Rusija įsismarkavo: grasina užblokuoti „Google“, „Facebook“ ir „Twitter“  (6)

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ pagrasino šioje šalyje užblokuoti prieigą prie „Google“, „Facebook“ ir „Twitter“, jei šiuos tinklalapius valdančios įmonės nepateiks duomenų apie Rusijos gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžios institucija teigia šioms kompanijoms išsiuntusi reikalavimus laikytis šios šalies įstatymų ir pateikti duomenis apie tinklaraštininkus, kurie kasdien sulaukia 3 tūkstančių ir daugiau skaitytojų. Taip pat JAV kompanijoms pateikti reikalavimai pašalinti turinį, kuris skatina organizuoti protestus ir kitus nesankcionuotus viešus renginius, praneša „Reuters“.

„Laiškuose mes nuolat primename apie įstatymų pažeidimo pasekmes“, – teigė „Roskomnadzor“ atstovas spaudai Vadimas Ampelonskis.

Jis pridūrė, kad dėl šių kompanijų taikomų šifravimo technologijų Rusija negali užblokuoti prieigos prie konkrečių nuorodų, todėl tektų blokuoti visą svetainių turinį.

„Facebook“ atstovai teigia, kad kompanija reaguoja į valdžios institucijų prašymus pateikti duomenis apie vartotojus, jei šie prašymai atitinka kompanijos politiką ir vietinius įstatymus bei nesikerta su tarptautiniais teisės aktais.

Remiantis praėjusių metų statistika, socialinis tinklas atmetė abu Rusijos valdžios prašymus suteikti informaciją apie vartotojus. JAV teismai, policija ir valdžios institucijos praėjusių metų antrąjį pusmetį pateikė daugiau nei 14 tūkst. prašymų, iš jų 80 proc. atvejų „Facebook“ pateikė dalį prašytos informacijos.

Panašų JAV užklausų skaičių patenkino ir „Twitter“, tačiau šis socialinis tinklas atmetė 108 Rusijos valdžios institucijų prašymus, pateiktus antrąjį praėjusių metų pusmetį.

„Google“ tuo pačiu laikotarpiu sulaukė 134 užklausų iš Rusijos valdžios institucijų ir iš dalies patenkino 5 proc. jų – taip pat, gerokai mažiau nei JAV atveju.

„Mes suprantame, kad jie yra registruoti JAV. Tačiau aš manau, kad šiuo atveju jie turėtų vienodai gerbti nacionalinius įstatymus“, – sakė V. Ampelonskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai (6)