„Volkswagen“ gamykloje robotas užmušė žmogų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-07-03 09:32
Čia jau nelaimingas atsitikimas darbe. Todėl ar kaltinimai bus keliami ar ne priklausys nuo nelaimingų atsitikimų darbe įstatimo. O kas turi būti atsakingas? Visu pirma tas kas įjungė maitinimą kai buvo dirbama su robotų. Juk be elektros robotas tikrai neveiks. Atras turėtu eiti asmuo atsakingas už darbų saugą. Čia tas pats kas elektriką nukrėstu elektra jam dirbant. Atsakingas bus tas kas užmiršo išjungti elektrą arba kas ją įjungė darbo metu.
sloggi 2015-07-03 11:04
Na kiek zinau tai derinimo/remonto darbos atliekant turi pasirupinti pats remontuotojas, kad butu viskas isjungta ir neitu ijungt.
kestutisz 2015-07-03 11:39
Saugumo technika visada rašoma krauju. Atsiras papildomos taisyklės ir darbui su robotechnika - pvz jei atrodo kad nejuda tai visiškai nereiškia, kad jis neaktyvus, gal sureaguos į kokį sensorių ar pan. Gal nelabai ir buvo galima išjungti tik dalį konvejerio
peeplt 2015-07-03 11:50
Išjungta elektra. Juokaujate. Kaip jūs įsivaizduojate yra derinama kalibruojama tokia technika.
Laurynas19 2015-07-03 14:26
Pats dirbu prie robotų. Gamyklose jie yra aptverti, ir jei varteliai atidaryti, robotas negali veikti - tai yra standartas. Elektra visada būna pajungta. Tačiau iš asmeninės patirties žinau, jog kartais tenka "apeidinėti" tokias apsaugas, jog iš arčiau galėtum apžiurėti gedimą. Taigi greičiausiai tas vaikinukas dirbo ties tuo robotu, kai kažkas kitas netyčia uždarė vartus, taip aktyvuodamas sensorius ir patį robotą, arba dar blogiau. Vaikinukas norėjo iš arčiau apžiūrėti problemą veikiant robotui, taigi paprašė jog kažkas kitas aktyvuotų robotą kol jis buvo aptvare su robotu ir tada nutiko nelaimė. Tokios nelaimės įvyksta kai žmonės jaučiasi per ne lyg saugiai su robotais ir "puikiai" žino ką daro...
immortallt 2015-07-03 14:38
Kitaip sakant, pats kaltas, nes elgėsi ne pagal saugos taisykles.
peeplt 2015-07-03 15:00
Kas kaltas atsakys tyrimas. Paprasta gamybinė nelaimė ir tiek. Patikrins ar buvo užtikrintas darbo saugumas, ar žmogus padarė klaidą pats. Jai reikės įneš pakeitimus darbo saugos taisyklėse ir viskas baigta. Gerai kažkas pasakė, darbo saugos taisyklės parašytos krauju. Daugių daugiausia atsiras dar vienas punktas.
sloggi 2015-07-03 15:09
Jai technika ne carine paprastai skydinei/spintoj prie irenginio yra tinklo lizdas ikisai kabeli, o toliau jau uzsikrovus derini. I vidu lenda tik remonto darbams - turetu itampa but isjungta arba ieinan prie vartu suveiks daviklis ir irenginys pats isijungs. Daug teko matyt kur juos atjungia, bet cia jau tik pats kaltas busi... priedo modernesni irenginiai dazniausiai turi panele kur rodo koks gedimas.