Originali ir panašu, kad perspektyvi idėja: bepiločiai dronai su hibridiniais varikliais (Video)  (12)

Viena valanda skrydžio, maksimalus greitis 100 km/h, krovinio svoris – 5 kg – tai esminiai bepiločio rodikliai, kuriais negali pasigirti tradiciniai vartotojų klasės dronai, naudojantys šiuolaikines LiPo baterijas Tačiau vokiečių naujokai Yeair! mano, kad tokius rodiklius įmanoma pasiekti, naudojant hibridinę sistemą, kurios kiekvieną sraigtą suka du varikliai – elektrinis ir benzininis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuolaikinių bepiločių galią riboja jų baterijos. Dvidešimt minučių – tai gana padorus šiuolaikinių vartotojų klasės bepiločių skrydžio laikas. Maksimalų apie 60 km/h greitį išvysto serijos Phantom dronai. Tačiau Yeair! dizainerių komanda tikisi padidinti galingumą, panaudodami vidaus degimo variklius. Vokiečiai savo projekto idėją paskelbė platformoje Kickstarter.

Hibridinės sistemos privalumai

Dronas Yeair! nemažas, plotas 35,4 cm х 29,5 cm, aukštis su automatiškai sulankstoma važiuokle – pusė metro. Kiekvienas iš keturių sraigtų varomas atskiru 1,6 kW, 10 cc dvitakčiu varikliu, padedant 600 W elektrovarikliui.

Benzininiai varikliai yra efektyvesni, tačiau jie ne taip greitai reaguoja kaip elektriniai, o tai būtina, norint, kad skraidyklė ore išliktų stabili. Todėl benzininiai varikliai atlieka didesniąją sunkaus darbo dalį, o elektronika padeda reaguoti į staigius apsisukimų pakitimus.

Skraidantys bepiločiai aparatai Yeair! turi 1,5 litro degalų baką ir nedidelį 1250 Ah akumuliatorių, kurio nereikia įkrauti skrendant įprastu maršrutu su dvitakčiais varikliais. Elektros varikliai taip pat atlieka paleidiklio, skirto dujiniams varikliams, funkciją.

Dėl hibridinės kombinacijos bepilotis Yeair! gali atlikti gana sudėtingas operacijas – įveikti 55 km atstumą per maždaug valandą laiko.

Komanda užtikrina, kad kvadrokopteris pakankamai galingas, kad galėtų skraidyti siaučiant stipriam vėjui, o jo dviguba variklio sistema užtikrina saugų nusileidimą, jei vienas variklis sugestų. Platformoje Kickstarter aparato kaina prasideda nuo 1 525 dolerių ir jei finansavimo kampanija pavyks, bepiločiai Yeair! netrukus bus pristatomi į bet kurį pasaulio tašką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (12)