Kitokios Europos vaizdas „fūristo“ akimis: filosofinės mintys po naktinių kovų su turistais – plėšikais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laurynaslu 2015-08-03 00:13
Kad jie visus kas nuo afrikos kranto per 15km nuplauke surenka ir pas save tempia. O jeigu atgal plukdytu, tai viskas ok butu.
mch0lic 2015-08-03 00:16
Aš įsivaizduoju, kad kažkoks teismas turėtų būt, ta prasme, kad nebūtų taip, kad atsivedi žmogu pas save į garažą ir paleidi šratą į galvą. Bet šiaip tokiai politikai pritariu, nes dabar nuostoliai vien doram žmogui. Apvoks - neras, nušausi - sėsi, apvoks ir ras - gaiši n metų bylinėdamasis, o žūlikas atsedėjęs pora metų už mokesčių mokėtojų pinigus vėl tuo pačiu užsiims...
Ernestass 2015-08-03 01:03
Teisingai. Nepatinka man kryptimi kuria juda Lietuva- į vakarus iš dalies ir dėl to. Aš esu autoritarinių pažiūrų žmogus ir teisingumas man egzistavo tiktais praeityje kai bausmės buvo protu suvokiamus bei teismai nebuvo pasityčiojimas iš teisingumo. O dabar laimi juos tik tas, kas turi daugiau pinigų. Bet koks durnius gali, bet ką įrodyti, pasinaudodamas paprastu ''common sense'' neegzistavimu teismo salėje. Ironiška tai, kad po Sovietmečiu mūsų giminė pradėjo visiškai nebe pasitikėti teismų sistema Lietuvoje (nors ir joje neteko dalyvauti). Per daug esame matę bei girdėję tragikomedijų vykstančių juose ir kol kas, padėtis negerėja. Nežinau, gal kitų nuomonė apie mūsų teismų sistema ir bus geresnė, tačiau aš netgi iš gana aukštas pareigas užimančių žmonių, pradirbusių šioje srityje visą savo karjerą girdėjau pasisakymus apie jų nesusigaudymuose įstatymuose. Tai atsiprašant, koks čia Lietuvoje galioja teisingumas jei jis nėra intuityvus?
Simplicity 2015-08-03 01:19
žmogų perėjoj sutraiškė- gavo lygtinai; kiti veikėjai užsiėmė savadavimu ir prekyba žmonėmis- atsipirko piniginėmis baudomis. Kažkokios muštynės baigėsi vieno iš dalyvio mirtimi, tai tik vienam grasina realia laisvės atėmimo bauda. Man atrodo, kad už vagystę niekas nieko nesodins, o tik apsiribos įpareigojimu atlyginti materialinę žalą ir lieps užsiregistruoti darbo biržoje. Tu, sugaišęs n metų bylinėjimuisi, vėl galėsi gaišti savo laiką, kad teismo priteistą žalos atlyginimą išsimuštum. p.s. UK britas pasišvaistė peiliu prieš policininkus ir gavo 3,5 metų kalėjimo. Lietuvoj toks chuliganas būtų buvęs išteisintas, o jį sutramdęs policininkas būtų teisiamas už savo įgaliojimų viršijimą.
immortallt 2015-08-03 08:28
Mane irgi labai neramina dabartinė "teisingumo" sistema, kur kažkokio alkoholiko ar degenerato su peiliu/beisbolo lazda gyvenimas yra vertingesnis nei aukos. Auka, dažnai dar turinti gyventi laisvai 60 metų teisingumo negauna - nusikaltėlis atsėdi max 6 metus ir išėjęs vėl gali eiti daryti tą patį. Papjovė savo bendramokslę "humaniškai", kad nesikankintų, supjaustė gabaliukais ir išbarstė po apylinkes. Gavo berods 8 metus ir už gerą elgesį išeis po 6. Suprantu 6 metus atsedėti už netyčinę žmogžudystę, kad ir vairavimą išgėrus, bet ne už suplanuotą. Tos pačios problemos visur persismelkia ir net nesuprantu, iš kur čia toks palankumas žudikams atsiradęs.
Evil Goku 2015-08-03 19:58
Pirmas klausimas: Deportuoti kur? Kokiame uoste siūlai juos visus išlaipinti? Antras: kaip manai juos reikia priversti sėsti į tuos laivus? Lietuvius sunku deportuoti lėktuvais į Lietuvą, o manai žmonės, kurie rizikuodami savo gyvybe ir netekę viso savo turto, nusigavo iki "išsvajotosios žemės" Europos labai noriai sės į laivus plaukenčius atgal?
immortallt 2015-08-03 22:39
Taip, tai yra priežastis, kodėl mes turime juos išlaikyti iki gyvenimo gali iš išmokų. Na tikėtina, kad pradės užsiiminėti smulkiomis vagystėmis. Žinoma, tikrai ne visi, bet tikrai didelė dalis imigrantų, kurie net nesiruošia mokintis ar rimtai dirbti, būtent taip ir gyvena.
Arthuras 2015-08-04 00:45
Čia ir bėda, kad Europa - yra per daug humaniška tam tikrais klausimais. Todėl visokie parazitai tuo naudojasi. Normalūs dirba, o lodariai - parazituoja. Bet šiukštu jų paliesti negalima - žmogaus teisės!!!
Simplicity 2015-08-04 09:30
, kai mūsų tėvai, seneliai, nepriklausomai Lietuvai atidavę 25 savo darbo metus (o bendrai paėmus turi ir 40 metų stažą), turi tenkintis 200€/mėn. pensija.