SGD terminalo staigmenos: Lietuvos energetikos sektoriui atsiveria naujos verslo rūšys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-06-14 15:17
Ooooooo, kokia tema! Gaila, eurovatnikai dar nespėjo subėgti į chorą įtikinamai pagiedoti, jog terminalas Seišelių salose registruotas visai ne jokiai finansinei aferai pridengti, bet dujoms Lietuvoje „atpiginti“. Visai neseniai sužinojau įdomius faktus: Gaspromo dujos už lietuvišką biokurą brangesnės du kartus, terminalo dujos už už Gaspromo dujas brangesnės... taip pat du kartus. Dar: estai niekada nepirko terminalo dujų Jie nusipirko pas mus greičiau nei pas juos atpigusias Gaspromo dujas... (Lietuviai tuo tarpu mokėjo dvigubą kainą už terminalines) Dar: terminalo dujų nenaudoja nei Kaunas, nei Vilnius, nei Elektrėnai, nėra techninių galimybių. Dujos iš terminalo atiduodamos Kaliningradui, mainais paimant įprastais vamzdžiais tekančias dujas iš Gaspromo Gaila man kolumbiečių, jie dar nežino, pas kokius sukčius kreipėsi konsultacijų...
plex 2015-06-14 15:30
Šaltinius surašyk.
sabotan 2015-06-14 17:35
Kokias cia nesamone plieki ? Bet kodel lietuvoje dujos atpigolabiausiai pastacius terminala. O terminalas perka dujas rinkos kaina plius transportavimo ir nuomos sutartis , o gaspromui mokam kiek liepia. Gal patyletum karta suprantu kad tau putleris moka ,bet tokiu durnu isvedziojimu seniai neturejau
Marius.brn 2015-06-14 17:56
Bet rimtai, kodėl leidžiama viešai diskretituoti valstybę, be jokio pagrindo?
manas 2015-06-14 18:02
Būtų įdomu ir man pasiskaitinet...
Creatium 2015-06-14 19:26
Atėjau pažiūrėt ar Katė parašė. Ir nenusiviliau... savo spėjimu.
enjoy.slurm 2015-06-14 19:40
Gaila man katės, matosi, kad žmogelis pritvinkęs neapykantos viskam, kas jį supa, t.y. savarankiška Lietuva, demokratija, vakarėjanti visuomėnė, per daug laisvių.. Geriau gi prie griežto Rusijos diktatoriaus būtų gyvent, būt sočiam vien tik propaganda..
sigun 2015-06-14 19:44
Būtų baisiai įdomu, jei katė paaiškintų kaip atskirti vienu vamzdžiu tekančių dujų molekules kuri iš GP, o kuri iš terminalo. Toliau, estai sudarė būtent sutartis dėl terminalo dujų. Laivas katės žiniai yra nuomojamas, todėl registruotas ten, kur nori jo savininkas - norvegai. Kai bus išmokėta nuoma ir nupirktas, bus galima elgtis kaip tinkamiems. Galima tik primint kiek Skardžiaus chebra dėjo pastangų, kad surastų kas blogai padaryta, berods tris kartus prašė pratęsti komisijos darbą, bet taip nieko esminio ir nepateikė.
Katė 2015-06-14 20:01
Na, pasitikslinau, šaltinių internete kol kas nėra, o gal jie net visai nebus įdėti, žinant kokį šoką tokia informacija gali sukelti dezinformacijos paveiktose lietuvių galvose. Kol kas gali pasižiūrėti turintys internetinę Gala televiziją, tai paskutinioji „Lietuvos ryto“ laida „Sąmokslo teorija“. Diskutuoja du energetikos ekspertai ir du politikai, labai įdomu, pvz. faktai, jog per paskutinius 5 metus saulės energetika atpigo 5 kartus, vėjo - du kartus. Kas dėl „terminalo“ tai eksperto nuomone, kaip šis terminalas atplaukė, taip po dešimt metų ir išplaus, nes ir dabar yra sunkiai pakeliama našta Lietuvai. Beje, ar daug kas žinot, jog Lietuva statosi DAR VIENĄ DUJŲ TERMINALĄ? Šįkart nedidelį ir ant kranto. Juk buvo galima iš pat pradžių tokį pasistatyti sugebantį konkuruoti kainomis su Gasprom vamzdžiu. Tikrai įdomi laida, aš pora kartų peržiūrėjau.
Simplicity 2015-06-14 20:01
Šiaip, tai INDEPENDENCE plaukioja po Singapūro vėliava. Jei pagooglintum, tai rastum dar ir tai, kad INDEPENDENCE priklauso kompanijai "Hoegh LNG Fleet Management AS". Googlindama toliau rasi ir kompanijos adresą: Drammensveien 134, 0277 Oslo, Norway. Kate, kaip visa šita informacija susiveda į Seišelių salas?
Katė 2015-06-14 20:21
Vienas iš terminalo įdomumų, jog nėra žinoma, kas šio terminalo akcininkai, mums perša, jog tai „Hoegh LNG“, bet terminalas registruotas Bermuduose (ne Seišeliuose, susimaišiau) „Hoegh LNG Holdings“ vardu, kuris ar tik nebuvo sukurtas būtent šiam lietuviškam auksiniam bizniukui paslėpti. Laivas galintis priimti 4 milijonus kubų per metus, dabar vargiai priima 300 tūkstančių (niekam net šito kiekio nereikia) o aptarnavimo kaštai stabilūs, PUSĖ MILIJONO per parą ir taip kasdien dešimt metų. Kažkam šitas laivas - višta, dedanti aukso kiaušinius.
- 2015-06-14 20:42
Valstybė, atstovaujama LR energetikos ministerijos (State represented by the Ministry of Energy of the Republic of Lithuania) 72,32% UAB koncernas "Achemos grupė" 10,24% Kas čia nežinomo? Toliau - terminalas yra registruotas Lietuvoje. Registrų centro išrašo reiks?
Arthuras 2015-06-14 20:51
Mums nebuvo kitos išeities, kaip susiveikti pigesnių dujų - todėl terminalas ir stovi. Jei dėl ko ir įmanoma pykti, tai dėl to, kad terminalas atsirado šitaip vėlai. Taip, dabar Gasprom kainas nuleido. Bet tikrai nebūtų nuleidę, jei to terminalo nebūtų buvę. Tai yra faktas. Socdeminis klapčiukas bandė terminalą sustabdyt. Bet laimei, jam nepasisekė...
Nerealiai 2015-06-14 21:15
Kai tik tema apie SGD terminalą, iškart pasigirsta katės kniaukimas apie eurovatnikus (originaliau nieko sugalvot nepavyko turbūt), bet gerai pralinksmina jos bandymai kažką įrodyt be faktų, o baigiasi kaip visada totaliu užvartymu. Turbūt sunku dirbti taip kai niekas netiki šitais skiedalais.
TAURAS 2015-06-14 21:19
Jei ne terminalas, Grybauskaite teroristines valstybes negaletu , teroristais isvadint. Butent todel sis terminalas yra toks strategiskai svarbus ir yra toks didelis..
Finalfour 2015-06-14 23:36
As nesuprantu kodel adminai nepasalina "kate" is sio forumo. Nes cia kalba eina ne apie diskusija ir skirtinga nuomone, o apie rimta psichologini sutrikima. Kate reikia nukreipti rimtai gydytis, o ne foruomuse rasineti.
Shinigami 2015-06-14 23:56
Ir kaip tu siūlytum katę iš čia pašalinti? Juk čia atviras puslapis su atvira registracija. 5 min ir turi nauja acc. Juk čia ne nario vardas blogas, bet narys. Tad teks susitaikyti su katės lunatikavimu. Jei ne SGD terminalas tai rusai jau žiema butu pradėję dujotieki remontuoti. O už patirtus nuostolius žiemą butu galima du tokius terminalus pastatyti.
immortallt 2015-06-15 08:51
Jei sistemingai trintų tokius įrašus kaip kate ar Arns, jiems atsibostų kurtis acc ir neberašinėtų. Užsienio forumuose manot nėra krūvos flamer'ių? Yra. Bet adminai dirba realiai, o ne tik su gražiu užrašu sėdi, tad flamer'iai vengia tų puslapių - reikia dirbti, o niekas nepamato jų blevyzgų. Jei kažkam dar klausimas ar reikėjo SGD, tai įsivaizduok, tavo didžiausias priešas prie tavo miego arterijos laiko peilį spaudžiamą svorio. Tai, kad jis jį laiko, apsaugo tave nuo mirties. Jam užtenka peilį truputėlį atleisti ir tu lavonas. Tai situacija iki SGD. Dabar peilis mūsų rankose Kaliningrado atžvilgiu. Tik dėl šios priežasties dujos iš Gazprom'o atpigo ir nereikia skiesti arabų, kad čia Butkė susiderėjo. Kol dėl terminalo nebuvo 100% aišku, į derybas atsiųsdavo kokį valytoją ir valytojo vadovą.
sub 2015-06-15 09:05
Na, adminas ne psichologas. Tuo labiau, kad diksusijos ir yra nuomonės išreiškimas, net jei ji nėra logiška. Tiesiog į "kašaką" reiktų nekreipti dėmesio per daug, nes bet kuriuo atveju jei kažka gero apie Lietuvą ar Europą, tai visi palaikantys tą pusę katei bus rusofobai, eurovatnykai. Ką su tokiu troliu miaukliu galima normalaus diskutuot?
zaliaakis 2015-06-15 10:29
Kiekvienas turi teisę reikšti savo nuomone !!! Ar ji teisinga ar ne ... Taip ir išsivysto normalios diskusijos. O ne viena nuomone, ar teisinga ar ne. Kaip tarybiniais laikais. Nepeikit kitų , gal vizgi tiesa na tavo gali buti, o kito ?