„Pažadinti žvėriuką“ bus galima ir Vilniuje (Video)  (6)

Populiarūs kompiuteriniai žaidimai, tokie kaip „Grand Theft Auto“ (GTA) ar „Need For Speed“, jau seniai siūlo išbandyti savo vairavimo įgūdžius užsienio didmiesčiuose. Bet nei sostinės, nei kitų Lietuvos miestų juose nerasite. Šią skriaudą nusprendė ištaisyti vilnietis Pavelas Suckelis. Jis kuria lenktynių žaidimą, kurio dalyviai varžysis būtent Vilniaus mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sumanymas kilo prieš kelerius metus. Kūriau modifikacijas GTA žaidimui ir pagalvojau, kad būtų įdomu pačiam sukurti tokį žaidimą su Vilniaus miestu. Tokių žaidimų su San Fransisku ar Niujorku daug, bet norėjau žaidime pamatyti savo mylimą miestą“, – aiškino 22 metų pašnekovas.

„Vilnius Racing 3D“ yra pirmas, kaip pats sako, rimtas žaidimas, į kurio gamybą jis dabar pasinėręs visa galva.

Darbdavių sudominti nepavyko

Naujininkų gyventojas kompiuterinių žaidimų kūrimu susidomėjo dar būdamas paauglys, tačiau jam labiau patiko ne programavimas, o grafinis dizainas. Todėl baigęs mokyklą jis įstojo į Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją ir ją šįmet baigė.

Tėvai ragina susirasti darbą, bet P.Suckelio įgūdžiai nesudomino žaidimus kuriančių kompanijų, todėl jis nusprendė pats kibti į darbus ir parodyti, ką moka.

Tiesa, žaidimą jis kuria ne vienas. „Prieš kelis mėnesius radau gerą programuotoją iš Kauno, kuris sutiko kodą žaidimui rašyti nemokamai. Dar buvo viena mergina, kuri padėjo sukurti kelių pastatų fasadus. Yra žmonių, kurie modeliuoja automobilius, nes tai atima daug laiko“, – sakė P.Suckelis.

Jau parengė dvi trasas

Svarbiausia užduotis – teisingai suklijuoti miesto gatves ir pastatus. Todėl neišsigąskite, jei P.Suckelį išvysite fotografuojantį jūsų namą ar daugiabutį: tai yra kūrybinio darbo dalis. Kad statinio išvaizda atitiktų tikrovę, jį reikia nufotografuoti iš visų pusių, dar kelias valandas užtrunka 3D modeliavimas.

Kol kas žaidime visiškai parengtos dvi trasos: sostinės centre, nuo Katedros iki Žaliojo tilto, ir Lazdynų rajone. Taip pat pradėta kurti trasa Pilaitėje, o šoninio slydimo gerbėjams numatoma įrengti aikštelę šalia prekybos centro IKEA.

Žaidėjai šiose trasose galės varžytis, kuris ją įveikia greičiau, papildomų taškų pridės automobilio šoninis slydimas. Be to, keliose vietose stovės greitį fiksuojantys radarai. Tik, kitaip nei tikrovėje, prieš juos reikės ne pristabdyti, o lėkti kuo greičiau – už tai bus skiriama papildomų taškų.

Meras žadėjo reklamuoti

Žaidimo kūrėjas teigia virtualiame Vilniuje jau ne sykį „pažadinęs žvėriuką“ – ir stoteles daužęs, ir šiukšliadėžes vartęs. Žinoma, bandymų tikslais.

Tikrovėje sėdęs prie savo BMW vairo P.Suckelis tikina esąs pavyzdingas vairuotojas: „Mano BMW nėra galingas, 2 litrų, šimto kilovatų dyzelis. Turiu penkerių metų vairavimo stažą, nesu padaręs nė vienos avarijos. Ir BMW galima vairuoti atsakingai.“

Žaidime daužyti įvairius objektus (išskyrus pastatus) galės ir kiti žaidėjai.

„Rašėme merui Remigijui Šimašiui. Jis sakė, kad galės pareklamuoti šį projektą, bet pridūrė, jog neturėtų būti rodoma, kaip, tarkime, stotelę nurauti. Kad neužsigeistų vairuotojai realiame gyvenime to daryti“, – sakė P.Suckelis.

Siūlo reklaminius skydus

Pirmąją „Vilnius Racing 3D“ versiją bus galima atsisiųsti ir žaisti nemokamai. Kada ji išvys dienos šviesą? „Po trijų mėnesių, gal greičiau“, – nurodė pašnekovas.

Šiuo metu svetainėje VilniusRacing.lt renkama parama žaidimui. Už surinktus pinigus numatoma pirkti įvairių su žaidimu susijusių priedų.

„Tarkime, 30 eurų kainuoja automobilio fizika. Ją lengviau nupirkti ir perdaryti pagal savo poreikius, patvarkant kodą, o ne parašyti viską pačiam nuo nulio“, – paaiškino žaidimo kūrėjas.

Užsidirbti P.Suckelis tikisi radęs rėmėjų. Jiems žaidime jau numatyti reklamos plotai: ant automobilių, pastatų, plakatų gatvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(66)
(4)
(62)

Komentarai (6)