Jei nusipirksite „Huawei Nexus 6P“ telefoną, turėsite jį saugoti kaip kiaušinį: lūžta tarsi šakaliukas (Video)  (2)

Kai prieš metus visame pasaulyje kilo „Bendgate“ pavadinta susidomėjimo ir pasipiktinimo banga dėl „iPhone 6“ galimo susilankstymo kišenėje, žinia pasirodė tokia svarbi, kad atsirado netgi „etatinių“ telefonų lankstytojų, kurie filmuoja telefonų struktūrinio patvarumo bandymus ir galimai iš to uždirba visai neprastus pinigus. Ir vienas toks bandytojas neseniai net du kartus patikrino „Huawei“ gaminamų „Nexus 6P“ tvirtumą. Rezultatai – visiškai vienodi ir visiškai nedžiuginantys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ kanalo „JerryRigEverything“ šeimininkas, pagal svetainės „Socialblade“ skaičiavimus iš savo įrašų per mėnesį uždirbantis nuo 551 iki 8800 JAV dolerių, yra vienas iš tokių ekspertų, kuriam bandymai laužyti telefonus yra darbas. Ir jis tai daro ne šiaip norėdamas pasismaginti bei sukurti smagų reginį „Youtube“ žiūrovams, bet ir analizuodamas priežastis, dėl kurių jo bandymų rezultatai yra vienoki ar kitokie.

„Nexus 6P“ atveju šis telefonų laužymo ekspertas aiškiai nurodė priežastis, dėl kurių telefoną rankomis galima perlaužti tarsi patrūnijusį šakaliuką. Visas šias priežastis galima tiesiai šviesiai pavadinti telefono projektavimo klaidomis: pirmoji – gamintojai vidinio aliuminio rėmo praktiškai nepritvirtino prie išorinio rėmo, jis yra „plaukiojantis“, o jo stabilią padėtį korpuso viduje užtikrina tik keli plastikiniai dantukai ir plonutis „Gorilla Glass 4“ stiklu padengtas ekranas, prie kurio pritvirtintas ir vidinis rėmas, ir išorinis korpusas, bet stiklas nėra ta medžiaga, kuri užtikrintų struktūrinį tvirtumą.

Antroji telefono projektuotojų klaida – šoninių sienelių plonumas. Kuris nebūtų didelis trūkumas, jeigu tik vidinis rėmas ir išorinis korpusas būtų vientisa aliuminio konstrukcija, bet taip nėra.

Trečias projektavimo trūkumas – telefono pagrindinės plokštės, akumuliatoriaus ir briaunose esančių mygtukų angų išdėstymo nesėkmingas sutapimas: visa pagrindinė plokštė yra telefono viršutinėje dalyje, visas akumuliatorius – apatinėje dalyje.

Šias tvirtas įrenginio vidines konstrukcijas skiria vieno milimetro tarpas, telefono „vidurius“ kertantis skersai kaip tik toje vietoje, kur briaunoje išpjauta anga įjungimo/išjungimo mygtukui, papildomai sumažinanti korpuso patvarumą būtent toje vietoje, kur jis turėtų būti labiausiai reikalingas.

Toks telefono trapumas reiškia, kad jei jau įsigysite „Nexus 6P“, saugoti jį reikės kaip savo akį. Ir jokiu būdu nelaikyti jo užpakalinėje kelnių kišenėje, nes jeigu atsisėsite – teks ieškotis naujo telefono.

Pirmojo bandymo metu prieš telefoną lenkiant dar buvo tikrinamas jo ekrano ir nugarėlės atsparumas braižymui bei kaitinimui – neatmestina tikimybė, kad pradiniai bandymai galėjo kažkiek paveikti įrenginio struktūrinį patvarumą, tačiau antrasis bandymas, kurio metu buvo lenkiamas visiškai naujas, ką tik išpakuotas įrenginys, atskleidė, kad telefono lūžimas pusiau - ne atsitiktinumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(19)
(17)
(2)

Komentarai (2)