„Windows 10“ turi rimtų bėdų su privatumo nustatymais: Rusijos advokatų kontora neapsikentusi padavė į teismą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2015-08-21 12:20
Pjovėjas 2015-08-21 12:57
Nu va, yra ir rimtesnių vartotojų nepatenkintų, ne tik tie, kuriuos kažkur čia toks ICG įvardino "nu koks jums skirtumas". Įdomu, kaip ten detaliau: kaip supratau MS nesigynė, kad Win10 tą daro nuolat ir neatjungiamai? Nes lyg ir nemini varianto "atsijunkit tą per settingus ir neveiks.
kestutisz 2015-08-21 13:52
Nagi "suteikia galimybes patiems vartotojams savarankiškai pasirinkti, kaip bus naudojama jų informacija" - negalima pasirinkti jog nerinktų, galima tik jų paskui nenaudoti pačiam :)
rndbit 2015-08-21 15:17
http://www.oo-software.com/en/shutup10
ISG 2015-08-21 15:30
Na advokatams.tai aisku, kad yra aktualu, kad ju susirasinejimu niekas neperimt ir panasiai. As sakiau, kad paprastam eiliniam runkeliui kuris nedirba su paslaptim turetu buti tas pats. O rimti dedes turi tureti kita komunikavimo forma, kuri butu apsaugota nuo bent ko. Realiai bent kas suinteresuotas gali isilauzti i el pasta, kas, manau butu lengvisu nei lauztis i microsoft, ir is ten bandyt kazka isgaut
Gediminas Jurgaitis 2015-08-21 19:25
Kodel tu gini ir bandai pateisinti kas yra akivaizdziai neteisinga. Koks skirtumas, tu verslininkas, runkelis ar siaip bestuburis lizunas kuris neturi jokiu principu ir kuriam neidomu kas ir ka daro su jo duomenimis. Esme yra pats faktas kad kazkokie tai zmogeliai renka informacija apie tave ir dar ja perdavineja kitiems tokiems.
KeeperMustDie 2015-08-21 20:37
Na tai galima panagrinėti šį atvejį: Ne kažkokie žmogeliai, o specifinė kompanija, ne apie tave, o apie tavo vartotojo veiksmus, o ar jie pardavinėja kitiems, ar savo reikmėms kažkokią dalį tos informacijos naudoja - jau kitas klausimas. Pagrindinė problema čia, kurios deja nesugebama įžvelgti, yra ne ta, jog kažkokia korporacija nori būti EVIL ir rinkti žmonių informacija, o ta, jog įmonės kurios nenori to daryti (ne iš geros valios, o tik dėl to, jog nenori pyktis su savo klientais) yra priverstos lankstytis prieš neadekvačią JAV valdžią kuri rinks tą informaciją ir jos reikalaus geruoju ar bloguoju. O tuo tarpu žmonės juokiasi iš Rusijos, jog ši tokias praktikas stengiasi išnaikinti, kol ES žiūri pro pirštus ir dar pati prisideda.