Rusijos karinė aviacija neatlaiko Vakarų erzinimo strategijos: krenta lėktuvai, žūva žmonės  (11)

Rusijos strateginio bombonešio sudužimas šalies rytuose ir dviejų žmonių žūtis tebuvo dar viena nelaimė ilgoje Rusijos karinių oro pajėgų nesėkmių grandinėje, skelbia globalpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąjį mėnesį Rusijoje įvyko net šeši tokie incidentai, išvedę iš rikiuotės karinius lėktuvus ir net nusinešę žmonių gyvybes. Nepaisant to, kad Rusijos gynybos ministerija gyrėsi, jog nelaimių skaičius gerokai sumažėjo, jos ir vėl pasipylė.

Karas Ukrainoje ir agresyvi Vladimiro Putino užsienio politika lėmė, kad naikintuvams ir bombonešiams tenka vis daugiau skrydžių. Pratybų veiksmai dažnai atliekami priartėjus prie kitų valstybių oro erdvės. Dažnai Rusijos karinius lėktuvus tenka lydėti patruliuojantiems NATO naikintuvams.

„Logika čia paprasta: kuo daugiau pratybų, tuo daugiau skrydžių. Tai eikvoja resursus ir didina klaidų galimybę“, – teigė Rusijos karo ekspertas Vasilijus Syčiovas.

Jis pažymėjo, kad tokie bombonešiai, kaip Tolimuosiuose Rytuose šią savaitę sudužęs TU-95 yra dar sovietinės gamybos ir reikalauja nuolatinės priežiūros.

Karo eksperto Igorio Sutjagino nuomone, tokie antskrydžiai ir įvairios provokacijos netoli kitų valstybių oro erdvių alina pilotus ir kelia riziką dėl įvairių gedimų.

„Net ir paprastas skrydis tampa pavojinga kelione. Tokiomis sąlygomis tai kelia didelį pavojų“, – sakė I.Sutjaginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(53)
(12)
(41)

Komentarai (11)