JAV pirmąkart sustabdė balistinę raketą Europos oro erdvėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uodas 2015-10-26 14:47
"2018-aisiais metais Lenkijoje JAV ketina įsteigti tokio paties pobūdžio bazę, kuri turės užtikrinti šiaurinės Europos dalies gynybą – tame tarpe ir Lietuvos." taip išeina, kad Lenkijoje bus isteigta stebuklinga gynyba nuo balistinių raketų atakos grėsmės... pvz iš Kaliningrado išskrenda balistinė raketa į Šiaulių karini aeruosta, arba į Vilniaus Gedimino pilį, arba Klaipėdos uoste stovinti fregatą žemaitį - tai iš lenkijos tuo pačiu metu išaunama kita ypač, ypač, ypač greita raketa, kuri dasivėja skrendančią visai ne jos kriptimi balistinę rusų raketą kuri skrenda 5 machų greičiu (1,6km per sekundę)ir ją numuša? ar jūs rimtai čia rašot?
Arns 2015-10-26 17:44
Lenkai norėtu, bet ko gero negaus. Po paskutinio Rusijos pasirodymo, kad jie jau turi ilgo nuotolio kruizines raketas, tiesioginio karo atveju su Rusija, ta bazė būtu pakankamai lengvai sunaikinta. Irano grėsmė šiuo metu kaip ir panaikinta, o kad NATO įvardintu Rusiją kaip blogio ašį ir prieš ją pradėtu nukreiptą plataus mąsto apsupimo operaciją menkai tikėtina. Taigi kaip ir nelabai yra šansų išsimušti pinigų. Tavo sakomas variantas - klaidingas. Pasivyti tiesiogiai reiktu kruizinę raketą, kuri skrenda panašiai kaip lėktuvas. Balistinė raketa paleidžiama aukštyn, parabolės forma, pasinaudojant dar ir žemės sukimusi aplink savo ašį nusitaiko tiesiai į taikinį, taigi gaudyklės raketai nėra būtina ją kuriame taške pasivyti, ji turi išdygti prieš galvutę jai pradėjus nebevaldomą greitėjimą žemyn.
SaMaras 2015-10-27 09:41
Kas blogiausia, kad ruskiai turi tiek raketų, kad jei pusė iš jų nesugebėtų startuoti, pusė nepaiektų numatytų taikinių, nes pačios nukristų ir vistiek skrendančių būtų daugiau nei raketų joms numušti
Niemand 2015-10-27 12:04
Kaip čia pasakius... Tokio tipo bazes tipiškai saugo automatinės zenitinės sistemos. Rusų klubas parodė, kad pagal atstumą gali pasiekti daugmaž tiek pat, kiek tomahawkai, bet skrenda gerokai aukščiau nei deklaruojama (50 - 100 m., vietoj 10 - 15) ir dėl to puikiai sekami radarais dideliu atstumu. Be to, trečdalis raketų nukrenta pačios, o likusių taiklumą sunku patikrinti, nes neaišku, į ką tiksliai taikėsi. Pagal visa tai zenitkės neturėtų turėti didelių bėdų numušant tokias raketas, laiko taikinio sekimui daug, netikėtai iš už kalniuko neišnirs kaip tomahawkas.
SaMaras 2015-10-27 12:24
Šiuo atveju sirijoj ir nėra reikalo skristi labai žemai, nes sukilėliai neturi tokios technikos, o čia kaip sakant kam laidyti raketas poligone ir testuoti, kai galime tas pačias raketas laidyti į taikinį ir testuoti realiomis mūšio sąlygomis ir atidirbinėti. Kainuoja tik logistika, bet už tą pačią kainą išeina reklama tarkim Indijai.. ir šiaip pasauliui rodo kad šokėjas nelabai koks, nes kiaušai trukdo (ir šokt ir mastyt..)
Arns 2015-10-27 13:03
turėjo ginti JAV Vakarų pakrantę). Atsako ir sugrįžusios tiesioginės karinės konfrontacijos tikimybė pasiektu maksimumą. Ypač vertinant, kas tuo metu kaip tik pradėtu pareigas eiti naujasis JAV prezidentas, nekažin koks tonas pirmaisiais sprendimais sugrąžinti karo laukimą.
Niemand 2015-10-27 13:47
Pagauti didelėje teritorijoje praktiškai neįmanoma, o vat apsaugoti nedidelį kompleksą įmanoma. Ypač kai turi galimybę stebėti visą raketos skrydį, kaip rusų variante.
Arns 2015-10-27 17:25
Kaip jau vienoj temoj aiškinau Rukiui, iš esmės vienas Patriot kompleksas (su visa jo aptarnavimo įranga) kainuoja arti milijardo dolerių,tai net ir 30 kruizinių raketų nebūtu gaila paleisti, sunaikintas taikinys atpirktu raketų kainą