Naudojantys piratinius Windows 10 „neturės Microsoft palaikymo“  (76)

Microsoft operacinių sistemų padalinio vadovas Terry Mayersonas patikslino informaciją apie tai, kaip bus su piratinėmis Windows 7/8 versijomis, jas atnaujinant iki Windows 10. Reikia konstatuoti, kad licencijuotos sistemos tokie vartotojai negaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau nemokamai…

Kaip ir su ankstesnėmis Windows 10 versijomis, piratinių Windows versijų savininkai galės atsinaujinti iki naujausios OS, tačiau darbastalyje jie matys vandens ženklą. Jis teigs, kad sistemos versija nėra licencijuota.

Panašios versijos „neturės Microsoft palaikymo“, tačiau ką tai tiksliai reiškia (pavyzdžiui, ar bus prieinami atnaujinimai), Terry Mayersonas nepatikslino. Galima spėti, kad atnaujinimai bus pasiekiami, kadangi nemažai vartotojų turėtų nesaugias sistemas, o tai kenks Windows įvaizdžiui.

Piratinių versijų savininkai nebus „nuskriausti“: jiems Microsoft pasiūlys galimybę atsinaujinti iki Windows 10 už „labai patrauklią kainą“. Jei Microsoft nori į legalumo kelią išvesti Kiniją, pasižyminčią milžiniškais piratavimo mastais, kainos turėtų būti patrauklios, atsižvelgiant į gyventojų perkamąją galią, pavyzdžiui, licencija neturėtų viršyti $10.

Taip pat išlieka atviras klausimas, ar bus padaryta nuolaidų programos „Windows Insider“ dalyviams, o galbūt jie taip pat susidurs su Windows 10 „vandens ženklais“, kaip ir visi kiti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(29)
(9)
(20)

Komentarai (76)

Susijusios žymos: