Geriausi 2015 metų išmanieji laikrodžiai  (2)

Jeigu renkatės išmanų laikrodį, jau, ko gero, žinote, jog tai – nelengva užduotis. Išmaniųjų laikrodžių rinka šiuo metu yra gana nemaža, nors šių įrenginių populiarumas vis dar gana žemas. „Apple“, „ASUS“, „LG“, „Motorola“, „Samsung“ ir kitos kompanijos yra išleidusios begalę išmaniųjų laikrodžių. Tačiau kuris yra labiausiai tinkamas jums ir jūsų poreikiams? Pažiūrėkime kokius galimus pasirinkimus siūlo „TheVerge“ žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinkantis praktiškai visiems

„Sony SmartWatch 3“

Sony SmartWatch 3“ yra geriausias galimas pasirinkimas daugeliui žmonių, naudojančių „Android“ telefoną.

Visų pirma, „SmartWatch 3“ gali atrodyti tiek labai sportiškai, tiek labai solidžiai keičiamų apyrankių dėka. Taip pat šis išmanusis laikrodis turi integruotą GPS, kurio dėka sportuodami galite neturėti telefono su savimi.

„SmartWatch 3“ nestringa, yra labai patogus ant riešo, galbūt, vienintelis šio laikrodžio trūkumas – kiek prastesnis, negu kai kurių konkurentų (pavyzdžiui „Samsung“) ekranas. Tačiau visais kitais aspektais šis „Sony“ produktas yra beveik tobulas.

Geriausias „iOS“ naudotojams

„Apple Watch“

Nekyla jokių abejonių, jog „iOS“ vartotojams geriausias išmanusis laikrodis yra „Apple Watch“. Taip yra ne tik dėl to, kad „iOS“ sistemos naudotojai neturi didelio išmaniųjų laikrodžių pasirinkimo, bet ir dėl to, kad „Apple Watch“ yra tiesiog puikus išmanusis laikrodis. Žinoma, jis ganėtinai brangus, tačiau tai bene geriausią vartotojo sąsają ir daugiausiai galimybių turintis išmanusis laikrodis rinkoje. Juolab su „Watch OS 2“ pasirodymu šis laikrodis taps dar puikesniu.

Geriausias nebrangus išmanusis laikrodis

„Motorola Moto 360“

Pirmi keli mėnesiai „Moto 360“ išmaniajam laikrodžiui buvo sunkūs – aukšta kaina, prastas baterijos tarnavimo laikas, daugybė strigimų. Tačiau dabar „Motorola“ visas šias bėdas ištaisė ir faktas, jog tai – bene geriausias nebrangus išmanusis laikrodis rinkoje.

„Moto 360“ gali atrodyti labai solidžiai bei elegantiškai, tačiau jis gali atrodyti ir gana sportiškai. Apskritai, tai ne tik geriausias nebrangus išmanusis laikrodis, tai taipogi apskritai vienas iš geriausių išmaniųjų laikrodžių rinkoje, ypatingai turint omeny jo dabartinę kainą.

Laikrodis technikos mylėtojams

„Pebble Time“

„Pebble“ yra puikiausias pasirinkimas IT mėgėjams – nedidelė kaina, ilgiausiai laikanti baterija rinkoje, „Android“ bei „iOS“ įrenginių palaikymas. Nors „Pebble“ jau išleido naują „Pebble Time“ laikrodį, kuris jau greitai turėtų pasirodyti ir Lietuvoje, technikos ir IT mėgėjams pirmasis „Pebble“ laikrodis vis dar labai patinka ir dar ilgai patiks dėl savo ypatingai plačių galimybių ir funkcionalumo.

O jeigu norite to paties „Pebble“, tik su solidesne išvaizda, visada galite įsigyti „Pebble Steel“. Savo senuosius „Pebble“ laikrodžius ši kompanija dar žada ilgai atnaujinti, todėl baimintis nėra ko. Galų gale šio laikrodžio kaina yra ypatingai žema!

Sportuojantiems ir aktyvų laisvalaikį mėgstantiems

„Garmin Vivoactive“

„Garmin“, ko gero, jums asocijuojasi su navigacijomis, tačiau ši kompanija gamina ne tik jas. „Garmin“ priklauso bene geriausias išmanusis laikrodis aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms – „Garmin Vivoactive“.

Šis laikrodis nėra labai brangus, tačiau jis gali rodyti visus telefono pranešimus ir, žinoma, jis tinka visų tipų sporto šakoms – bėgimui, važinėjimui dviračiu, plaukiojimui, golfui ir t.t.

Tiesa, neįprastas dizainas ir vidutiniškas ekranas gali kai kuriuos atbaidyti, tačiau jeigu jūs tikrai pamišę dėl sporto – „Garmin Vivoactive“ yra puikiausias pasirinkimas.

Klasikinį įvaizdį mėgstantiems

„LG Watch Urbane“

Jeigu esate vienas iš tų žmonių, kurie nori išmaniojo laikrodžio, bet nenori atrodyti kaip robotai su keistos formos ir spalvos laikrodžiu (pavyzdžiui, „Pebble Time“), „LG Watch Urbane“ yra vienas iš galimų pasirinkimų.

Jeigu jums labiau patinka sportinio stiliaus laikrodžiai – „LG G Sport“ yra jums, tačiau jeigu jūsų gyvenimas labiau tviska prabanga ir klasika, negu svarmenimis – „LG Watch Urbane“ yra, ko gero, geriausias laikrodis jums. Nei vienas jūsų pažįstamas, ko gero, net nepagalvotų, jog „LG Watch Urbane“ yra išmanusis laikrodis – jis atrodo labai klasiškai, o jo ekranas tiesiog fantastiškas. Tiesa, „Urbane“ yra ganėtinai brangokas, bet už tokį įvaizdį tikrai verta pakloti tą sumą.

Žinoma, kiekvienas žmogus turėtų rinktis pagal savo asmeninius poreikius, tačiau šis straipsnis turėtų bent jau minimaliai padėti išsirinkti naują išmanųjį laikrodį. Jeigu dabar rinkoje kažko tinkančio būtent jums dar nerandate, rekomenduojame palaukti „Motorola Moto 360 (2015)“, „Samsung Galaxy Gear 2“, „Apple Watch 2“ išmaniųjų laikrodžių pasirodymo. Šie trys laikrodžiai jau turėtų būti tokie, kokius išmaniuosius laikrodžius mes, vartotojai, ir norime matyti.

Kainų palyginimas

Laikrodis
Kainų diapazonas, €
Sony SmartWatch 3
Apple Watch
Motorola Moto 360
„Pebble Steel“
Garmin Vivoactive
LG Watch Urbane
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (2)