Konkurencinė tarnyba: nebijokite SGD terminalo kainos - pagalvokite, kas būtų jei terminalo neturėtume

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Go West 2015-10-22 14:17
Tik praeita savaitę buvo straipsnis, jog dujos iš to terminalo yra penkis kartus brangesnės nei iš vamzdžio. Atsakykit man, ekstra atveju, jei rusai užsuktų dujas, negalėtume jų pakeisti dyzelinu? Yra dujiniai/benzininiai automobiliai, visi žinome, jog su dujomis važinėti pigiau, bet tikrai ne 5 kartus. Dar metų terminalui nėra, o jau turi įtikinėti žmones, kad yra labai naudingas, nes tos naudos realiai nieks nepastebi.
immortallt 2015-10-22 14:31
Jei meluoji, tai kodėl apsiriboji 5 kartais? Rašyk 50 kartų! Va kaip atrodys gražiai. Taip, tam kad turim psichinius kaimynus, tai reikia visą seną sistemą perdaryti dubliuojant. Tai yra turime dujas ir plečiam biokurą, tai reikia dar šalia ir dyzelininius! Woohoo, sistema kainuoja brangiau nei dujinė. Ir kuras brangiau nei dujos iš SGD terminalo + tarša. Ruskių troliai rules!
Audrius 2015-10-22 15:18
.
Audrius 2015-10-22 15:23
Sako, durniu ir baznycioj musa. Tas labai tiktu lietuveliai ir visiems asilams kurie mojavo veliavom, kai i Klaipeda iplauke norvegu finansuotas, Korejoj statytas ir Lietuveliai isnuomotas laivas LNG saugykla. Dabar stebisi, kad brangios dujos big fu*king surprise, gal reikejo pasiskauciuot pries kliedesius apie "Independence" Ilgai negydomos psichines ligos, kaip paranoja, ilgainiui labai brangiai kainuoja. Pradedama pirkaliotis visokius boxerius ir LNG tankerius, nes FAKTAS, kad kitu atveju rusai iskart uzpuls... Siaip man butu po**ui, bet, gaila, kad del rusijos karo vizijas reginciu de*ilu "patriotu", LT ekonomika ir toliau liks sh*knoj...guodzia bent tiek, kad tie reksniai dazniausia ir buna didziausi ubagai.
Pumper 2015-10-22 15:54
Kokiu būdų terminalo nestatymas ir Boxerių nepirkimas pakeltų Lietuvos ekonomiką? Ką siūlai, tuos piginus tokiem beraščiam kaip tu išdalinti? Kokia iš to nauda būtų?
Audrius 2015-10-22 16:25
Turint minty, kad apsoliuti dauguma situ "investiciju" i LT sauguma ir energetika buvo sumoketa uzsienzje-bet koks kitas alternatyvus milijardo euro isleidimas LT viduje butu naudingesnis, iskaitant pinigu isdalinima gatveje. Kova su berastybe ir investavimas i svietima, beje, butu ypac geras sprendimas. Kalbant apie energetine nepriklausomyme, reik visu pirma investuoti i energetini efektyvuma (vartojima), o ne i saltiniu uztikrinima. Siai dienai, LT energetinis (ir del to darbo) nasumas (ir algos) yra apgailetinai zemas lyginant su normaliom salim. Viesasis transportas-tragedija, bustu energetinis efektyvumas-tragedija, gamyba (kurios realiai nera)-irgi apgailetina. Bet, kadangi visa LT ekonomika tokio dydzio, kaip vienas Miuncheno rajonas, viska keisti yra labai pigu ir paprasta. LT nesunkiai galetu kelis kartus sumazinti iskastinio kuro suvartojima ir nereiktu jokiu terminalu. Kad tas ivyktu, zinoma, reik racionaliai mastancios pilieciu mases, o ne asilu su trispalvem-bet kaip ta padaryti, deje nezinau..
Finalfour 2015-10-22 17:20
As tai vis pagalvoju, o jei rusai daugiau moketu savo troliams, negi neatsirastu protingesniu, kurie bent gaudytusi kazkiek ir bent minimalia argumentacija pateiktu? Nes dabartiniai tai rimtai atrodo kad dirba uz 30 rubliu
immortallt 2015-10-22 17:30
Tegyvuoja Rusija, ten viskas klesti! Terminalas nuostolingas, nes rusai kainą numetė. Būtingė irgi nuostolinga. Alternatyvų dujoms balansuojant elektrą arba pvz pakūrenant pikinio šildymo poreikio metu nelabai yra, nes kitus katilus statyti dėl max 4 savaičių metuose bus dar brangiau. Kai kuriai gamybai dujos būtinos. Kas kaltas, kad būstų energetinis efektyvumas prastas? Žimoma bet kas kitas, tik ne pats. Tik rusiška trispalve nepradėk mojuoti, nes tik taip ir skamba. Terminalas buvo ir yra būtinas tarpinis žingsnis, kuriuo galima toliau vykdyti plėtrą. Ar brangus? Taip. Alternatyva? Alternatyva daug brangesnė - sedėti ant dinamito dežės ir laukti, kol Kaliningradas pasistatys terminalą bei atsukus subinę tikėtis, kad dulkins mus ir nenorės kitų žaidimų žaisti. Ką toliau galime daryti? Pirmoje eilėje uždėti visoms rusiškoms prekėms 20% eksporto/importo mokesčius Europos mastu. Ką galima daryti? Daug ką. Pradžioje pats pakilk iš duobės. O kokia draugiška šalis yra Rusija, užtenka pasižiūrėti į dar prieš du metus rusų broliais vadintus ukrainiečius.
patalnius 2015-10-22 18:37
Nieko nesuprantate kolega musa - vadinas myli Rusiska meile ten yra.. O jei rimtai tai as vis dar nesuprantu, kodel nera visos kremliaus kregzdes tiesiog ismetamos is cia?
Audrius 2015-10-22 19:21
immortallt, dazniausiai tokiu nesamoniu nerasai, bet panasu, kad sitoj srity pas tamsta zinios labai archajines... Kodel terminalas yra ir BUS nuostolingas? Todel kad ILIUZIJOS, deje, nekeicia FI-ZI-KOS desniu! Visi kiti isvedziojimai yra bull sh*t. Del alternatyvu dujoms, ir gamybai, max poreikius ir kitas nesamones, tai viskas atsiremia i energetini efektyvuma, kuris siuo metu LT kaip kokioj banana republic. LNG terminalo tas visiskai nepateisina. Jo reikia musu dabartinei sud*nai ekonomikai. Bent siek tiek padidinus efektyvuma jis tampa didelis brangus balastas. Pvz, SUOMIAI stato namus, kur nera sildymo, nes uztenka saules, zmoniu ir buitines technikos skleidziamos silumos, kad bute butu silta. Danai pvz, suvartoja 1.6 karto daugiau energijos vienam zmogui nei LT bet sukuria 4 kartus daugiau BVP. Panasiai yra Austrijoj, Sveicarijoj, Svedijoj ir t.t... Kalba eina ne apie ideologija, o apie FIZIKA. Finalfour, patalnius, pirma mintis skaitant jusu komentarus buvo "go fu*k yourself" bet siandien as geroi nuotaikoj, tai tiesiog grazaus vakaro palinkesiu
Finalfour 2015-10-22 19:56
Tavo komentarus skaitant ta mintis buvo jau seniai, bet tieisogiai i tave niekas neikreipia, vis tiek nesuprasi.
Go West 2015-10-22 21:10
Biškį nesuratau, kas prie chebrą, tas jau rusas? Aš tik paklausiau, ar pigesne alternatyva trumpalaikiam dujų dingimui nebūtų dyzelinas, mazutas, krosninis kuras negu šitas terminalas. Puikiai visi suprantam, kad dujų rusai niekada neužsuks, užsuksim kranus patys, nes dujų vartojimas mažėja ne procentais bet kartais. Ir kiek tas terminalas pabrangino dujas Lietuvoje? Kokia dabar dujų kaina ir kokia buvo, kai nebuvo terminalo? Ir preaeitą savaite čia, technologijose tikrai buvo straipsnis kad norvegų dujos 5 kart brangesnės, o terminalą ruošiamasi užkoncervuoti arba išplukdyti.
Kadras 2015-10-22 21:46
Tai kada Druzba bus sutvarkytas?
TAURAS 2015-10-23 03:20
Jei supranti, jog terminalas yra afera, tai reiskias tau rublius moka? Kas cia per argumentas? Jei kazkoks ex.pertas pasake, jog be sio, tokio iskilmingo vardo, slepiasi kazkokia nauda, tai nereiskia, jog tai butinai yra tiesa? Rusija net Ukrainai pardavineja dujas pigiau nei mums.. Naftos kainos krito drastiskai, tai ir duju kaina krito. Dabar sako, jog dujos atpigo, del "nepriklausomybes", nors realiai jos butu dar labiau atpigusios, jei ne sita nesamone. Ir visi ex.pertai tai kartoja, lyg kitokios tiesos nebutu.. Kitokia nuomone buna tik nupirkta? Ar cia yra demokratines valstybes pavizdys? Juk nesakysi liaudziai, jog tai yra pinigu svaistymas, kaip istikro zmones i tai reguotu? Visos kitos nuomones yra graziai nurasomos i rubliniu nuomone.. Aisku musu tokia politika.. Kalbejau kazkada su vokieciu TV kanalo zurnaliste. Bent pas juos 60% eterio yra nupirktos ir surezisuotos. Pas mus turbut yra kitaip..
hamann 2015-10-23 08:24
Primink, kuri iš tavo išvardintų šalių tai pasiekė per 25 metus, kad jau lygini su Lietuva? Lygink Lietuvą su likusiomis 13 valstybių kurios po sovietų sąjungos griūties atskilo nuo rusijos. Pateikiu šiek tiek skaičių bendram vaizdui susidaryti. Kadangi varguoliam suprantamiausias skaičius yra pajamos tai prašom: Belarus • Average annual income: $3,805 Ukraine • Average annual income: $2,090 Georgia • Average annual income: $1,965 Azerbaijan • Average annual income: $6,220 Lithuania • Average annual income: $13,820 Latvia • Average annual income: $14,060 Estonia • Average annual income: $16,310 Moldova • Average annual income: $2,070 Kazakhstan • Average annual income: $9,780 Kyrgyzstan • Average annual income: $990 Uzbekistan • Average annual income: $1,720 Turkmenistan • Average annual income: $5,410 Armenia • Average annual income: $3,720 Tajikistan • Average annual income: $880
Audrius 2015-10-23 08:46
WTF?! Dar karteli paaiskink ka cia nori pasakyt? Tipo, kadangi esam biedni, tai galim priiminet kvailus sprendimus ir svaistyti valstybes pinigus? @TAURAS, Go West, Taip jau yra sitam forume, arba sakai "sir, yes sir" arba rusas puola...
hamann 2015-10-23 09:08
protingi suprato, o durnam vistiek neišaiškinsi
immortallt 2015-10-23 09:38
Va va... Vakar su drauge kaip tik diskutavom, kad žodžio laisvė išsigimė... Bet kas, bet kokias nesąmones blevyzgoja ir tiek. SGD terminalas nuostolingas? Taip. Būtingė nuostolinga? Irgi taip, iš Družbos būtų pigiau. Ar družba veikia? Ne. Ar leidžia ją "sutaisyti"? Ne. Kiek reikia dar būti durnam, kad nesuprasti SGD terminalo naudos? Gal virbalu ausis pakrapštyk? Gal padės. Dujos pigo, nes nafta pigo Šiek tiek tiesos yra, bet iki šiol Lietuvoje dujos tik brango, nors ir buvo periodų, kai nafta atpigo. Kiek kartų formulę Rusija keitė vienašališkai?
Audrius 2015-10-23 10:24
Cia visai erezini klausima uzduosiu. Ar gali taip buti, kad del musu deb*lu teisuoliu patriotu ir ju vaikisko isterikavimo, kencia LT diplomatija ir ekonomika? Ta prasme, ar gali taip buti, kad ne vien tik Putinas kaltas (aisku, kad jis kaltas, bet cia tik siaip retorine mintis)? M? Nes, pvz, Slovenija, Cekija, Vokietija ir daugelis kitu saliu sugeba susitarti su velniu, gauna dujas vamzdziu ir kiek zinau zmoniu i sibira dar neisveze... Issivaizduoju, koks sokas yra vien apie tai pagalvojus, bet man kazkaip iskilo kalusimas, kodel vargselius lietuviukus setonas Putinas taip kankina. Matomai bus, kaip J. W. Bush gerai pasake "they hate us for our freedom". Bet cia tik hipotetinis pamastymas apie diplomatija. Suprantu, kad sitai liaudziai tai visiskai nesuprantamas konceptas ir ZINOMA, kad esu vatininkas, putininkas ir jei tik galeciau iskart parduociau lietuva uz rublius. Kas del, ar LNG terminalas nuostolingas ar ne, tai is patriotu kol kas girdziu tik viena atsakyma - rusas puola.. Taip sakant, gyveni kiauram name su 76 benzino sildymo katilu, susirieji su kaimynu is kurio pirkdavai kura (zinoma, kad kaimynas kaltas), tai kad nesusalt savo kiauroj bakuzej, uz paskutinius pinigus kieme issikasi brangia benzo saugykla. Problema isspresta! Nu geras planas, nieko nepasakysi...toks nerealus, kad tik LT ta daro, ane?
immortallt 2015-10-23 10:39
Kitos šalys susitaria jo? O tu bent logiškai mąstyti sugebi? Beveik visos šalys gali laisvai gyventi be Rusijos dujų, todėl ir susitaria. Net ta pati Estija turi savo skalūnus. Pas juos nėra monopolijos. O kai monopolija, kokios derybos vyksta? -Tu mokėsi 2x nei kiti! -Ok, gal dar pačiulpti? Tik LT daro? Nu idiotas totalus esi gal? Ar absoliučiai nieko nedarai, tik komentuoji? SGD terminalų plėtra visame pasaulyje, įskaitant ES vyksta sparčiausia per visą istoriją.