50 dol. už barelį: naftos kaina grįžta į rekordines žemumas. O kada rekordiškai pigs degalai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ISG 2015-08-03 16:46
Tai, kad statoiluose dar didesnes eiles nei "prastesnese" degalinese. Man pvz nereikia jokiu degalines privalumu. Nei as valgau SUDINO degaliniu maisto, nei as nusimyzt ten einu. Idelus variantas butu, kad atvaziuoji i degaline, tau ipila, tu net neislipes is masinos sumoki ir vaziuoji is ten. Pavalgyt ir nusimyzt yra restoranai, o ne degalines. IMMORTAL, nesvaik tik su savo TEORIJOM. Nesuprantu ka tu cia apginti bandai. Verslininkus? Pasiteisinimu del didejanciu kainu as budamas verslininkas tau simtus galeciau prigalvot. Cia tikrai ne problema. Ypac kai formulej tiek daug kintamuju. Gerai, jeigu tu apskaiciavai, kad reikia 3 menesiu, tai po savo tu triju menesiu paziurek i kainas, ir pamatysi, kad kuras dar kokiais 3 ct pabrangs. (stebuklingai visose degalinese vienu metu. Dar pasakykit, kad nera karteliniu susitarimu - isvis vainikuosit savo bukuma) O degaliniu savininkai sakys, kad tai likutis is praeito benzino uzsipirkimo. Kazkaip tas brangesnis likutis NIEKADA neissiparduoda. Man pofik siaip, turiu as tu pinigu and benzo, tiesiog JUOKINGA kaip tokius NAIVUOLIUS kaip "immortal ir kiti" galima lengvai vedzioti uz nosies.
mnv 2015-08-03 17:13
Nu jau ant statoilo maisto prašyčiau nestumti. p.s. yra galimybės degalinėse fiksuoti kainas, tai prašom, naudokitės, jug kainos tik kyla.
Galonas 2015-08-03 17:46
Kazkodel pabrangus brent rusies naftai 24h begyje pabrangsta ir degalinese, ta pati gaidele - "turim uzsiveze brangios naftos". O mazeikiai jei gerai pamenu pardavineja pagal realia rinkos situacija, o ne uz kokia kaina pirko atvezta, jei butu toks atsilikimas visur, tai mes vis dar moketumem 110$ uz bareli. Euro dolerio kurse padariau klaida, 4,5% pakilo euras dolerio atzvilgiu, toks rinkos ekspertas ir nepastebejai, kad euras jau ne pirma menesi kyla dolerio atzvilgiu
vardasas 2015-08-03 18:20
timt uz vadziu ir vel ispradziu, reguliariai kas savaite sia tema iskelia
Rimvydas 2015-08-03 18:40
Immortal kalba apie tvarkingus wc, personalą, orą, pirštines, kredito kortelių mokesčius. Tą patį duoda ir Naftrus degalinė esanti autostradoje, taip pat geroje vietoje. Bet kaina degalų 10-12 euro centų mažesnė nei kitur. Kaip čia paaiškinti?:)
vytautas50 2015-08-03 19:13
Rimvydas 2015-08-03 19:19
Man sunku suprasti kaip blaivaus proto žmogus gali sakyti, kad kainos logiškos
immortallt 2015-08-03 19:42
Rimvydas, nu ir važiuoja kiekvienam, kur patinka, kas į Jozitą, kas pas rusus, kas važiuoja kur brangiau, bet nereikia aiškinti, kad kažkas nenormalaus vyksta, kai net nesupranti, apie ką kalbi. Beje, tu nuėjęs į kirpyklą senamiestyje, kur nors prie rotušės, irgi pradedi rėkti, kas čia per kainos, kad tokių kainų kur nors Justinuose nėra ir kas čia iš vis per nesąmonės?
Rimvydas 2015-08-03 20:03
Nėra ko lyginti kirpėjų su degalais. Tai nėra tinkamas palyginimas. Pradedi vartytis kai nebeturi kaip argumentuoti. Nes dabar kai daviau tinkamą pavyzdį naftrus degalinę kuri tokią pat aptarnavimo kokybę pasiūlo ir degalų kainą laiko 10-12 euro centų žemesnę tu jau pradėjai lyginti su kirpėjais. Su šiuo palyginimu sutinki, kad kažkas kainas iš oro pučia. Bet vis tiek pateisini. Arba tu dalbajobas, toli arba tave nupirko už priešingos nuomonės sakymą kažkieno naudai
oRedBullo 2015-08-03 20:37
Tai vat kol bus tokiu kaip 700 zmoniu perskaite straipsni ir tik keliolika pareiskė savo nuomuone, tai taip ir bus visada. As net nepatingejau prisiregistruoti, kad isreiksciau savo nuomuone. Kaip gali zmones buti akli ir nematyti kad is ju vagiami pinigai as jau minejau savo draugams kad nesidziaugtu, nes naftos kainoms nukritus iki 47$ uz bareli, JOMS NEKINTANT, augs kuro kaina lietuvoje. Poto naftos kainai krentant dar labiau, lietuvoje turetu kristi kaina kuro taip pat. Tik vos keliais centais.. O zinote kdl? Jei buvo suplanuota i biudzeta surinkti tam tikra kieki pinigu, tai manyciau be valdzios palaiminimo jos nekiltu vat ir ispresta problema
oRedBullo 2015-08-03 20:45
Pasitelkit logika zmogiska paprasciau bua gyvent:)
ISG 2015-08-03 20:52
Plius visokie statoilai savo kastus dengia taip pat nezmoniskai uzkeltom maisto, gerimu kainom. Paziurekit kiek alaus butelis degalinej kainuoja ir kiek parduotuvej. Vos ne DVIGUBAS skirtumas. O alus TAS PATS. Tikriausiai buvo uzsipirke is anksciau. Arba gal pasiteisinimas butu, kad gauna didesnem kainom, nes neperka tokiais kiekiais kaip maxima. Tada nuvaziuokit i belenkoki kaima, ir pamatysit, kad vietinej parduotuvytej kaina kaip maximos. Idomu kieno apyvarta didesne ar visu statoilu ar vietines no name parduotuves. Bitch please. Dar su savo debiliskais "sumustiniais" is popieriaus padarytais su 500% marza. Nenoriu negraziu zodziu, bet jau kazkas ir be manes atitinkamai pavadino degaliniu salininkus.
ISG 2015-08-03 20:55
Mano posto esme - savo "aptarnavimo" kastus dengia ne degalu kaina, ir cia as nieko pries, nes turiu pasirinkima nepirkt to meslo, kaip ir nenaudoju jokiu ju siulomu paslaugu, taigi fair. Bet benza pirkt esu priverstas
immortallt 2015-08-03 21:06
Oho, kas tave verčia pirkti benzą? Aš jo neperku visai.
007 2015-08-03 22:54
Tiek primalta š ir išlankstymų kodėl kuras degalinėse turėtų nepigti, o iš tikrųjų viskas daug paprasčiau. Tik vis dėlto manau, kad degalinės yra teisios, paprasti vairuotojai - ne. Jei nekalbant apie dolerio kurso pokyčius, stichines nelaimes ar konfliktus, kintamieji, daugiau veikia naftos kainą, o ne didmeninę ar mažmeninę kainas. Visi kiti kintamieji egzistuoja kiekviename versle ir per metus kelis kartus nesikeičia. Perdirbimo ir transportavimo kaina yra daug stabilesnė nei kintanti žaliavinės naftos kaina. O toliau viskas procentais. Taigi, galutinė kaina, jeigu taip "čyrai" skaičiuojant be išvedžiojimų daugiau mažiau vis tiek galėtų būti mažesnė, nes nėra, kad degalinė užsideda savo mažą 6.5 procento antkainį. Tiek jai turėtų likti po mokesčių. Taigi, visa kulminacija tame, kad mažesnės naftos kainos nėra geras dalykas jos pumpuotojams, didmeninkams, mažmenininkams ar valstybėms. Tiek didmenininkas, tiek mažmenininkas palikęs tą pačią maržą uždirbtų mažiau. Taip pat sumokėtų mažiau mokesčių valstybei. Taigi, niekam nėra į naudą. Prekybininkas visvien turės mokėti tas pačias algas, o verslo išlaikymo kaštai nesumažės. Sumažėtų tik uždarbis, jei marža nebūtų pakoreguota savo naudai. Valstybė juk, irgi negali reikalauti prekybininkų mažinti kainas, dėl kurių sumažėtų akcizo dalis. O būtent iš naftos surenkama daugiausia. Ir, kaip sakiau, manau, degalinės ir didmenininkai yra teisūs. Jie taiko savo verslo metodus, kad uždirbtų daugiau, o rinka padiktuoja sąlygas. Šiuo atveju, rinka prisitaiko prie prekybininkų. Na, forumuose poprasti žmogėnai paverkšlena, paprūnkštauja, o kitą dieną nuvažiuoja į degalinę ir prisiurbia pilną baką brangaus kuro. Nenorite, nepirkite. Jums siūlo pirkti, neliepia. Reikalaukit hibridų ir elektromobilių pirkimui paramos, nusipirkite dviračius, eikite pėstute, nevažinėkite po vieną, gal taip iškreipsite šios rinkos dėsnius, numušite kainas. Kaip mes kiekvienas žiūrime savęs, verslas daro tą patį.
vardasas 2015-08-03 23:30
traktoristai bendzo neperka arba bezdaliai pagal tave?
Kadras 2015-08-04 01:00
O ir vel to pacio debilo straipsnis... Cia is kokios siknos autorius skaicius rinko?
sloggi 2015-08-04 09:27
Net nebuciau pagalvojas, kad pas mus tiek cia "dievobaimingu" zmoniu pilna. Tiek forume verkia, kad cia mums visiems makaronus ant ausu kabina, is musu vagia, tuopaciu ir draugams tapacia nesamone paporina. Kazi ar nors vienas is tu sventuju teisuoliu kanors uz forumo ribu su tuo kanors daro? Gerai kazkas pasake vaiksciokit pestute,(bus sveikiau ir patiems) vaziuokite i darba keliese,(sutaupysit pinigu, susipazinsit su bendradarbiais..) dar geriau pirkit dvirati. Siuo metu su elektriniu dviratuku iki 100km gali vienu krovimu nulekt. Tai manau iki darbo ir atgal uzteks beveik visiems. Visgi manau davus tokia galimybe pabut to verslininko vietoje, vogtumet patys ir juoktumetes is tokiu kaip patys.
sub 2015-08-04 09:45
sub 2015-08-04 15:23
O nuo kada degalinė = parduotuvė? Nuėjęs į barą irgi klausi, kodėl alus brangesnis nei kokioj Maximoj?