Lietuviškų degalinių sąjungos protestas: jei priimsite tokį įstatymą, degalai brangs dar labiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2015-09-23 11:01
O leiskite paklausti, kaip jie žada sukontroliuoti tą alkoholio pardavinėjimą? Kas yra degalinė ir kas yra parduotuvė? Kaip išskirti? Kodėl elementaraus statoil negalima traktuoti kaip parduotuvės? Parduotuvė, kurioje galima susimokėti už kurą. Ar gal kokią alkoholio apsaugos zoną aplink degalų talpyklas įvesti? Dar ką nors durnesnio? Kažkoks skylėtas populistinis sprendimas draust tokiose vietose prekybą. Realios naudos bus nulis.
matise 2015-09-23 11:36
Kad gal nenori žmogus su priedurniu terliotis. Aš lankausi dvejose parduotuvėse, kurios yra artimiausios nuo mano namų (IKI ir Cento). Abejose yra taip, kaip pasakė Shinigami - maisto prekės ir alkoholis yra gretimose lentynose.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-09-23 12:04
Priklauso nuo parduotuvės dydžio, agurke. Jeigu parduotuvė yra ganėtinai maža, natūralu, kad alkoholis bus gretima kitų prekių. Ir nieko blogo, burunduk, tame nematau. Jei jau negali praeiti pro alkoholį jo nenusipirkęs, tai pats metas įstoti į AA, o ne ieškoti kaltų ir kažką drausti.
matise 2015-09-23 13:23
Jau ir agurkas, ir burundukas pasipylė. Labai norėjai įrodymų, kad apskritai taip būna, išsidirbinėjai puldinėdamas diskusijos dalyvius. Dabar staiga jau tau "natūralu", kad išties taip būna, bet vistiek kiti yra kažkuo kalti Aš kažkur sakiau, kad negaliu praeiti pro alkoholį jo nenusipirkęs, ieškojau kaltų ir norėjau kažką drausti? Akivaizdu, kad esi nestabilus ir mėtantis pėdas pašnekovas. Nenuostabu, kad kiti ignoruoja tavo išpuolius, pasimokiau ir aš.
elcucuy 2015-09-23 14:11
Draudimais nelabai ką pasieksi. Derėtu taisykles cigaretėms ir alkoholiui sulyginti. Cigarečių pakelius žada papuošti šlykščiom nuotraukom su rūkimo padariniais. Tokį pat reikalavimą dėrėtu įvesti ir ant alkoholio butelių - lavonų nuotraukomis iš neblaivių sukeltų avarijų, užkapotų per išgertuves aukų fotografijomis, apsimyžusiais chroniais, išpurpusiais alkoholikų veidais ar subjaurotomis kepenimis. Alkoholio skyriuose įpareigoti iškabinti statistinius duomenis apie alkoholizmo patiriamą žalą. Neleisti alkoholio reklamos.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-09-23 14:23
1. Agurke, pradėjai pirmas vadinti mane priedurniu. "Kad nenori žmogus su priedurniu terliotis". Tai dabar nepradėk verkti / aimanuoti / putotis dėl prasivarždiavimo. 2. "Labai norėjai įrodymų". Nieko aš čia nenorėjau ir nenoriu (man įrodymai iš kažkokio "random" internauto, kuris man yra tuščia vieta, visiškai neįdomūs. Ir atvirkšiai - tau neturi rūpėti mano pateikiami/nepateikiam įrodymai, nes nei tu jų skaitysi nei ką, jei ir pateikčiau. Čia tau ne disertacijos rašymas, kad man reikia kažkokių įrodymų), bet jeigu sako, kad "oi mano lankomose parduotuvėse taip yra", bet nepasako būtent kuriose, tai toks pasakymas yra nieko vertas, burunduk. 3. "Dabar staiga tapo natūralu, kad išties taip būna, bet vistiek kiti yra kažkuo kalti". Visi čia diskutuoja už ar prieš papildomą alkoholio apmokestinimą ir arba padarymą, kad alkoholiu prekiautų tik specializuotos parduotuvės, nes, dauguma vairuotojų važiuoja į degalines, kad nusipirktų alkoholio ir po to jį vartoja važiuodami. Nu, tai atsiprašau, tokie teiginiai irgi yra absurdas. Todėl aš ir parašiau, kad jeigu jau negali nepraeiti pro alkoholį lentynose, tai, įstok į AA arba eik į teismą, kad apribotų tavo veiksnumą, nes jau esi priklausomas nuo to. Jeigu tu tai supratai, kaip pasakymą asmeniškai apie tave - tai čia yra jau tavo pačio problemos, o ne mano, cepeline. O, ar tu drausi, ar tam tikrose vietose alkoholį, burunduk, pardavinėsi nuo to niekas nepasikeis - kas norės, tas nusipirks jį ir kas norės tas nusipirkęs prisiliuobs ir važinės su automobiliu girtas (kaip per reportažą vienas buvo pasakęs: "Nu, atims teises ir auto? Nu ir ką? Nusipirksiu seną golfą ir vėl važinėsiu girtas ir be teisių". Net ir "sausas įstatymas" čia nepadėtų. Ne per tą galą einama, burunduk. 4. "Nestabilus ir mėtantis pėdas pašnekovas". Tu tikrai esi agurkas, šiltnamio sąlygomis augęs. Ne aš mėtau pėdas, o Šinigamis, negalėdamas atsakyti į vieną paprasčiausią klausimą (o tu kažko už jį atsakei. Gal asmenybės susidvejinimas tau? ) Kuriose konkrečiai parduotuvės tas yra. 5. "Pasimokiau ir aš" - mokykis, man tai kas. Atsakysi - neatsakysi, žinai, man tu toks pats įdomus kaip ir sliekas žemėje.
Nerealiai 2015-09-23 14:44
Jei parduotuvė nedidelė, tai kaip gali būti ne gretimose lentynose? Ar kažkam būtų geriau jei alkoholis būtų šalia buitinių prekių. Bet tikrai nėra taip kaip shinigamis sako, kai stovi priešais saldainių lentyną ir maždaug negali apsispręsti, ar pirkti saldainius, ar alkoholį. Kaip tada su cigaretėmis daryt? Jos gi tiesiai virš kasų būna irgi turbūt pagunda nereali. Gal išvis į parduotuvę nebeit, nes visur vien pagundos, o dar jei pamatysi pas kitą pirkėją pilną vežimą alaus, tai ir pats prisipirksi...
immortallt 2015-09-23 15:11
Kai kuriose šalyse šita problema sprendžiama paprastai - alkoholis atskira patalpa, kur praeinant nesimato. Cigaretės irgi ten, arba po uždanga, kur jokie brand'ai ar patys pakeliai nesimato. Kaip tai padarysi? Tai jau padaryta prieš daugiau nei dešitmetį, nieko naujo galvot nereikia.
Nerealiai 2015-09-23 19:41
O kur čia problema? Ant kiek žmogus turi būti silpnavalis, kad vos tik pamatęs butelį, bėgtų jį pirkti? Na o daugelis jau iškarto eina tiesiai prie alkoholio skyriaus, nes būtent to ir atėjo. Tai o ką daryti kavinėse tada? Ypač vasarą, kai žmonės sėdi lauko terasose, gurkšnoja vyną, alų, ar dar ką, tai tada pagundos jau nėra gert? Jeigu čia tokia masinė problema, tai išvis tegul uždraudžia alkoholį, na bet tada kontrabanda viską kompensuos, o valstybė neteks pajamų. Gal šviest visuomenę reikėtų šiuo klausimu, o ne kaip nuo mažų vaikų slėpt butelius uždengus užuolaida, nors ir taip visiems aišku kas ten.
Xdmin 2015-09-23 20:00
O man visai patiko tvarka Svedijoje - alkoholiniai gerimai tik spec.parduotuvese, kurios dirba gana trumpai ir tau neparduos net alaus jei ateisi su vaiku. Is pradziu aisku visiems butu sokas, bet veliau visuomene priprastu.
immortallt 2015-09-23 23:18
Nuo mažumės vaikučiai mokomi pirkti alkoholį. Jei tėvai protingi, išmokys, kad reikia būt atsargiam, bet kai pasižiūri mūsų liaudį, akivaizdžiai to nemoko. Tai 1/100 jei mažiau gers, bus pasiekimas. Taip, aš vartoju alkoholį, bet gan retai.