Kas naujo išmaniųjų telefonų pasaulyje  (8)

Išmanieji telefonai sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Kas mėnesį į rinką ateina keletas dešimčių naujų modelių, todėl nenuostabu, kad ši sritis yra tokia įdomi ir patraukli jauniems technomanams. Pasižiūrėkime, kas naujo išmaniųjų telefonų pasaulyje pastarosiomis dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

iPhone 6 pristatymas

Didžiausia naujiena paskutinėmis dienomis – naujausio Apple išmaniojo telefono pristatymas. Apple išmanieji telefonai visada prikausto daug pasaulio žiniasklaidos dėmesio, tad nenuostabu, kad iš šiais metais įvyko didelis sukrėtimas išmaniųjų rinkoje. Pristatytas naujas iPhone 6S ir iPhone 6S Plus telefonas. Juo realiai prekiauti bus pradėta rugsėjo 25 dieną.

Iš išorės tai yra tie patys iPhone 6 telefonai, tačiau juose kai kas atnaujinta. Visų pirma, įdiegtas naujas A9 procesorius. Taip pat pagerinta kamera – gale 4K kamera 12 megapikselių, o priekyje – net 8 megapikselių kamera.

Atsinaujino ir korpuso spalvos. Atsirado rožinės spalvos telefonai.

Apple išmanieji telefonai yra paprastai atnaujinami kas dvejus metus. Prieš pora metų kilo nemažas ažiotažas, kad jie išsilenkia. Daugybė tinklaraščių bandė sulankstyti iPhone 6 telefoną ir jiems tai pavyko. Šiais metais atnaujintas iPhone 6S telefonas jau nebeturėtų taip paprastai lankstytis, nes atnaujintos korpuso medžiagos – pasirinktas itin tvirtas aliuminio lydinys.

Dar viena naujovė – 3D Touch technologija, kuri gali matuoti paspaudimo stiprumą ant ekrano ir atlikti skirtingus veiksmus, kai spaudžiama stipriau ir kai spaudžiama silpniau.

6GB RAM

Šiuolaikinius išmaniuosius telefonus kankina viena problema – nepakankamai didelis galingumas. 4 branduolių procesorius po 4 RAM jau dabar ne visada atitinka reiklių klientų lūkesčius, todėl Samsung pradeda naują erą ir masiškai ėmė gaminti 6GB RAM lustus. Jie sunaudoja net 20 proc. mažiau energijos, pagreitina duomenų perdavimą ir yra pritaikyti specialiai mobiliesiems įrenginiams. Kada Samsung išmanieji telefonai turės 6GM RAM – vis dar neaišku.

Nokia grįš į išmaniųjų telefonų rinką su trenksmu

Neseniai Nokia išsiskyrė su Microsoft. Taip Nokia Lumia tapo Microsoft Lumia, o Nokia pasuko savo keliais ir pažadėjo daugiau dėmesio skirti tinklo įrangai. Deja, gandonešiai tokią strategiją verčia juokais. Pasirodė gandų, kad kitais metais Nokia išleis C1 išmanųjį telefoną su naujausia Android 6.0 Marshmallow operacine sistema

Tai reiškia ne ką kita, o šios praeityje garsios kompanijos dar vieną bandymą grįžti į lyderių ratelį. Nokia mobilieji telefonai vis dar yra vieni iš paklausiausių, tačiau išmaniųjų telefonų rinkoje jai niekada nesisekė gerai. Pamatysime, kaip seksis šį kartą.

Išmaniojo telefono asistentai prašneks kiniškai

Google konkurentas Kinijoje Baidu turės asistentą išmaniajam telefonui Duer. Taip Apple Siri, Microsoft Cortana ir Google Now sulauks dar vieno konkurento. Aišku, jis bus orientuotas į kiniškai kalbančių žmonių rinkas, tačiau bendras dirbtinio intelekto išmaniuosiuose įrenginiuose vystymasis labai įdomus.

Primename, kad išmaniojo asistentas yra speciali programėlė, kuri supranta, ko jos klausiama ir gali atitinkamai reaguoti į klausimą balsu. Aišku, jos tikslas – pateikti norimą informaciją vaizdu, raštu ir žodžiu.

„Žvėris“ ateina! Žaidėjams norisi kuo greičiau jį išbandyti

Žaidimų rinka plečiasi išmaniųjų telefonų sąskaita. Kaip atsirado žaidimams skirti nešiojami kompiuteriai, taip dabar pristatinėjami ir specialiai žaidimams skirti išmanieji telefonai. Tokį telefoną pristatė Acer. Acer Predator 6 išmanusis telefonas yra rimtas „žvėris“ žaidėjams su 10 branduolių procesoriumi ir 4 GB RAM. Kamera – 21 megapikselio raiškos.

Įdomu, kam žaidėjams reikia tokios galingos kameros?.. Juose yra 32 arba 64 GB atminties, tad tilps tikrai nemažai žaidimų. Šie išmanieji telefonai internetu bus pradėti pardavinėti spalį, tik vargu, ar jie sudomins Lietuvos „geimerius“. Acer išleido ir planšetinį kompiuterį žaidimams Predator 8 (8 rodo, kad tai 8 colių įstrižainės planšetinis kompiuteris), tad šie du nauji produktai turėtų sudrebinti rinką atskleisdami naujas galimybes.

Ir pabaigai – naujovė. Tai debesies telefonas Nextbit Robin.

Jis unikalus tuo, kad 32 GB įmontuotos atminties nėra riba – atmintis išplečiama naudojant debesies tarnybas kiek tik nori, tad senų nuotraukų trinti su šiuo telefonu tikrai nebereikės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(13)
(-5)

Komentarai (8)