„Facebook“ patikino: dar iki 2025 m. sukursime virtualaus teleportavimo įrenginį  (0)

2025 – aisiais „Facebook“ bus sukūrusi virtualaus teleportavimo įrenginį, kuris leis žmonėms atsidurti bet kurioje vietoje, – tokią įmonės ateities viziją piešia „Facebook“ technologijų padalinio vadovas Mike'as Schroepferis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ nori sukurti įrenginį, kuris jums leis būti kur tik norite ir su kuo norite, nepriklausomai nuo jūsų buvimo vietos“, – Dubline vykusiame renginyje „Web Summit“ prieš keletą savaičių sakė M.Schroepferis.

„Facebook“ dabar iš peties dirba ties „Oculus Rift“ virtualios realybės įrenginiu, kurio galutinė versija didžiąsias rinkas pasieks kitų metų pradžioje.

M.Schroepferis kalba apie ateitį, kurioje „Oculus“ sugebės apgauti žmogaus smegenis taip, kad žmogus tikės, jog virtualus pasaulis yra tikras. Esą žmonės galės 3D būdu sukurti viską, ką tik įsivaizduoja.

Kol kas įmonė yra ankstyvose šios vizijos stadijose ir ją įgyvendintų, turi išspręsti tris iššūkius.

Matyti save ir kitus

Vienas didžiausių iššūkių kuriant virtualios realybės pasaulį yra sudaryti žmonėms galimybę matyti save – pavyzdžiui, pasižiūrėjus žemyn, matyti savo rankas, taip pat kitus žmones.

„Oculus Touch“ valdikliai, kuriuos „Facebook“ žada išleisti kitų metų antrąjį ketvirtį, galės sekti žmogaus judesius ir leisti žmonėms sąveikauti su objektais virtualiame pasaulyje. Virtualų pasaulį stebinčiam žmogui atrodys, kad jis mato savo rankas.

Kol kas „Oculus“ eksperimentuoja su spaudimo sensoriais ir kamera, kuri fiksuoja žmogaus veido mimikas. Šie sensoriai leis sukurti virtualų atvaizdą – avatarą, kuris virtualiame pasaulyje atspindės žmogaus mimikas realiu laiku.

Imituoti aplinką

„Oculus“ taip pat dirba ties antruoju iššūkiu – imituoti tikrojo pasaulio aplinką.

Šįmet „Facebook“ įsigijo kompiuterinio vaizdavimo įmonę „Surreal Vision“. Dabar komanda dirba siekdama sumodeliuoti pasaulį ir rekonstruoti scenas, kurias galėtų bet kuriuo metu atkurti virtualioje realybėje.

Kol kas „Surreal Vision“ dirba ties ankstyvos stadijos prototipais, tačiau Mike'as Schroepferis sako, kad galimybės yra „milžiniškos“.

Sukurti savo pasaulį

Kad įgyvendintų trečiąjį iššūkį, „Oculus“ turi sudaryti galimybę įprastiems žmonėms be didelių finansinių sąnaudų ar treniruočių sukurti savo virtualios realybės turinį.

Kai bus pristatyti „Touch“ valdikliai, jie veiks su programa „Medium“, leisiančia žmonėms keisti 3D objektus. „Facebook“ tikslas – kad „Oculus“ naudotojai galėtų sukurti savo virtualius pasaulius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai (0)