Geriausia separatistų snaiperė Oksana giriasi be gailesčio sušaudžiusi 24 ukrainiečius  (15)

28 metų motina sušaudė du malonės meldusius ukrainiečius įkaitus. „Turiu jus nužudyti dėl savo vaikų“, – paaiškino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš prasidedant karui Ukrainoje, Oksana Gimrakova dirbo mokesčių inspektore ir niekada gyvenime nebuvo rankose laikiusi ginklo, skelbia „The Daily Mail“.

Praėjus metams po prisijungimo prie vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ separatistų pajėgų, moteris tapo pačia geriausia bataliono snaipere.

„Nužudžiau 24 ukrainiečius“, – giriasi 28 metų moteris. Skelbiama, kad už snaiperės galvą siūlomas 200 tūkst. dolerių (178 tūkst. Eur) atlygis, sako snaiperės vyras Ruslanas. Nors atlygio dydžio fakto žurnalistams patvirtinti ir nepavyko, nenuginčijamas faktas – ši moteris ir jos sutuoktinis yra vieni iš ieškomiausių prorusiškai nusiteikusių separatistų. Oficialiai žinoma apie 24 šios snaiperės pražudytus asmenis, dar du atvejai oficialiai nepatvirtinti.

Anot Ruslano, jo žmona per mūšius prie Horlivkos nušovė du įkaitus. Vienas įkaitas buvo kariuomenės pareigūnas, o kitas – 22 metų paprastas karys, kaip ir pats Ruslanas.

„Jis prašė pasigailėti. Sakė, kad turi žmoną ir vaiką“, – prisimena snaiperės vyras. Oksana jam atsakiusi: „Ne, tu kaltas kaip ir visi kiti. Bijau dėl savo sūnaus“. Po šių žodžiu moteris ukrainiečius be gailesčio sušaudė.

„Čia paliaubų niekas nesilaikė nė dienos“, – teigia separatistų būrio vadas Aleksandras Šumakovas. A.Šumakovas, prieš karą buvęs paprastas verslininkas, prisimena vieną incidentą prie Horlivkos, apie 800 metrų nuo Ukrainos pozicijų. Matė, kaip prie jų artėja trys sunkvežimiai su Ukrainos kariais. Separatistai juos praleido ir net parodė kelią į bazę.

„Ar ir dabar taip pasielgtumėte?“ – klausia straipsnio autorius. „Ne“, – separatisto atsakymas itin kategoriškas. Dabar situacija taip pablogėjo, kad apie jokius apsikeitimus įkaitais nebegali būti nė kalbos. A.Šumakovas Ukrainos pajėgas kaltina kankinant įkaitus ir naudojant priešpėstines minas.

Pastarosiosmis savaitėmis situacija rytų Ukrainoje vėl paaštrėjo. Ukrainos Antiteroristinės operacijos pajėgos (ATO) pranešė, kad naktį prorusiški separatistai mėgino prasiveržti šalia Marjinkos.

Per pastarąją parą separatistai 58 kartus apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas ir taikių gyventojų namus. Maža to, 16 apšaudymų įvykdyti iš skirtingo kalibro, įskaitant ir pagal Minsko susitarimus uždraustų 120 mm, minosvaidžių, tris kartus šaudyta iš 122 mm haubicų.

Kaip rašo UNIAN, apie tai ATO praneša socialiniame tinkle „Facebook“: „Naktį iš antradienio į trečiadienį Rusijos valdžios kontroliuojami nusikaltėliai ne tik tęsė apšaudymus, bet ir mėgino prasiveržti. Po vidurnakčio šturmo grupė iš apie 30 separatistų nesėkmingai atakavo mūsų pozicijas šalia Marjinkos“, – teigiama ATO pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(203)
(15)
(188)

Komentarai (15)