Staigmena vairuotojams: keičiami žieminių padangų reikalavimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2015-10-15 11:40
Ar tai reiškia, kad važiuodamas su šipuotomis padangomis, kai nėra ledo (ir gadindamas kelio dangą) nuo lapkričio 10 d. nebūsiu baudžiamas?
bahuriux 2015-10-15 12:21
obuglas, teoriškai neturėtu bausti, bet kam tau šipai ant sauso kelio? Nors būna plikledžių tai gal ir reikia jei kažkur užkampy gyveni. Šipai nepadeda jei danga nėra ledas, o tik mažina sukibimą ant visų kitų dangų tipų. Geros naujienos, senai to reikėjo, nes baisiai užknisa sausu švariu keliu važinėti tom žieminėm padangom kurios prasčiau sukimba, nei vasarinės. Ir dar drožti tas greit dylančias žiemines padangas be reikalo ir su padidinta rizika kas liečia eismo saugumą.
Wolfy 2015-10-15 12:59
Sveikintinas įstatymo pakeitimas. Tikrai mane nervindavo važinėti su žieminėmis padangomis ant šlapio asfalto, dar kažkoks prastas sukibimas būdavo, tekdavo tiesiog plaukioti ant asfalto. Plius dyla žymiai greičiau žieminės padangos prie tokių orų.
beerbeerlt1 2015-10-15 13:46
Tarkim Lapkriti pasals kuria diena ir ka leks visi keistis ratu? Tikrai ne Visi vaziuos i darbus vasarinem ir autoivykiu bus kurgas daugiau. Keliu pas mus nevalo ir nebarsto kol nenustoja snigti. Zmones yra kvaili ir sitas pakeitimas taip pat kvailas. Paziurekit kaip laksto mieste visoki marozai galvojat saugumo prisides jeigu jis pasalus dar ir su vasarinem vaziuos. Jam tikrai bus giliai px. Aisq gaila trinti ziemines padangas, bet mes kalbam apie sauguma kurio Lietuvos keliuose vis dar labai truksta.
bahuriux 2015-10-15 15:19
Saugumo neprideda žieminės padangos ant asfalto, dar blogiau jei šipuotos, smarkiai ilgėja stabdymo kelias ir sukibimas posukiuse. O marozai kur jie lakstys, toli nenulėks iškarto išvažiavus iš kiemo padarys avarija jei slidu, beto jie moka valdyti mašinas, o va moterys ir kaikurie vyrai su galu varomais auto sukiojasi saulėm ant kelio prieš savo valia su betkokiom padangom kai slidu, pats mačiau daug kartų.
fakitol 2015-10-15 15:31
Pas mus ir taip nemaža dalis žiemą/vasarą važinėja žieminėmis padangomis, tai nieko naujo
HDi 2015-10-15 16:11
Vasarinės ant sniego ar ledo vistiek daug blogiau, nei žieminės minkšto mišinio ant šlapio atsfalto ar su šipais. Vienok jei vos iškritus sniegui, gausiom pajėgom darys reidus ir atiminės TA bei ant traliuko nuvežinės visus nesusipratusius dėl padangų, tai aš nieko prieš tokį pakeitimą.
lizunas 2015-10-15 17:36
O aš pritariu. Šiaip tam ir yra orų prognozės. Jei matai, kad bus sniego, važiuoji ir keiti, ar kieme pasikeiti. O kai būna šiltas lapkritis, tai...
Robkinas 2015-10-15 18:13
Mano manymu, kvailas tas ruošiamas pakeitimas. Reikėtų ne trumpinti žieminių padangų eksploatavimo laikotarpį, o nukelti tolyn, pvz. nuo gruodžio 1-osios iki balandžio 15-osios. Kadangi prieš tris metus buvusi žiema truko iki balandžio 19 dienos. O jau pusė LT autoparko susikeitę vasarinius ratus buvo. Nėra ko skubėti, juolab, kad klimato kaita iššaukia gan dinamiškus orus. Nesudils tos žieminės padangos, jeigu pavažinėsite porą savaičių +10 laipsnių temperatūroje.
vyckas 2015-10-15 20:01
Žieminės padangos nereiškia, kad tik ant sniego važinėt galima, o prie kokių temperaturų geriausiai naudoti. Prie +5 iš vasarinių naudos, kaip iš vežimo ratų, apie minusą net nekalbu.
ISG 2015-10-15 20:19
Labai puikus pakeitimas. Ne paslaptis, kad ziemos trumpeja, klimatas syyyla... Laiko klausimas kada tu padangu isvis nereiks, arba reiks tik universaliu
VytautasLTU 2015-10-15 20:35
Draudimas atsisakys atlyginti žalą jei nebuvo laikytasi šio įstatymo. Jei esant slidžiai dangai važiuoji su vasarinėmis padangomis žalą gausi atlyginti pats. Va ir visa matematika.
Arthuras 2015-10-15 21:36
Blogas įstatymas, visiškai. Turint omenyje lietuvius, kurie yra baisiai taupūs - tragedija. Dabar kiekvienas idiotas spręs, kada jam užsidėti žiemines padangas. O orai tokiu metu - neprognozuojami. Ryte gali būti visiškai gražus oras, o vakare keletas centimetrų sniego, o po juo dar ir ledas. Tokiame klimate gyvename. Išvažiuos taupuolis ryte su vasarinėm - kaip grįš namo?.. Tikrai nesinaudos viešuoju, o važiuos su vasarinėmis. Ir tai bus visiška tragedija saugumo atžvilgiu. Dar man labai įdomu, kaip su civiliniu draudimu. Jei koks netvarkingas pilietis važiuodamas su vasarinėmis padangomis įvažiuos į mane ir bus kaltas - kas atlygins žalą? Ar civilinis ir tada draudimas ieškos pas avarijos kaltininką, ar civilinis nemokės ir man pačiam reikės tą žalą išsimušt?.. Ir apskritai, rašot apie kažkokius plaukiojimus, dar kažką... Tai užsidėkit normalias padangas! Aš pavyzdžiui nematau reikalo pvz. važinėjant Vilniuje naudoti labai minkšto mišinio padangas. Kuomet didžioji dalis kilometrų yra nuvažiuojami sausa/šlapia danga, o ne ledu ar sniegu. Pasirinkit tinkamą jums produktą, o ne skųskitės, kad gaila... Tavo laisvė baigiasi ten, kur prasideda manoji. Tu rizikuosi mano saugumu neįvertinęs orų prognozių. Tai yra blogai.
Nerealiai 2015-10-15 22:03
Va va, gali būti visiškai sausas asfaltas, bet jei koks 0, ar minusas, tai vasarinių padangų guma atitinkamai pasidaro kietesnė ir sukibimo savybės prastėja. Mano manymu daug kuriozų bus priėmus šias pataisas. Nors motociklininkams tai ypač geros naujienos.
Robkinas 2015-10-15 22:53
Vasarinės padangos esant +5 temperatūrai jau ženkliai praranda savo sukibimo savybę su kelio danga.
brisius 2015-10-16 06:17
Robkinas. Ishsichiuxink. Shlykshtu skaityt tavo dviguba komenatara, kad jei +5 su vasarinem yra labai blogai. Klausyk as**e su vasarinem padangom iki mazdaug -2 yra geresnis sukibimas nei su zieminem. Ir tpfu, gh, tpfu ant taves
Po0 2015-10-16 08:32
Right... http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Su ... rmance.htm
bahuriux 2015-10-16 08:51
Taip dėl sukibimo sutinku, kad ir iki -5 vasarinės vis dar geriau sukimba nei žieminės, nes nėra išraižytos smulkiai ir turi didesnį kontakto plotą paprastai. Jei kas tvirtina priešingai tai, tikrai abejojų jūsu vairavimo įgūdžiais. Bet su tavo diskutavimo stiliumi nesutinku, turėk kultūros truputį. Dėl prognozių jei nežinojot tai prašom labai naudingos nuoruodos, jei bus sniegas, ar ledas žinosit prieš dvi paras ir neverkit, kad ryte išvažiavau ir pyst sniego iki kelių vakare. http://old.meteo.lt/skaitmenine_prog_lt_zem.php http://old.meteo.lt/skaitmenine_prog_lt_miest.php
kestutisz 2015-10-16 09:18
Tragedija yra manantys, kad kažkokios taisyklės garantuos jų saugumą. Žieminės padangos irgi gali būti "taupos" tipo - ar neaiškios medinės iš kinų, ar restauruotos, ar šiaip pavogtos iš šiukšlyno ir "atgaivintos". O gali būti su puikiom padangom ir vistiek įsimontuoti į tavo mašiną.
Po0 2015-10-16 09:27
https://www.youtube.com/watch?v=y8m3pzxnD8c