Daugiabučių renovacija graži tik projektuose: skundų lavina realybėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Profesorius :) 2015-09-19 14:05
varkes kaip ir visur valdziazmogiai su verslininkais uzdirbo grazaus pinigelio...o gerai padarytu namu vienetai valio draugai ir vel eilini karta is Lietuvos zmoniu buvo pasityciota...
immortallt 2015-09-19 14:23
Niekas nenori mokėti, o panašu, dauguma niekad nėra darę rimtesnio projektuko. Visad išlenda nenumatytų išlaidų. Jei jų nenori padengti, tai daroma taupant kitur.
kestutisz 2015-09-19 17:39
Kokie dar rimtesni projektai, čia gi tipiniai komiblokai. Skiriasi nebent tuo kiek medžiagų statant buvo pavogta. Pirmasis gali aišku būti kažkiek su kliurkomis, bet paskui tiražuojamas. Individualių projektų jie neverti, kaip ir manyčiau pačios renovacijos nes na ką aš žinau - primokėti faktiškai teks 30% vertės kuris po tų 20 metų bus dar dvidešimačia metų senesnis, o garantija remontui berods 5 metai...
mnv 2015-09-19 18:12
Ar nebūtų geriau vietoj kompensacijos renovacijoms duoti kompensacijas perkant naujos statybos butą? Kažkiek sumažintų skirtumą tarp seno/naujo buto kainų, nemažai žmonių kurie būtų pirkę senosios statybos, o vėliau vistiek mokeję už renovaciją, keltusi į naujesnius, o taip senuosius laikui bėgant nugriautų.
bahuriux 2015-09-19 21:00
Nu kaip čia pasakyti senas/naujas , jei plytinis gali išstovėti 200++ metų, o blokinis 50 po kapitalinio siūlių pervirimo dar kokia 50, o naujos statybos neaišku išvis kiek, gal kokia 100, tai ką aš žinau ar verta griauti plytinius jei jie gali pergyventi ir naują staybą.
punktyras 2015-09-19 22:27
Nereikia pamiršti, kiek per tuos 200 metų nerenovuotame name bus iššvaistyta energijos.
kestutisz 2015-09-19 22:33
Jei sumoje pinigais (brangesnis šildymas ar kiek pigesnis šildymas, bet brangus remontas) bus tiek pat tai neverta žaisti. Renovacijos nauda turi būti ženkli, o ne teorinė. Gal po tų 30 metų visą rajoną vistiek griaus ir perstatys iš naujo nes na su 3D spausdinimu bus pigiau ir geriau :)
Robkinas 2015-09-20 16:58
Tikrai nebloga idėja !
Robkinas 2015-09-20 17:05
Gal ir neverta tokių pastatų griauti, tačiau, keičiasi mados, keičiasi žmonių poreikiai, todėl, jeigu ne materialiai, tai bent moraliai šitie namai jau yra pasenę/atgyvenę. PVZ: senos statybos butų virtuvės siaubingai mažos, siauros, pailgos, kas šiais laikais yra visiškai nepraktiška ir neatitinka šiuolaikinių poreikių.
kestutisz 2015-09-20 17:22
Palyginus su piniginiu klausimu tai yra visiškai dzin. Na, dar tie kurie "gavo" butus (sumokėjo ne grynais, o vergų darbu sovietams, na ar šiaip paveldėjo) tai gali gal jį mesti dėl to, kad negražus, bet juos pirkę tikrai norės "sunaudoti" iki paskutinio (blogiausiu atveju paleisti nuomai) ir parduoti už tik kai bus gera kaina. Todėl jie realiai stovės kol pavirs visiškai avariniais, arba kol atsiras gudresnių investuotojų superkančių visą daugiabutį ir jį nugriaunančių naujesnio-didesnio statybai, ypač jei geroje vietoje. Ateis dar čia laukinis kapitalizmas kaip su degančiais Šnipiškių namais verslo centrų papėdėse ir pan...
Simplicity 2015-09-20 17:32
Už mokesčių mokėtojų pinigus yra prikurta tiek visokiausių kontroliuojančių tarnybų ir inspekcijų, o pasirodo, kad renovacijos procesą turi kontroliuoti patys namo gyventojai. Tai kurių galų tie kontrolieriai yra reikalingi, jei jie nesidomi kaip mokesčių mokėtojų ir ES fondų pinigai yra panaudojami? Ech, metai bėga, o tvarka nesikeičia- pinigai kaip buvo (arba niekieno), tai taip ir liko. Skirtumas tik tas, kad anais laikais pinigai ėjo iš Maskvos, o dabar eina iš Briuselio.
brisius 2015-09-21 02:25
immortallt 2015-09-21 09:08
Privatus turtas, ne valstybinis. Kaip valstybė gali kontroliuoti? Žmonės gyvenantys butuose, ir šiaip didelė dalis žmonių įsivaizduoja, kad viskuo turi pasirūpinti valstybė, įskaitant nuvalytom subinėm. Taip nėra, sovietus išmetėm prieš 25 metus, gal metas pradėt pasirūpinti savimi patiems? Iškraustyt į naujus namus - graži mintis. Užsienyje pvz daro, kad seną nugriauną, pastato dar 4-5 aukštus, o buvusiems savininkams naujam name duoda. O dabar pabandyk tai suderinti su mūsų liaudimi. Pensininkai ir šiaip visokie idiotai klyks, kaip juos išmeta į gatvę, žudo, nesirūpina ir skriaudžia.
kestutisz 2015-09-21 10:32
Mes jau matėm kaip būna su NT projektais, ypač kai perkami-parduodami popieriuose - statytojai bankrutuoja ar šiaip koki bilebarda ir pirkęs būstą lieka ant ledo. Net renovacijas sugeba sumauti. O toks projektas nugriauti ir perstatyti garantuotai būtų "popierinis" reikalas, tikrai nesmerkčiau tų kurie geriau rinksis žvirblį rankoj, o ne briedį girioj. Net neskaitant to, kad porą metų reikėtų gyventi kažkur kitur, nuomotis etc. Pats patikėčiau tik tokiu projektu kur man sumokėtų grynais, o po to gal ir pirkčiau (ok, galėčiau būti įspareigojęs pirkti, bet tik fiksuotą laiko tarpą) kai jau stovės pilnai priduotas.
immortallt 2015-09-21 10:49
na tai čia jau įvairios variacijos, kaip tai gali būt padaryta. Pvz įmonė padeda užstatą į banko sąskaitą, kurios negali liesti nė viena pusė ir iš anksto sudedi sąlygas. Čia jau detalės būtų. Esmė ta, kad to niekas nenorėtų. O su statybom visad bus problemų. Ypač kai ten dauguma dirbančių neblizga.
kestutisz 2015-09-21 11:03
Įmonė tų pinigų irgi dažniausiai neturi (pinigai skolinti, senas namas jau tarkim nugriautas, ir net žemė - valstybės), ir jokia spec sąskaita neišgelbės tyčinio ar nelabai bankroto metu. Aišku, kažkuriuo metu kai daugiabutis jau bus visai avarinės būklės ir gyventojai iškeliami per prievartą, jau bus galima sutikti ir pirma laužyti kėdes*, bet iki to niekaip. Iki to dar tikiuosi savo galvos skausmą parduoti už rinkos kainą :) *Pinigai ryte, kėdės vakare. Pinigai vakare, kėdės ryte. -O galima kėdės ryte, pinigai vakare? -Galima, bet pinigai į priekį
Вера Николаевна 2015-09-21 11:13
Gal panaikinkim prievartinį Sodros mokestį, tegul žmonės investuoja ir rūpinasi senatve patys? Žmonės yra egoistai, jie rūnasi savimi čia ir dabar negalvodami apie ateitį, todėl valstybė rūpinasi kaupdama jiems pensiją, lygiai taip turi pasirūpinti ir jų neefektyviais namais. Rusijoje neliko nei vieno energetiškai neefektyvaus daugiabučio, visos chruščiovkės seniai nugriautos, o vietoje jų šiuolaikiniai namai. Tai padarė valstybė ir visi patenkinti.
Hmz 2015-09-21 11:15
1. Kaip tu įsivaizduoji "kontroliavimo" procesą - stovi kontrolierius nuo 8 iki 17 statybose ir stebi, ką statybininkai daro? 2. Sakai, kad "prikurta tiek visokiausių kontroliuojančių tarnybų ir inspekcijų", bet gal konkrečiau besk pirštu - kuri iš tų institucijų turėtų užsiimti renovavimo kontrole?
Hmz 2015-09-21 11:23
Še, skaityk ir rėk "вывсеврети": http://www.bn.ru/articles/2015/08/26/222010.html "Городская программа сноса хрущевок не будет завершена к заявленной ранее дате – 2019 году. Теперь инвесторы просят переноса сроков на 10-15 лет: их планам помешали возросшие финансовые затраты, социальные обременения, несговорчивые жители и прочие объективные причины."
immortallt 2015-09-21 11:40
Rusijoje modernūs pastatai (rofl) gal aklas? Net modernūs jų pastatai kiauri. Spec sąskaita - tai pinigai, kurie nepriklausytų įmonei. Tai gan populiari praktika tarptautinėje rinkoje, panašiu principu paypal sistema veikia. Lietuvoje tai irgi yra, tik retai naudojama. Taip, dažnai vystytojai pinigų neturi, bet ne visi. Taip pat jei būtų poreikis tokiam dalykui, atsirastų fondai, kurie tuos pinigus sumestų, bet to tikrai nebus. Dėl renovacijos tenka ilgai kovoti, ir ne dėl to, kad jinai neapsimoka, o dėl to, kad jie dėję skersą ant visko. Kai bandai pasiūlyti sistemą karštam vandeniui ruošti, kuri atsipirks per 6 metus ir dar 19 metų bus garantija, tai išvadina idiotu ir pareiškia, kad jiems nereikia čia žaliųjų nesąmonių. Bet žmonės nesugeba suprasti eilinės ekonomijos.