Lietuviai sukūrė XXI amžiaus pasaką, kuri „App Store“ pateko tarp lyderių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aurimokas 2015-11-25 10:07
4 Eurai??? Matosi kad i Lietuvos turtuolius ir uzsieniu lietuvius taikosi. Nes Vidutiniam mirtingajam Lietuviui 4 eurai yra didele suma. Stebiuosi net kad i topa uzlipo su tokiom kainom. Butu paleide free tai nuolat sedetu top virsunej
mch0lic 2015-11-25 10:50
2 metų darbas, krūva žmonių, o tu nori už dyką. Visi įsigudrinę gaut viską už dyką, jei neduoda tada nusipirataut. Bet jei jau sugebėjai nusipirkt smartphone'ą, tuo labiau iphone'ą, tai gal 4Eur kaip nors sukrapštysi? Eilinis lietuvos pilietis turbūt 10x tiek per mėnesį, jei ne savaite prageria...
lizunas 2015-11-25 13:02
Mano draugelis per savaitgalį po 10-15€ prageria, taigi...
aurimokas 2015-11-25 13:17
Na as negeriu kas savaitgali, o jei ir isgeriu alaus, tai dazniausiai alaus gerimo islaidos per menesi nevirsija 2 euru. Taip kad moket uz vienkartini pazaidima su programele 4 eurus yra daugiau nei lupikavimas. 1 euras yra normali suma Lietuvos rinkoj, ne daugiau. Pasiziurek open source sistemas (wordpress, joomla, prestashop, opencart ir t.t.). Visos jos yra nemokamos, bet niekas nerekia kad devai kure, sedejo, gaiso laika ir nemokamai galima siustis, o devai debilai nes neapmokestino simtais ar tukstanciais doleriu.
kestutisz 2015-11-25 13:38
Čia yra visiškai laisvo pasirinkimo dalykas - nepatinka pirkti už 4, gali sukurti už 0. Gal sugalvos kaip kitaip monetizuoti. Pats labai (labiau nei bet kokius kitokius) mėgstu opensource projektus, bet jų developeriai irgi ne karmos taškais gyvi.
raimism 2015-11-25 16:02
galbūt Android ir kitokia sistema (t.y. ten pirkimų lygis žymiai mažesnis nei iOS), bet pvz kiti lietuviai sukūrė ir paleido nemokamą produktą - biblioteką, kuri vadinasi berods Readabook. Ten keliose vietose rodo reklamas, bet jos man per daug netrukdo. Knygų ten irgi padoriai - apie 400, bet tikiuosi jog ateityje padaugės... Ir iš esmės - ar tai knygos, ar muzika, ar programinis kodas - pasaulis pakankamai aiškiai juda link ''freemium'' ekonomikos: bazinis funkcionalumas - nemokamas, kažkokios papildomos funkcijos, kurių reikia tik daliai vartotojų - mokamos. Arba išlaikomos iš reklamos. Taip, kad įmanomi ir nemokami sprendimai.
mch0lic 2015-11-25 16:06
Veltui tik sūris spąstuose. Galiu tau užtikintai pasakyt, kad niekas ten už ačiū nedirba. Yra nemažai skirtingų atviro kodo komercilizacijos būdų kurie leidžia samdyt ir išlaikyt core developer'ius, o kai pajamos baigiasi žlunga ir patys projektai. Visi tavo paminėti projektai realiai yra orientuoti į B2B, o ši pasaka-žaidimas yra B2C. Aišku autoriai galėjo paleist nemokamai ir patirinėt rinką, tačiau tai tikrai puikiai išbaigtas produktas kuris vertas visų 4EUR (nors autoriam po visų mokesčių liks tik 1-1.5EUR).
raimism 2015-11-25 17:14
Visų pirma - šaunuoliai, kad padarėte kažką, kas nėra žaidimas šaudo-gaudo, renka-šoka. Man visi su knygomis susiję projektai atrodo žymiai svarbesni nei žaidimų kūrimas (žinoma, čia tikrai neobjektyvi, o mano subjektyvi nuomonė... Jau prieš gerus 20 metų išaugau iš kompiuterinių žaidimų amžiaus... Nors, senais laikais, kai pradėjau programuoti ant Agat'o ir BK'aškės dariau būtent žaidimus...) Aš puikiai suprantu - nuo 4 eurų nueina PVM, 30% parduotuvės dalis, palaikymo mokesčiai... Galbūt yra kažkoks revenue share tarp autorių ir kūrėjų... Bet aš, kaip ''knygius'' norėčiau, kad tokie projektai būtų kuo labiau pasiekiami platesnei masei žmonių. Todėl linkiu kitą knygą padaryti nemokama ir pabandyti ją komercializuoti kitais būdais (pvz mokamomis premium galimybėmis, reklama, etc.).