Situacija kaista: kovoje prieš „Islamo valstybę“ gali susidurti NATO ir Rusijos karinės pajėgos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2015-09-16 18:14
Aš nesuprantu, ką Putinas galvoja, kaip jis mato situacija su Assadu lyderiu kai prieš ji sukilo žmonės kaip bus su tais žmonėmis kurie prieš ji sukilo ar rėmė sukilimą? Nagi jis susidoros su jais greitai. Nemanau, kad taip butu įmanoma, žmonės vistiek priešinsis nebent juos visu iš šaudytu. Realiai reikia bent kažkokio kompromiso, bet Assado kaip lyderio ten būti tikrai negali, nėra logikos, kad Assadas galėtu būti stabilumo garantas.
Arns 2015-09-16 18:32
buvo nužudytas. Sirijos opozicija kovoja tik prieš Asadą, bet veikiami skirtingų tikslų. Vieni, remiami daugiausiai Saudo Arabijos, siekia iš dalinai vakarietiškos valstybės padaryti Siriją vientisai sunitišką islamo respubliką, kurdai daugiausiai kovoja dėl savo autonomijos (ir jau pykstasi su Turkija, kad jų tikslai ir jai kelia grėsmę), treti toje košėje Al-queda ir panašios grupuotės, kuriems tai šansas užlipti į valdžios olimpą... Tai ne europietiška valstybė su europietiška visuomene, ten dar daug ką lemia gentinis, religinis pasiskirstymas. Ten, ypač vykstant tokiam karui, demokratijos nebus, nes žmonės nežino aks ta demokratija. Bus Asadas arba panašaus tipo diktatorius/prezidentas tik kažkieno pasodintas sutramdyti ir priversti visas teritorijas paklusti. (tas pats Irakas, kai prieš Huseiną demonstruot, visi buvo drauge, kai reikėjo valdyt valstybę, tada kiekvienas už save ir prieš kitus)
bahuriux 2015-09-16 18:40
"Mes palaikome teroristus Ukrainoje, nes jie kalba rusiškai", galėtu garsiai įvarditi ir tai.
procc 2015-09-16 22:28
Vakarai ir rytai nori uzgrobti sirija, bet tik islamo valstybe isdrysta tam pasipriesinti?
mnv 2015-09-17 00:29
Nes būtent Putinui labai svarbūs žmonės. Ypač alavitai. Man atrodo jam labiau rūpi jų uostas Tartus'e.
Arns 2015-09-17 14:19
Lyg JAV labai svarbūs žmonės, tad reikia apginkluoti visus kas tik to nori... Kalbėkim faktais, nepaisant visų skirtingų interesų, konfliktą maksimaliai greitai numalšinti ir bent kažkiek tvarkos įvesti galima tik palaikant Asadą, kuris jau turi patirtį ir visą valdžios aparatą bei turi įgaliojimus atsakyti už tai ką pasižada. Tiek opozicija tiek ISIS žada senos tvarkos nuvertimą ir nelabai nė žino ką paskui darys. Na ISIS ko gero nutuokia, kad tada reiktu suktis į Sirijos kaimynę, tik klausimas kurią, Turkiją, Libaną, Jordaniją ar Izraelį?
Kilgoras Trautas 2015-09-20 14:00
:O Jo, tik per ta stabilumo garantą kilo revoliucija. Ir dar pasakysiu, kad Amerikoje, Europos sąjungoje revoliucijų dar ilgai nebus, o ten kur yra valdo totalitariniai režimai kaip Rusijoje, Baltarusijoje, Kazakstane, Uzbekistane, Š.Korėjoje lauk revoliucijos. Ir tikrai dėl to ne Amerika bus kalta. Patys vadukai priveda prie revoliucijų nesidalindami valdžia. Ne Amerika kalta, kad Ukrainoje, arabu pasaulyje kilo revoliucijų bumas, kalti tie kurie nesidalina valdžia.
Niemand 2015-09-20 15:07
Revoliucija - bet kokio autoritarinio režimo dėsninga pasekmė. Bet kol revoliucionierių daugumą sudaro islamistai, revoliucijos pasekmės bus dar baisesnis totalitarinis režimas. Egipto kariškiai šitam "pavasaryje" sužaidė tobulai: leido pažaisti demokratiją, susibūrė visi aktyvūs islamistai į partiją, sąrašą pateikė, beliko dalį pgl sąrašą sušaudyti, likusius pasodinti ir ramiai grįžti į valdžią.