Greičio mėgėjus išmanusis šviesoforas drausmina raudona šviesa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2015-08-27 13:07
betgi tas šviesoforas baudžia ir sąžiningus, nieko neprasižengusius vairuotojus. Už ką ? Durniau sumąstyti turbūt jau negalima...
- 2015-08-27 13:20
Sąžiningi važiuoja ir nuvažiuoja tolyn.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-27 13:36
Nu jau nu jau, nuvažiuoja tolyn. Jeigu sakykime, viens važiuoja 50 km/h greičiu (leistinas), kitas 60 km/h greičiu, tai tiek pastarajam, tiek tam, kuris važiuoja leistinu greičiu, šviesoforas užsidegs raudonas. Dėl ko užsidegs raudonas ir gadins nuotaiką drausmingiems vairuotojams? Dėl vieno čiuvo, kuris važiuoja dideliu greičiu.
Arthuras 2015-08-27 13:52
Žinau tą sankryža. Idėja gal būtų ir nieko, jei ten būtų avaringa, judri sankryža. Vyktų daug avarijų ir jos visos būtų dėl per didelio greičio. Šiuo atveju, per tą sankryžą judėjimas - minimalus, kelias - super geras. Todėl pastatant tokį daiktą buvo tik išplauti pinigai, kurie niekad nei atsipirks, nei duos naudos. Ir apskritai, kaip Tarkvinijus ir pastebėjo, už važiuojančius greičiau kentės ir tie, kurie važiuoja tiksliai tiek, kiek galima.
amas 2015-08-27 15:44
Taip, kančios bus tokios nepakialiamos, kad žmonės to nepamirš niekada. Panašiai kaip koją, šaukštu, kas bandytu nupjaut. Atsipeikėkit, net traukiniai sustoja jei to reikalaujama, o jūs ką jaučetės kankinami, kai pamatot raudoną šviesą? Per greičio ribojimo kalnelius irgi visi turi važiuot ir ką?
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-27 16:09
Jauti skirtumą tarp normalaus šviesoforo ir tokio, kuris užsidega raudonai tik tada, kai pamato, kad kas nors važiuoja per greitai? Spėju, kad niekada nesi važinėjęs automobiliu. Arba piko metu niekada nesi buvęs gatvėje. Be to, dabar prie manęs daro reguliuojamą šviesoforu perėją. BLET, nesikeikiant, +30 metų nebuvo, niekam nereikėjo jos, dabar sumąstė padaryti. Tai šviesoforų vos ne kas 100 metrų dabar bus ir eismui trukdysis.
Atk 2015-08-27 17:03
Gal ir gerai. Gal automobiliais pradės mažiau važinėti, mažiau CO2 išmes, mažiau žmonės sirgs nuo oro.
runce 2015-08-27 17:35
laukiu kol atsiras chebra su mašinom be numerių ir parodys, kad teisybė tų, kurių daugiau
SPeed_FANat1c 2015-08-27 21:04
ta sviesofora reik patobulint kad pagal nr identifikuotu masina ir tik jai privaziavus raudonas uzsidegtu. NOrs siaip tik beda nekaltiems vairuotojams. Nors cia panasiai kaip armijoj - vienas pridirba,kencia visi, bet paskui tie visi gali atsylygint tam pridirbusiam
amas 2015-08-27 22:07
Tarkvinijau, važinėju Anglijoj ir tokių kamščių matės kad visi Lietuvos automobiliai vianam tilptu ir ką, nervina gal kiek, bet saugumas svarbiau. Tarkim važinėju M25, aplink Londoną eina toks greitkelis, didžiausias leistinas greitis 70mph arba 110 km/h (dažnai vien dėl to, kad kažkur sugenda automobilis apriboja iki 40mph) ir niekas dėl to neverkia, važiuoja pilnos trys ar keturios juostos viena kryptim, nieks šviesom iš galo nemirksi, nieks šalikele nevažiuoja, net jei tenka pastovėt kokia valandą. O čia pamanykit vienas šviesaforas.
Arns 2015-08-27 22:26
Priminei anekdotą: Važiuoja policija, tik staiga kad pralėks pro juos džigitas su automobiliu. Na policija iš paskos. Raudonas šviesoforas, džigitas nė nestabdo, sekanti sankryža su raudonu šviesoforu, džigitas tik padidina greitį, galiausiai trečiojoj žalia, džigitas sustoja. Pribėga policininkas ir klausia: - ko per raudoną lakstai, o per žalią sustoji? jam džigitas atsako: - bijau kad per raudoną kitas džigitas važiuos... Kitaip sakant, važiuok pagal taisykles ir nereikės idiotams galvoti idiotiškų sumanymų, kurių nereikėjo nei prieš dešimt, trisdešimt ar šimtą metų.
Arthuras 2015-08-27 22:43
Kai kurie skaityt nemokat. Kartoju - tie, kurie žino tą sankryžą, supranta, kad būtent toks sprendimas buvo netikslingas. Tai buvo noras pasiimti pinigus. Ir tiek žinių.
sub 2015-08-28 09:34
Tarkvinijau eik pėščiomis, jei jau netinka eismo taisyklės ir tvarka. Arthuras, čia nuomonė, ar turi kokių faktų ar įdomios informacijos, dėl pinigų pasiėmimo. Ar tu už visus specus nusimanai geriau, kur ką reikią statytį, o kur ne? Kokia tavo specialybė, išsilavinimas?
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-28 09:50
: neaiškink, ką man daryti, neaiškinsiu kur tau eiti. Atsirado mat, šefas, nepatinka kas nors - tai eik pėsčiomis bla bla bla bla bla. Aš ir pėsčiomis einu, ir mašina važiuoju, ir dviračiu pasivažinėju. Ne tavo sumautas reikalas. Aš, kai ir pėsčiomis einu man iki gyvo kaulo įgrista kaip ir kitiems stovėti prie reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Ir žinai, ką darau, jeigu 200 m spinduliu nėra automobilių? Einu per raudoną šviesą! Kodėl? Dėl to, kad nenoriu laukti 2-3 min., kol užsidegs žalia, blemba, ypač tose perėjose, kur automobilų beveik nė kvapo nėra. Beje, tą patį daro ir kiti. Vau, ar ne? Todėl savo pamokymus susikišk į vieną vietą. Beje, aš ir ne per perėjas einu, jeigu taip pasieksiu savo tikslą greičiau. Ir, ką? Gyvas, sveikas, netgi prie policijos tą darau - ir nieko. Jokių baudų.
sub 2015-08-28 11:06
Oj, atsiprašau, jautrią vietą užgavau nx. Tai gerai, kad pėsčiomis eini per raudoną, o ne automobiliu važiuoji, nors nieko keisto jei ir važiuotum, su tokiu susireikšminimu. Pasakyk man, skubanti sraige, oj išdidžioji sraige, ką per dvi sutaupytas minutes gero nuveiki? Jaučiu nekažką.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-28 11:26
Jautrios vietos neužgavai, tiesiog tavo mąstymas MAN yra IDIOTIŠKAS. Ir baigtas kriukis. Visų pirma - tu pradėjai man aiškinti, kaip turiu čia elgtis gatvėje, aš niekam nieko neaiškinau kaip kas turi elgtis. TODĖL NE TAVO SUMAUTAS REIKALAS. Gali daugiau nebeatrašinėti čia man. Tu man įdomus lygiai tiek pat kiek kirminas ant žemės.
sub 2015-08-28 13:00
Niekas tau nieko neaiškino, o patariau vaikščiot, sakiau nesusireikšmink, išvadas iš vieno sakinio darydamas idiotiškas. Išreikiau savo poziciją apie šią situaciją, nes tai mano sumautas riekalas, eisme rūpėti turi vieni kitiems, o ne patys sau, kol tokie išdidieji kirminai supras šią paprastą tiesą, tol ir kartosiu. Tavo dvi sutaupytos minutės, kitam gal atimtos dvi minutės, kuris svarbesnis? Gal tau visi žmonės keliuose kaip kirminai ant žemės? Gali patyliukais tipenti savo sumautais reikalais, taupyk laiką, juk kiti px yr.
Arthuras 2015-08-28 22:24
Man nereikia būti elektriku, kad sugebėčiau pasikeisti lemputę ar rozetę. Man nereikia būti ir ekonomistu ar finansų specialistu, kad galėčiau racionaliai leisti/kaupti pinigus. Nereikia būti profesionaliu virėju, kad žinočiau, kiek minučių virti kiaušinį. Todėl man nereikia būti srities X specialistu, kad sugebėčiau įvertinti automobilių srautą važinėdamas per tą pačią vietą n metų po n kartų per metus. Niekur neradau informacijos, jog tas ruožas būtų pažymėtas kaip avaringas. Niekada nesu matęs ten avarijos. Esu tik skaitęs, kad toje vietoje buvo "nusirašęs" girtas fūristas. Jei kas trobos statymui pasitelktų surenkamą 150m kraną, ar irgi negalėčiau pasakyti, kad tai yra "overkill", nes nesu statybininkas?..
Charger 2015-08-29 05:09
Jei visi tai daro ir tu tai darai ? Man tai tu totaliai kiauras su savo "panetkem" ....