Paaiškėjo, ką slapčia kūrė atleisti „Amazon“ inžinieriai  (0)

Daugelis šią kompaniją žino, kaip didžiausią parduotuvę internete, elektroninių knygų ir skaityklių pardavimo lyderę pasaulyje ir vieną didžiausių interneto televizijos kūrėjų. Nemažai lietuvių jau įsigijo puikias „Amazon“ knygų skaitykles „Kindle“, o vienas kitas girdėjo ir apie nesėkmingą išmanųjį telefoną „Amazon Fire Phone“. Tačiau tai toli gražu ne viskas – „Wall Street Journal“ atskleidė, ką naujo sukūrė Silicio slėnyje veikiančios „Amazon Lab126“ inžinieriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaityklė „Kindle“, telefonas „Fire Phone“, interneto televizijos imtuvas „Amazon Fire TV“ ir keistas žmonių kalbą suprantantis bei užduotis vykdantis mikrofonas „Amazon Egho“ pirkėjus ir žavėjo, ir trikdė.

Skaityklės, tiesa, perkamos lyg karšti pyragaičiai, o pagamintus telefonus praktiškai teko išmesti. Keistasis mikrofonas daugiau stebina, o „Fire TV“ imtuvas sunkiai galynėjasi su „Google“ sukurtu „Chromecast“.

Matyt, dėl to neseniai pasaulį apskriejo žinia, kad „Amazon“ nusprendė užsiimti tuo, ką išmano (prekyba), ir nebekurs keistų įrenginių. Kalboms pagrindo suteikė kelių dešimčių inžinierių atleidimas iš tos pačios laboratorijos „Lab126“. Beje, tai pirmoji tokia atleidimų banga per 11 laboratorijos veiklos metų.

Tačiau tie patys atleisti inžinieriai irgi netyli. Iš jų „Wall Street Journal“ ir gavo slaptą informaciją ne tik apie tai, kad laboratorija toliau kuria naujoves, bet ir tikslius duomenis apie kai kuriuos dabar plėtojamus ir jau nutrauktus projektus.

Trys gaminiai, kurių galime laukti

1. Kompiuteris virtuvei „Kabinet“

Sukurtas taip, kad galėtų tapti išmaniųjų namų sistemų valdymo centru, jis supras balso komandas. Taigi virtuvėje pakaks garsiai pasakyti, kokių produktų nori, ir jis pats juos užsakys iš „Amazon“ parduotuvės.

Vėlgi klausimas – kodėl žmogus turėtų pirkti įrankį, kuris iš esmės skirtas paskatinti to įrankio gamintojo pardavimą? Nejaugi jiems nepakako „Fire Phone“?

2. Elektroninių knygų skaityklė „Kindle“ su baterija, kuri neišsikraus dvejus metus

O čia tai daiktas! Šiuolaikinių „Kindle“ akumuliatorius reikia krauti kas 6–8 savaites, tad su tokia knygele galėtum ir negyvenamoje saloje lyg Martyno Mažvydo bibliotekoje pasijusti.

3. Planšetinis kompiuteris su autostereoskopiniu 3D ekranu

Panašus ekranas kadaise buvo nešiojamajame žaidimų priedėlyje „Nintendo 3DS“, HTC ir LG buvo pagaminę po telefoną su tokiu ekranu, tačiau milžiniškos sėkmės jie nesulaukė. Taigi klausimas, kaip liaudis sutiks naują gaminį, kurio ekrane „matomas trimatis vaizdas be specialių akinių“.

Gaminiai, kuriuos kūrė, bet metė

Tarp projektų, kurių buvo atsisakyta, planšetinis kompiuteris su 14 colių įstrižainės ekranu, skaitmeninis rašiklis, galintis fiksuoti apsipirkimo sąrašus, ir vaizdo projektorius, pavadintąs „Shimmer“.

Ir naujo telefono kol kas laukti neverta. Nors planų visai neatsisakė, akivaizdu, kad triuškinama „Fire Phone“ nesėkmė gerokai ataušino kompanijos savininkų ambicijas, ir naujo telefono kūrimas vis atidėliojamas.

O atleisti inžinieriai skundžiasi, kad beprasmiškai brangiu tą telefoną pavertė ne jie, o užsigeidęs 3D vaizdo iliuzijos, veido atpažinimo ir kitų nelabai reikalingų funkcijų „Amazon“ savininkas Jeffas Bezosas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(16)
(-5)

Komentarai (0)