Skaitytojai klausia: naujas apšildymo būdas ar apgavystė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ciobrelis 2015-09-14 12:54
1kw is elektros, o is kur likę 1 ar 2 kW? Nesąmonė ..
punktyras 2015-09-14 14:01
Tas, žinoma, labiausiai ir užkliuvo – energijos tvermės dėsnio dar niekas neatšaukė . Gal tiesiog dėl tinkamo spinduliuojamo diapazono toks susidaro įspūdis. Ta prasme, jei būtų švitinama 1 kW galios radijo bangomis, šilumos didelės nejaustume, o jeigu diapazonas atitinka tą, į kurį kūnas jautriausiai reaguoja, tai 1 kW atrodo daug daugiau. Aš tai taip manau.
SILORAKAS 2015-09-14 14:47
Lohotronas masėms. Panašu į eilinį IR spindulių šildytuvą.
abalt 2015-09-14 15:45
Nieko daugiau kaip tik zodziu (terminu) zaismas Paprasciausiai ieskoma kvailiu-lengvatikiu, tam kad iskistu elementaru irengini, kaip neva stebuklinga. Ir ta daro purvinu budu: - manipuliacija ekonomine-politine padetimi ir prastejanciomis ekonominemis prognozemis. Elektros energijos kilovatas konvertuojamas i "silumos energijos kilovatvalande", dar kitaip vadinama "BTU" pazodziui butu "British thermal unit" 1000W elektros energijos silumos pavidale = 3412.142 BTU ("1000w elektros energijos" = "3412.142w silumos" energijos) cia ir pagaunami lengvatikiai sioje APGAVYSTEJE butent situo zodziu-terminu zaismu ir buvo pasinaudota... istikruju tai visai nesvarbu koks bus elektros prietaisas gaminantis siluma. Nes vienas kilovatas elektros energijos = +3kw silumos energijos ! Nebukit lengvatikiai ! Ju reklamuojamas "stebuklingasis" sildymo irenginys tera eilinis radiatorius Energija is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta BTU - https://en.wikipedia.org/wiki/British_thermal_unit kW i BTU konverteris: http://www.rapidtables.com/convert/power/kW_to_BTU.htm
bahuriux 2015-09-14 18:27
Sutinku, manau kad 99,999% tikimybė, kad taip ir yra ir tik 0,001% tikimybe, kad ten yra toks įrengnys, koks tos firmos pavadinimas "Qantum electric bla, bla bla". Lyg ir išbandytas daug laboratorijų ir visokių entuziastų, bet sunku kažką tiksliai patvirtinti, beto jo galia labai maža, bet NK nuo 100% iki 1700+%, arba COP 1-17 priklausomai nuo to, kokio pločio impulsais šeriama ta varza kuri turi ir induktyvumo. http://www.climtechsolutions.com/wp-con ... heater.pdf https://www.google.lt/?gfe_rd=cr&ei=9dz ... Technology Kada nors gal prisiruošiu išbandyti šita shemą, nepriklausomai nuo to kokia mano ir kitų čia besilankančiūjų nuomuonė apie energijos tvermės dėsnį, galimas daiktas, kad tam nereikia pažeidinėti jokių dėsnių, bet kol nepatikrinau nieko negaliu teigti, ar neigti. O jei kas nori ištikro daikto kuris gali pašildyti (ir atvęsinti kai karšta) 2-5 kartus daugiau ir tikrai veikia tai pirkit šilumos siurblius, pvz geoterminis šilumos siurblys koks nors ten pvz Hisser už 2100 EUR 10kw šiluminė galia, COP 5+, vanduo - vanduo (gruntas-grndys, jei buitiškai). Jis neturi viduj cirkuliacinių siurblių dėl to pigesnis ir žinoma dar dėl to, kad kinietiškas, bet jo viduriai iš kokybiškų gera vardą turinčių komponentų. tokį sau nusižiųrėjau. Dar galima jei norisi kažko pigiau ir paprasčiau oras - oras kondicionierių įsigyti, yra tokie koks nors ten mitsubishi hi cop 4,5+ iš geresnių, o lietuvos sąlygom turi būti ir atitirpinimo funkcija, paprastai prie brando rašoma "arctic", "nord" ar panšiai, tipo pritaikytas šiaurės šalims. Žiema kad ir šalta, bet virš 0C vistiek jis veiks bent su COP 3,5, o kai gerokai žemiau 0C tai COP liks koks tik 1,5-2, bet vidurkis per žiema gausis toks, kad su dujom brangiau nei su kondyške. Nuoruodų nedėsių nenoriu būti apkaltintas kad reklamuoju kažką, susirasit patys palei keywordus.
MindaugasV85 2015-09-14 19:22
Pataisykit kas jei klystu. Nors tiksliau čia klausiu, o ne teigiu: Ar šildymas IR spinduliais šildo patį pastatą, ar vis gi didžioji dalis spindulių atsispindi nuo kambario sienų ir lieka sugerta "biomasės"? Teigiamas atsakymas reikštų šildytuvo "taktinį efektyvumą". Na tuo tarpu vanduo vamzdžiuose galėtų ir užšalti
bahuriux 2015-09-15 08:49
Taip ir yra visi IR šildytuvų pardavėjai akcentuoja, kad jų šildytuvai šildo objektus, nesvarbu gyvus ar negyvus svarbiau kokios jie spalvos, jei balti ar blizgūs tai sušals, jei juodi ar tamsūs sušils, bet ne orą, tipo iš to ir turėtu būti gaunama nauda, atsieit oro temperatūra bus 15C, bet jausmas kaip 22C. Bet yra toks dalykas, kaip oro drėgmė, krentatnt oro temperatūrai santykinė drėgmė kyla, tas nebūtu problema jei vėdinama dažnai, jei ne pradeda veistis pelėsiai.