Verta žinoti: ką daryti, kad vasaros karštis nepakenktų išmaniajam  (0)

Per karščius besiilsėdami prie jūros ar ežero neužmirštame nuo kenksmingų saulės spindulių saugančio kremo ir galvos apdangalo. Tačiau vasaros karštis gali pakenkti ne tik jums: jūsų išmanusis telefonas, planšetė, elektroninė skaityklė ar kitas įrenginys taip pat gali nukentėti. Karščio, smėlio ir vandens padaryta žala gali baigtis įvairiais įrenginio sutrikimais ar netgi jame esančių duomenų praradimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„DriveSavers“, kompanijos, padedančios atkurti nukentėjusių išmaniųjų įrenginių duomenis, inžinerijos direktorius Mike‘as Cobbas dalinasi keletu patarimų, padėsiančių užtikrinti, kad tokios kompanijos paslaugų šią vasarą jums neprireiks, rašo cbsnews.com.

Karštis

Išmanusis įrenginys gali perkaisti – visai kaip automobilis ar jūs pats. Paprastai išmanieji telefonai geriausiai veikia esant nuo 0 iki 35 laipsnių Celsijaus temperatūrai. Jei viršutinė riba peržengiama, gali nutikti du dalykai: prarasite duomenis arba sprogs baterija.

Ličio baterijose yra plokštelės, saugančios nuo perkaitimo. Tačiau jei plokštelės pažeidžiamos, bateriją gali ištikti „šiluminiu pagreičiu“ vadinamas procesas, kurio metu sukuriamas karščio perteklius, po jo seka papildomos reakcijos, galinčios sukelti dar didesnį karštį, kol daiktas tiesiog užsiliepsnoja.

Kai kuriuose telefonuose yra apsaugos mechanizmas, dėl kurio esant karštam orui įsijungia apsauginis režimas. Telefonas gali mėginti „atsivėsinti“, užtemdydamas ekraną ar susilpnindamas skambučio garsą. Tačiau jei šis apsaugos mechanizmas nesuveiks, galite netekti visų telefone esančių duomenų – taip pat ir tų ką tik paplūdimyje darytų nuotraukų. Kad taip nenutiktų, saugokite išmanųjį telefoną ar planšetę nuo tiesioginių saulės spindulių ir nepalikite jo automobilyje – čia temperatūra gali pasiekti netgi 50 laipsnių Celsijaus.

Vanduo

Nesvarbu, ar tai būtų jūros purslai, ar kokteilis, skystis kenkia telefonui, nes skatina rūdis, graužiančias sudedamąsias įrenginio dalis. O kai baterija pilnai įkrauta, procesas dar labiau paspartėja.

Savaime suprantama, norint išvengti šios bėdos, pirmiausia reikia saugoti įrenginius nuo vandens arba laikyti juos vandeniui atspariame įdėkle. Jei tai visgi nepadėjo, išimkite bateriją kaip įmanoma greičiau ir išdžiovinkite įrenginį. Jei netyčia netoliese pasitaikytų silikagelio paketėlių su užrašu „Nevalgyti“, kurių galite rasti naujų batų dėžėje ar vitaminų pakuotėje, įdėkite telefoną į maišelį, apdėkite paketėliais ir palikite nakčiai, kad sugertų visą drėgmę. Nerandate silikagelio paketėlių? Pamėginkite juos pakeisti ryžiais.

Smėlis

Smėlis dažnai patenka ten, kur nenorėtumėte. Stenkitės laikyti telefoną taip, kad ausinių lizdas ir kitos vietos, per kurias galėtų papulti smėlis, būtų uždengtos. Smėlis gali pridaryti daug žalos, užkimšti angas, paversdamos jas ir visą įrenginį nebenaudojamais.

Jei norite to išvengti, prisiminkite plastikinį įdėklą – galbūt ne patį geidžiamiausią išmaniųjų telefonų aksesuarą, tačiau puikią priemonę, galinčią apsaugoti nuo smėlio ir vandens daromos žalos. Jei visgi pateko smėlio, išbandykite suspausto oro balionėlį, tačiau būkite atsargūs, kad smiltys nepapultų dar giliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (0)