Ateinantys 5 metai energetikoje: daug gerų žinių apie saulės ir vėjo jėgaines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-10-09 08:58
Turint omeny, kad IEA yra labai skeptiški viskam, kas liečia atsinaujinančią energetiką ir visas jų prognozes realūs skaičiai viršija labai stipriai, tai visai neblogi pokyčiai nusimato. Kažin, ką dabar galvoja visi tie, kurie aiškino, kad atominė energetika pigi? Atominių instaliuojama galia vis mažėja...
bahuriux 2015-10-09 16:04
Dėl atominės vs atsinaujinančios energijos kainos, tą jau suprato visi Lietuvos žmonės anksčiau ir aiškiai išreiškė savo nuomuonę referendume. Nesunku buvo paskaičiuoti, kiek kainuoja vėjo jėgainės Mw ir kiek atominės, jau neminint atliekų utilizavimo ir uždarymo kąštų. Bet atsimenu kiek daug diskusijų čia t.lt buvo, tipo "plūgai" nesupranta ką daro, psirodo tie "plūgai" buvo protingesni ir turėjo gerenę įžvalgą šiuo klausimu, nei t.lt aukštasias baigę ekspertai. Beto pingant naftai, pinga ir medžiagos vėjo jėgainėms.
immortallt 2015-10-09 16:57
Žmonės Lietuvoje priėmė sprendimą ne vedini ekonominės logikos, o baimės dėl katastrofos. Tiesa, šįkart sutapo ką reikia daryti. Nafta vėjo jėgaines neitin siejasi. Bet va atpigusi anglis (naudojama metalurgijoje), geležies rūda tikrai veikia vėjo jėgainių kainas. Atpigusi nafta šiek tiek sumažino transportavimo kaštus.
bahuriux 2015-10-09 20:35
Mentėms ir kitoms esminėms vėjo turbinos dalims gaminti naudojama stiklo pluošto + epoksidinės dervos kompozitinė medžiaga, ta derva gaminama pagrinde iš naftos ir yra gana brangus malonumas. Pačiame kompozite pvz mentse yra ~40-50% epoksidkės palei masę. O stkilo audiniui (ir grafito audiniui jei tokį deda, nes jis brangus) irgi gali būti naudojamos arba koks mazutas, arba dujos, kaip kuras lydymui.