Rusija stiprins „savo interesų“ gynybą: Arktyje dislokuos pažangią oro ginkluotės sistemą (Video)  (5)

Ir toliau neatleisdama militarizacijos vadžių, Rusija į Arktį pasiųs pažangias oro ginkluotės sistemas. Tą pareiškė Rusijos oro erdvės gynybos pajėgų vado pavaduotojas Kirilas Makarovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitgalį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ jis teigė, kad Kremlius dislokuos kovinius orlaivius, raketų žemė-oras sistemas ir radarų sistemas salose, esančiose Arktyje prie Rusijos krantų.

„Visa tai daroma Rusijos Federacijai siekiant apginti savo interesus aplink visą mūsų valstybės perimetrą, taip pat – interesus Arktyje“, – aiškino K.Makarovas.

Arkties militarizavimas – dar vienas žingsnis įgyvendinant Kremliaus naująją karinę strategiją, paskelbtą praėjusių metų pabaigoje. Joje pažymėta, kad be Arkties reikia sustiprinti karinę galią Kryme ir Kaliningrade.

Nuo šios doktrinos įsigaliojimo Maskva ne tik Kaliningradą ir Krymą pavertė vienomis labiausiai militarizuotų zonų Europoje, bet ir ėmėsi veiksmų Arktyje. Rusija Arktyje stato dešimt paieškų ir gelbėjimo stočių, 16 giliavandenių uostų, 13 aerodromų ir 10 oro gynybos radarų stočių.

Kai projektai bus pabaigti, šioje teritorijoje Rusija galės naudoti didesnius ir modernesnius bombonešius, teigia Niujorko universiteto profesorius, Rusijos ekspertas markas Galeotti. „Iki 2025 metų virš Arkties vandenų patruliuos naujos kartos „PAK DA“ bombonešių eskadronas“, – rašo jis „The Moscow Times“.

Maskva taip pat įkūrė naują strateginės karinės vadovybės padalinį, skirtą Rusijos Arkties regionui. Kai jis bus galutinai suformuotas, jame bus oro gynybos divizija, dvi mechanizuotos brigados, karinių jūrų pajėgų brigada, pakrantės apsaugos raketų sistemos.

Rusijos karinės pajėgos birželio mėnesį taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame – „Tupolev Tu-160“ bombonešis, skraidantis Arktyje. Tai – viršgarsinis, kintamųjų sparnų, sunkusis strateginis bombonešis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai (5)