Rozetės kištukas? Ne. Tai visas kompiuteris  (1)

Taivanio kompanija „Quanta“ sukūrė įrenginį, kuris išvaizda labiau primena rozetės kištuką su integruotu maitinimo bloku, tačiau iš tiesų tai yra visavertis kompiuteris, palaikantis „Windows 10“ operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Compute Plug“ turi visus svarbiausius vidinius kompiuterio komponentus, o taip pat vieną HDMI ir dvi USB jungtis išoriniams įrenginiams prijungti. Apie naujovę savo tinklaraštyje paskelbusi „Microsoft“ nurodo, kad „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ palaikantis įrenginys gali bet kokį ekraną (ar net televizorių) paversti visaverčiu kompiuteriu, kuris dar ir supras balso komandas. Programinės įrangos gamintoja pademonstravo dar vieną neįprastą naujovę – „Foxconn Kangaroo“ kompiuterį, dydžiu ir išvaizda labiau primenantį nešiojamąjį kietąjį diską. Be kita ko, šis kompiuteris turi pirštų atspaudų skenerį, o vidinė baterija be įkrovimo gali ištverti 6 valandas. Žinoma, ir jį reikia prijungti prie išorinio ekrano.

JAV kompanija negalėjo nurodyti, kada šie įrenginiai pasirodys parduotuvėse ir kiek kainuos.

Panašaus pobūdžio gaminius anksčiau jau yra išleidusios ir kitos bendrovės, tačiau jie buvo pritaikyti atvirojo kodo „Ubuntu“ operacinei sistemai, kurios reikalavimai techninei įrangai nėra tokie dideli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)