Sukurtas virusas, galintis „Apple“ kompiuterius paversti metalo laužu  (0)

Neseniai buvo sukurtas virusas, galintis užkrėsti „Apple“ kompiuterius ir likti nepastebėtas. Jo kūrėjai teigia, kad vienintelis būdas atsikratyti viruso – išmesti nešiojamą kompiuterį į šiukšlių dėžę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo Vice.com, virusą „Thunderstrike 2“ sukūrė saugumo ekspertai Xeno Kovahas ir Corey Kallenbergas. Jie aiškina norėję atkreipti dėmesį į „Apple“ saugumo spragas. Virusas gali plisti iš vieno kompiuterio į kitą, net jeigu jie nesinaudoja bendru tinklu.

„Jį sunku aptikti, sunku jo atsikratyti“, – sakė Kovahas. Jis pabrėžė, kad virusas puikiai pergyvena ir sistemos perkrovimą: „Didžioji dalis įmonių ir žmonių neturi kaip atidaryti kompiuterį ir fiziškai perprogramuoti lustą“.

Kompiuteris užkrečiamas tada, kai žmogus atidaro užkrėstą elektroninį laišką arba nuorodą.

„Apple“ mažai rūpi saugumas

Kirminas gali patekti ir į kitus, net prie interneto tiesiogiai neprijungtus įrenginius, naudojant „Thunderbolt Ethernet“ adapterį.

Viruso kūrėjai teigia jį plačiau pristatysiantys kitąmet rengiamoje saugumo konferencijoje Las Vegase. Specialistai aiškina taip norintys atkreipti kompanijos dėmesį rimčiau žiūrėti į saugumą.

„Kai kurios kompanijos, pavyzdžiui, „Dell“ ir „Lenovo“ labai aktyviai stengiasi pašalinti silpnąsias vietas. Tačiau to pasakyti apie „Apple“ negalima“, – teigė Kovahas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(41)
(8)
(34)

Komentarai (0)