvarkė būtų. Abejoju ar daugelis išgėrusių žinodami, kad niekas jų nestabdys (nebent sukėlus įtarimą) nepabandytų laimės grįžti namo automobiliu.
Nerealiai 2015-06-06 12:43
Ko čia nesuprast? Jeigu nepažeidinėji KET, tai ir nėra to biznio kažkam. Man įdomu kaip tu siūlai tvarką įvedinėt? Sustabdžius girtą vairuotoją pamosikuoti pirštu ir pasakyti niu niu niu, pasistenk kitą kartą negert? Kaip vakarų praktika rodo, išauklėt kai kuriuos galima tik per kišenę. Sąmoningesniems užtenka pamatyt kraupią avariją, kad susivoktų ir to nedarytų. Ir šiaip apie reidus iš anksto internete praneša, bet kitiems nė motais, ko pasekoje girtų prigaudo eilinį kartą.
MindaugasV85 2015-06-06 19:18
Pažeidinėju KET nuolat. T.y. kasdien greitį viršiju +20, +30 o kartais ir +50 ir taip jau kokius 4 metus, arba kitaip sakant kokius 300.000 km. Spėk kiek avarijų sukėliau, padariau? O gi 1! Besiparkuojant atbulomis Tad neskieskit man kaip yra pavojinga viršyti greitį, nes mano asmeninė patirtis kalba visiškai prišingai!
assa 2015-06-06 21:03
esu mates avarija,kai vienas toks greitas lupo kitai masinai i gala,vien todel,kad nespejo sustabdyti,del per didelio greicio,kuomet kita masina issuko is salutinio kelio,nors atstumas tikrai nemazas buvo. Keisti man tie pasakymai"va kiek as vazineju virsydamas greiti-nepadariau nei vienos avarijos"-Paulikas vaikus irgi pirma karta numuse gyvenime manau? gatve-tai ne nfs,ar kitas zaidimas,cia aplinka dinamiska,ir gali nespeti sustabdyti issokus vaikui,dviratininkui ir t.t.
Splius 2015-06-07 02:57
Bet ir is kur tokiu kaip tu atsiranda...matai sneka jis is savo asmenines "patirties"...Jei tu esi laimingas keliu gaidelis tai nereiskia, jog VISI tokie laimingi. Pasiskaityk geriau avariju statistika nes joje didziausias skaicius sukeltu avariju vien del GREICIO VIRSIJIMO o tai daug daugiau ka pasako nei tavo nevykusi kazkokia tai ale "patirtis".
SPeed_FANat1c 2015-06-07 08:43
siaip jei jie nebutu sukure to appso, sukurtu kazkas kitas. Tai jie pasidaro turbut kazkokia naudo kol yra pirmi. O jei paskui uzdraus tai uzdraus. Nors nzn kaip ji cia galetu uzdrausti realiai. Is google app store galima ismest turbut paprasius googlo, bet jas galima instaliuot ir is kitu saltiniu. tai ar isvis imanoma kazka cia padaryt - juk cia interentas? tas pats kas su pirate bay ar linkomanija. O siaip as ir sakyciau kad tokiu nereik programu, aisku kad ir pati mane gali numust koks girtas vairuotas, tai kokia man is to nauda, girtas pats kai nevazineju. Su greicio virsijimu. Kai kuriose vietose yra tiesiog absurdiskai apribotas greitis, tai buna kad nera taip pavojinga kiek jis apribotas. Pvz kur 90 galima vaziuot, jei nera eismo ir tiesioji tai galima laisvai ta 130 vaziuot, bet turetu but taisykles tokios ivestos labiau priklausancios nuo visokiu dallyku. Pvz kaip jei priespriesais parvaro masina, tai griztama atgal prie 90 greicio, kartais kai siauras kelias ir fura kokia tai tenka ir dar maziau vaziuot kad saugiau prasilenkt. Taip pat - 90 tiek vasara tiek ziema, tiek ledas tiek saules kaitra. Na ner logikos. Turetu but prikalusomas nuo oro salygu irgi. Na cia labai sudetinga ta padaryti. Manau cia tiesiog turetu but kazkokie davikliai kelyje kurie dinamiskai reguliuotu leistina greiti, ir automobilis is tu davikliu nuskaitytu ta info ir vaziuotu tokiu max greiciu. Tie davikliai turetu info apie kelio apkrautuma, oro salygas, ir ivertine rizika paskirtu leistina greiti tame ruoze. Tikiuos ateity kazkas panasaus bus. Nes tai imanoma padaryti, tik reik painvestuoti manau. O gal ta info galima butu nuskaityti ir is interento. Tada liktu tik paimt informacija apie momentini kelio apkruatuma ir oro salygas.
Nerealiai 2015-06-07 12:05
O dar tu kalbi, kad auklėjimas piniginėmis baudomis atgyvena... Iš tavo pasisakymų galima suprast, kad tau tos baudos per mažos, nes matyt per mažai kerta per kišenę, kad pasimokytum. O kas dėl greičio ir avarijų, tai greičio apribojimus parenka atsižvelgiant, kad keliuose ne vien profesionalūs vairuotojai važiuoja, o taip pat ir senukai, pradedantieji ir t.t. Taip pat atsižvelgiama į tai, kad padarius pvz 80 km/h greičio apribojimą, realusis greitis bus 90 km/h, o uz viršytus 10km/h nelabai ir baudžia. Galima suprast kai greitį viršiji autostradoje, bet ne mieste +50km/h daugiau nei leidžiama. P.S. Gal koks kitas veikėjas sakys, kad vairuoju pastoviai prigėręs ir taip jau 4 metus ir asmeninė patirtis sako, kad viskas puiku, jokių avarijų, kol vieną gražią dieną kas nenutiks.
w00xer 2015-06-07 12:57
cia labai jau pilka zona su tuo appsu. bet ok, tarkim ja uzbanina. Kaip tada reaguotu i apsa kuris tiesiog leidzia zemelapyje zymeti taskus ir parasyti kas ten yra? Tai yra, apsas ne apie policijos veikla, o apie, tarkim, betka idomaus, ka pamatai betkur. Tada uzdraus irasyti raktinius zodzius, kaip policija arba reidas?