„Microsoft“ pripažino: „Windows 10“ šnipinėja ir to sustabdyti neįmanoma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-11-04 09:59
Gal pagelbėtu trečiųjų šalių ugniasienės, užblokuoji windows sistemos visus procesus ir portus kurie skirti neaišku kam, palieki tik tuos kurie skirti vartotojui internetu naudotis ir turėtu būti ramu. Arba tiesiog tų šnipinėjančiu servisų išjungimas (disable, per services.msc, arba msconfig) irgi turėtu pagelbėti bent dalinai. Bet čia labiau pažengusiems. Ir dar, man kyla labai didelis įtarimas, dėl tariamai greitesnio w8, ar tikrai jis greitesnis, ar tikrai jame greičiau sukasi tos pačios programos ir žaidimai su didesniu fps, nei ankstesnėse versijose? Jei nevertintume boot laiko.
Simplicity 2015-11-04 11:00
O gal naudojiesi kompiuteriu ir nesuki galvos dėl "šnipinėjimo"? Kiekvieno iš mūsų kišenėje yra išmanusis telefonas su dešimtimis programėlių, kurių privatumo sąlygose tiesiai šviesiai yra sakoma, kad norint naudotis programėle reikia jai suteikti prieigą prie vienokių ar kitokių duomenų. Duomenis apie jus renka jūsų interneto tiekėjas, bankas, facebook'as, prekybos centrai per nuolaidų korteles, Google per savo Android OS, Gmail paštą, paieškas ir produktus skirtus internetinio turinio kūrėjams. Net t.lt gali sekti mūsų apsilankymus, fiksuoti labiausiai lankomas temas ir kurti psichologinį paveikslą, kuriuo remdamiesi pateikia mums reklamą. Dažnas iš mūsų net ir savo nuotraukas laikome debesyje (Google Drive, Apple iCloud, Microsoft OneDrive, Dropbox ir t.t.). Nenori būti šnipinėjamas- atsisakai šiuolaikinių technikologijų ir keliesi į mišką. Jei tai atrodo per daug radikalu- kraustaisi į Linux arba naudoji Windows 10 su Local Account. Tik tiek, kad pabėgus nuo Microsoft dar reiks sugalvot kaip pabėgt nuo Google, banko ir savo ISP. Kalbant apie žaidimus ant Windows 10, tai dauguma testų rodo, kad fps yra praktiškai toks pat kaip ir ant Windows 8/ 8.1. Vienintelis Windows 10 pliusas yra DX12, kuris pasak interneto yra geriau už DX11.
dzo 2015-11-04 14:12
Na jei tau jokio skirtumo, tai gal dar miegamajame pasistatyk kamera prijungta prie interneto. Nieko gi blogo, tik uzsuks kas nors karts nuo karto, paziures gal kokiu mergu parsivedei.. Nieko daugiau..
Simplicity 2015-11-04 17:27
Žiūriu, per daug ir per sudėtingai viską surašiau- paaugliai jau nesugeba pakankamai ilgai dėmesio sutelkt. Ankstesnio mano pranešimo glausta versija- tave seka visi išmanūs įrenginiai. NSA (arba kinų slaptoji tarnyba, jei išmanusis yra kiniškas) gali įlįsti į tavo išmanųjį telefoną ir pasinaudoję kameromis ir mikrofonais tave stebėti, pasitelkę GPS sekti tavo buvimo vietą. Atsimink tai, kai kitąkart sėdėdamas ant puodo žaisi Candy Crush ar su draugais snapchate matuositės pas ką didesnis.
Eič 2015-11-04 17:41
O galų gale, jei neturi ką slėpti, neturi dėl ko pergyventi.
elcucuy 2015-11-04 18:08
jau isivaizduoju, kaip raketas projektuojanti rusijos firma upgreidina savo kompus į windows 10
lucy 2015-11-04 18:39
Šiaip aišku kam reikės tas užsiblokuos windows.com whatever ir nieko nebesiūs. Bet vis tiek man keistai atrodo microsoft lyg spiceliai daro viską, kad niekas nenorėtų upgradintis Windows 8 buvo crap dabar 10... +nenustebčiau jog neužilgo Europa pora baudų MS uždės už tokias nesąmones.
Domas1 2015-11-04 19:43
Taigi galima isjungti pasileidi wireshark kas nezino jis viska mato kas kur iskeliauja i interneta :]], jei to neuztenka ir neturi laiko ir turi routeri gali tiesiog viska uzblokuoti o kas tau reikalinga leisti ir viskas, niekas neseks :]
dzo 2015-11-04 21:28
Relax, nereikia cia pamokslaut. Tiesiog norejau pasakyt , kad snipinejimas nera gerai, ir nesvarbu ar tai kti irenginai tai daro ar ne. Zinoma jei tau dzin, tai dzin