Sukurtas dronas, leisiantis jūsų telefonui skraidyti (Video)  (0)

Kompanija „xCraft“ sukūrė „PhoneDrone Ethos“ kvadkopterį, kuriame kameros funkcijos atlikimui naudojamas bet kuris „iOs“ ar „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantis išmanusis telefonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tereikia įdėti mobilųjį įrenginį į specialų skyrių ir lydinčioje skaitmeninėje programėlėje nustatyti reikiamą aukštį. Atlikus šį veiksmą dronas kartu su išmaniuoju telefonu pakils aukštyn ir seks naudotoją iš nurodytos distancijos. Reikėtų pažymėti, jog taip pat įgyvendinta galimybė naudoti „Apple Watch“, kuri leidžia užfiksuoti vaizdą nuotoliniu būdu.

Kokia šio išradimo esmė? Tai kvadkopteris, tik be jutiklių, kamerų ir procesoriaus. Tiesiog rėmas su varikliais ir oro sraigtais (propeleriais). Tam, kad dronas pradėtų veikti, reikia įdėti išmanųjį telefoną.

Įrenginį valdyti galima bet kokiu kitu mobiliuoju įrenginiu, veikiančiu „iOS“ ar „Android“ operacinės sistemos pagrindu. Visi „PhoneDrone Ethos“ skaičiavimai vyksta išmaniajame telefone. Tai drono kūrėjams leido reikšmingai sumažinti kvadkopterio kainą.

350 gramus sveriančio drono funkcionalumai yra visai neblogi. Jis pakyla į nustatytą aukštį ir automatiškai seka naudotoją. Autonominio darbo laikas yra 20 minučių, o maksimalus greitis siekia apie 56 km/val.

Išsikrovusi baterija yra lengvai keičiama nauja. Vertėtų pažymėti, jog įkrovimui tinka maitinimo šaltiniai su USB sąsaja. Deja, nenurodoma, kokia yra akumuliatoriaus talpa.

Norint savo telefoną paleisti į skrydį, reikia įsigyti „PhoneDrone Ethos“, kuris „Kickstarter“ puslapyje kainuoja 195 dolerius. Šiuo metu renkamos lėšos serijinei prototipo gamybai. Įrenginys pasirodyti turėtų 2016 metų rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (0)