Lietuvos Oro gynybos batalionas apsiginklavo modernizuotais raketiniais kompleksais RBS70 (Foto, Video)  (103)

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalioną pasiekė pirmoji dalis Švedijos ginkluotės gamintojo „SAAB Dynamics“ gamykloje modernizuotų 4-os kartos raketinių kompleksų RBS70 su naktinio matymo prietaisais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, bataliono kariai yra išmokyti naudotis modernizuotomis sistemomis, kurias birželio pabaigoje išbandys dalyvaudami savo pirmosiose tarptautinėse oro gynybos padalinių kovinio šaudymo pratybose Čekijoje. „Modernizuotas raketinis kompleksas RBS70, suteikia galimybę bataliono kariams naikinti taikinius nakties metu, didesniu nuotoliu, o visos modernizuoto komplekso funkcijos ypač sustiprins bataliono kovinę galią“, – sakė majoras Vaidas Šimaitis, Oro gynybos bataliono štabo viršininkas. Į Lietuvą pargabenti RBS70 įgijo visas 4-os kartos trumpo nuotolio raketinio oro gynybos komplekso savybes. Nuo šiol RBS70 galės šaudyti naujausiomis raketomis „Bolide“, kurios gali naikinti visų tipų taikinius 8 km nuotolyje ir 5 km aukštyje, kompleksui aušinti nebereikės naudoti aplinkai kenksmingo freono. Bene svarbiausia modernizacijos dalis – galimybė naudoti naktinio matymo prietaisą „Borc“, kuriuo RBS70 padalinys gali naikinti taikinius tamsiu paros metu. Šią savaitę Lietuvoje apsilankę „SAAB Dynamics“ instruktoriai vedė Oro gynybos bataliono kariams 4-os kartos RBS70 operatoriaus kursą. Jo metu kariai treniravosi išnaudoti visas modernizuoto RBS70 funkcijas. Instruktoriai į kursą atsigabeno naujausią RBS70 treniruoklį, kurio kariai buvo parengti naikinti oro taikinius su naktinio matymo prietaisu. Kitą savaitę kariai tęs savo pasirengimą su RBS70 treniruokliais Latvijos oro gynybos batalione. Birželio pabaigoje Lietuvos kariai modernizuotus RBS70 išbandys tarptautinėse oro gynybos padalinių pratybose „Tobruq Legacy“ Čekijoje. Bataliono kariams tai bus pirmosios tarptautinės pratybos ne Lietuvos teritorijoje. Bataliono kariai atliks kovinius šūvius į oro taikinius ne tik dienos, bet ir nakties metu.

Bataliono naudojami raketiniai oro gynybos kompleksai RBS70 šiuo metu yra modernizuojami Švedijos ginkluotės gamintojo „SAAB Dynamics“ gamykloje, su kuriais sutartis dėl modernizacijos buvo pasirašyta 2013 metų pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(0)
(32)

Komentarai (103)