Lietuvos perkami šarvuočiai „Boxer“: tai ne tik karinė technika, tai kur kas daugiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kag 2015-07-20 00:46
Tanku paskirtis visai kitokia. Lietuviai priprato prie NATO pratybu ar tu paciu afganistano misiju, kur naudojami sarvuociai. Kam tas tankas, gali su granatsvaidziu islipes sauti ar islindes is boxter... o pesimistams del karo pasekmiu: lietuviai kariauti moka, istorija yra ne karta irodziusi, kad lietuviai gali iveikti net kur kas didesnes armijas uz savo. del bombu. bombas metys ir ant miestu ir ant kariniu obejktu jei prasides senovinio tipo karas, kaip antrasis pasaulinis. galima dristi gincytis ir pradeti irodineti, kad jav ir rusija jau seniai kariauja tarpusavyje.. tai vieni duoda ginklus sirijai, tai kiti dave gruzijai... kaip sakant netiesioginis karas.. tiek vieni, tiek kiti stato aplink vienas kito valstybe raketu kompleksus. jei kas suzymetu visus taskus ant zemelapio raudonai, tai matytusi realiai graudi padetis. kas sako, kad rusai neateis ir nereikia ginkluotis, tas kvailokai masto. ginklavimasis reikalingas ne tam, kad gintis, o tam kad uzkirsti kelia aplamai iki karo. nebent esi milzine valstybe, tada ginklus gali panaudoti ir puolimui neapsiginklavusiuju. p.s. as pats geriau tam sarvuoti sedeciau, nei tanke. p.p.s. turim auksciausio lygio lazerines fizikos profesorius pasaulyje, mums tereikia vienybes ir pastangu, kaip pas izraeli, ideje pastangu tikiu, kad sukurtume lazerine ginybos sistema tokia, kad bijotu kas nors is vis kirsti musu oro sienas.
shift 2015-07-20 01:04
Dėl Izraelio sutinku, iš jo daug galim ir turim pasimokyti. Dėl lazerių - mūsų lazerių stiprybė priešinga nuo tiesioginio karinio pritaikymo. Tai labiau matavimų, diagnostikos įrenginiams skirti lazeriai. Galėtume nebent gaminti mikro - lazerius Dronų taikikliams ir pan. Pagaminti lazerinę patranką net amerikiečiams sunkiai sekasi, po investuotų milijardų šiai dienai yra tik keli veikiantys prototipai, kuriems reikia milžiniško elektros energijos kiekio, tam, kad spindulys turėtų griaunamąją galią kelių kilometrų atstumu.
Arns 2015-07-20 08:27
tai atsakyk, kiek vienas Boxeris gali nukepti tankų iš eilės? Kiek dar visų BMP, BTR, pėstininkų... Iš tavo kalbų, panašu jog čia kaip Rembo, su vienu iškepsi tūkstančius tavęs nė neįbrėžiant
Simplicity 2015-07-20 09:12
Tu čia apie Durbės ir Žalgirio mūšius kalbi?
Nojus 2015-07-20 09:21
Arns nesupranta,kad rusų invazija vyktų plentais,o lietuviai jų lauktų miškingose kelių sankryžose.Laiku suspėjus užimti strateginių kelių geriausias pozicijas,pirmą karo dieną agresoriui galima padaryti milžiniškus gyvosios jėgos ir technikos nuostolius.Būtent tai ir turėtų mūsų kariuomenė repetuoti,o ne vien tik po poligonus lakstyti.Svarbiausia -reakcijos į invaziją reakcijos greitis.Jau dabar turėtų būti žinoma kas sprogdins strateginius tiltus,atėjus dienai X.Apsiginti galima tik puldinėjant iš pasalų ir vėl atsitraukiant.Po to vėl atakuojant padarius netikėtą manevrą arba užvedus besivejantį priešą į kitą pasalą.Vienžo,išdūrinėti taip, kaip darydavo mūsų protėviai.
kag 2015-07-21 16:10
nesu ekspertas, bet.. Vienas Boxeris gali nukepti tiek tanku, kiek jame yra zmoniu su granatsvaidziais. Kokie butu tanko pliusai?
shift 2015-07-21 17:20
Arnas niekada nesupras, kad Boxer AFV mums reikalingi taip pat, kaip rusams BMP ir BTR. Kodėl jis šitų nekevestionuoja? Gal pėstininkai turi prie teliko sėdėti ir žiūrėti, kaip tankai kariauja? Jei rusai tokie galingi su savo tankais, tai kam jie dar tuos BTR'us tamposi po mūšius? Ką rusai mano apie Boxer? https://www.youtube.com/watch?v=xC_raX9DSJ8
Arns 2015-07-21 18:10
Niekas ir nekvescionuoja fakto, kad Boxer vienas moderniausių AFV, tik kai kas ryškiai pervertina jo galimybes. Ypač kai kalbama apie Lietuvos gynybos stiprinimą, nes modernizuojant turimus elementus, tačiau neužpildant tuščių vietų, neapsiginsi, ypač jei kaip galimą agresorių užvardiname Rusiją. Kodėl? Tau jau senesniuose komentaruose badžiau aiškinti, jei teiktumeisi skaityti, gal dašiltu, nes dabar kalbi kaip Nojus(čia ne pagyrimas).
shift 2015-07-21 19:41
Kokių tuščių vietų? Tu tik pezėjai, kad neturim priešlėktuvinės gynybos ir artilerijos. Ir abiem atvejais buvai neteisus. Be kita ko Boxer kaip tik užlopo sparagas pėstininkų taktiniuose veiksmuose, ko M113 padaryti negali. Tankų Lietuvai iš esmės nereikia, nes pasak specialistų tai puolamoji ginkluotė, o mes nei pulti nei okupuoti nieko nesiruošiame. Tankams naikinti yra visas arsenalas priemonių ir taktinių veiksmų.
Arns 2015-07-21 20:28
Lygiai taip pat kaip ir AFV. Tik AFV nukepti dar lengviau, ir su juo pralaužti einančio puolimo negali (nes išlindus iš priedangos, jį jau pradės pažeisti tiek pėstininkai su technikai naikinti skirtomis priemonėmis, tiek kiti AFV su savo ginkluote, jau nekalbant apie tankus.
Nojus 2015-07-21 21:07
Arns tikra vata.Vis peza apie kažkokį frontą.Nebus to fronto,galite užsirašyti ant kaktos.Galima tik įsivaizduoti kokį malonumą pajustų vatinkos,jeigu Lietuvos kariuomenė visa atvyktų į Griūnvaldą,o tadaaa rusų aviacija,raketinės pajėgos ,artilerija ir tankų divizijos viską sumaltų į shudą. Durniai jūs ,vatinkos-jums bus leista važiuoti asfaltuotais keliais ir autostradomis,bet kai stipriai "įrysite" -gausite iš pasalų kai ateis tamsa.Iš ryto susiskaičiuosite lavonus,nes į nelaisvę niekas neims-maistas brangus Lietuvoj dabar.Lietuviai -savižudžiais praminta tauta,jei prasidėtų karas -į nelaisvę gyvi nepasiduotų,tik svarbu parūpinti visiems kariams granatų diržus.Užtektų 3000 drąsių vyrų,kurie per parą sugebėtų nukneckinti po 1 vatinką.Štai ir visa aritmetika-pasiekti per 3 paras 10 000 "gruz 200".Kitaip Moskovijai įspūdžio nepadarysime.LDK laikais lietuviai tiek nukaudavo per porą valandų.