Rusija įniršusi: „lenkų kompiuterinis žaidimas peržengė ribas“ (Video)  (16)

Rusai piktinasi naujai išleistu lenkų kūrėjų kompiuteriniu žaidimu. Jis sukurtas pagal vieną baisiausių nelaimių Rusijos laivybos istorijoje: 2000-aisiais įvykusią povandeninio laivo „Kursk“ tragediją, kurios metu žuvo visa įgula, rašo „The Moscow Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimas dar nepardavinėjamas, tačiau internete jau paviešintas jį pristatantis filmukas. Jame pavaizduoti du rusų jūreiviai pasitinkantys savo mirtį povandeninio laivo kajutėje. Lenkai žaidimo „Kursk“ kūrėjai teigia, kad jis bus skirtas tik subrendusiai auditorijai, ieškančiai „unikalių ir kinematografiškų“ pojūčių.

Žaidimo kūrėjai teigia, kad „Kursk“ yra asmeninės patirties ir išgyvenimo žaidimas. Žaidėjo tikslas – pabėgti iš katastrofai pasmerkto povandeninio laivo. Tačiau rusams atrodo, kad žaidimas nekorektiškas ir nevalia daryti pramogos iš tragedijos, kurios metu Barenco jūroje nuskendo 118 jūreivių.

Vienas svetainės „Youtube“ lankytojas netgi rašė, kad sukurti žaidimą apie „Kursko“ tragediją, tai tas pats kas kurti žaidimus apie rugsėjo 11-osios atakas Niujorke. Kitas internautas rašė, kad kūrėjai „išprotėjo“.

„Gal mums sukurti žaidimą apie Katynę?“, – rašė kitas įsiutęs internautas turėdamas galvoje kraupią 1940-aisiais įvykusią tragediją, kai NKVD nužudė 20 tūkst. Lenkijos valstybės pareigūnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(63)
(4)
(59)

Komentarai (16)