Žvilgsnis į prabangiausią pasaulyje bunkerį, skirtą pasislėpti nuo pasaulio pabaigos (Video)  (4)

2009 metais Rolando Emmericho sukurtame katastrofų filme „2012“ galėjome matyti, kaip žmonija bando išsigelbėti nuo pasaulio pabaigos sukurdama tris šiuolaikiškas Nojaus arkas, turėjusias saugiai plukdyti pačią pačiausią pasaulio grietinėlę, vos 1 procentą nuo 1 procento turtingiausių ir įtakingiausių – karalius, prezidentus, premjerus ir milijardierius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-10 Žvilgsnis į prabangiausią pasaulyje bunkerį, skirtą pasislėpti nuo pasaulio pabaigos (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent milijardo sąskaitoje neturintys žmonės tuose laivuose buvo nepageidaujami – būtent tokia suma JAV doleriais buvo įvertinta bilieto vienam žmogui kaina. Bet nepaisant tokios beprotiškos kainos už gyvybės išsaugojimą, ne viskas, kas buvo rašoma šių arkų „reklaminėse skrajutėse“ buvo tiesa: vienas iš laivų praktiškai visą planetą nušlavusios geologinės katastrofos metu nuskendo. Bet likusieji į planetos sunaikinimą galėjo saugiai stebėti su šampano taure rankoje. O jeigu toks scenarijus suveikė filme, tai kodėl gi jo neįgyvendinus iš tikrųjų?

Tokią idėją sumaniusi įmonė „Vivos“ nusprendė pasiūlyti „aukščiausio lygio apsaugą nuo visų grėsmių ir gyvybę išsaugantį sprendimą didelės vertės šeimoms“: ši bendrovė siūlo apokalipsę „pralaukti“ pasaulyje prabangiausiame bunkeryje, kuriame apartamentai besigelbėjančioms šeimoms įrengiami pagal pačius įmantriausius kiekvieno būsimo gyventojo pageidavimus, rašo theverge.com.

Kalifornijoje (JAV) registruota bendrovė įsigijo seną sovietinį šaltojo karo laikų bunkerį, pastatytą buvusios Rytų Vokietijos teritorijoje, Rotenšteine, ir pradėjo versti jį pačia prabangiausia vieta pasaulyje, kurioje būti nesinorėtų – nes jei joje apsilankytumėte, vadinasi, atėjo pasaulio pabaiga.

„Vivos Europa One“ yra 30 hektarų plotą užimanti požeminį slėptuvė, esanti po kalkakmenio kalnu. Jai nebaisus atominis sprogimas, įvykęs nedideliu nuotoliu, tiesioginis keleivinio lėktuvo nukritimas, biologinės ar cheminės grėsmės, galingi žemės drebėjimai, elektromagnetiniai impulsai ir praktiškai bet kokios ginkluotos atakos.

Tiesa, vietos bunkeryje, nepaisant milžiniško jo ploto, yra tik 34 šeimoms, kurios bus pakviestos įsigyti slėptuvę.

Bunkeris visiškai aprūpintas autonominiais elektros energijos šaltiniais, vandentiekiu ir kanalizacija, šildymo, ventiliavimo ir oro kondicionavimo sistemomis, ryšių linijomis, saugumo sistemomis bei internetu (tiesa, jei jau pasaulis baigsis, tai vargu ar iš jo bus daug naudos) – nabagai ryšio bendrovių darbuotojai po antžeminės apokalipsės veikiausiai nebus darbingos sveikatos ir negalės pataisyti nutrūkusių laidų.

Na, bet jei interneto ir nebus, pramogų prabangiojo bunkerio gyventojams nestigs: čia bus įrengta ir plaukiojimo baseinų, ir kino teatrų, ir sporto salių. Ir jeigu iš tiesų nutiktų kas nors, dėl ko kiltų civilizacijos išnykimo grėsmė, kiekvieną šeimą, kuri nusipirko sau prieglobstį bunkeryje, „Vivos“ į saugią vietą atsigabentų sraigtasparniais.

Jeigu jūsų sąskaita yra pakankamai solidi, kad sulauktumėte „Vivos“ pasiūlymo, jums bus išskirtas 230 kvadratinių metrų plotas su galimybę išsipirkti antra tiek, jeigu netyčia jums pritrūks vietos soliariumui ar žirgo dresūrai. Nes nes kam gi patiktų apokalipsė, jeigu gyvenime nebeliktų džiaugsmo?
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai (4)