Prancūzija iš Lietuvos prašo karinės pagalbos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Auksine Logika 2015-12-02 15:28
Kodel tiems durniams turetume padet? Pirma sprogdina arabus bandydami pavogt ju nafta, uzsitarnauja ju neapykanta, tada gauna atgal per zanda su teroristiniais ispuoliais. Galiausiai paskelbia kara bet praso visu aplink irgi purvintis rankas. Ir dar negana to susideda su teroristu nr.1 pasaulyje - Putleriu, kuris galimai pats prikiso nagus prie visu teroristiniu ispuoliu Europoje.
WWr 2015-12-02 15:51
Prancūzams reikia ne pagalbos, jiems trūksta patrankų mėsos. Jaunieji Lietuvos liberalai ir jaunieji konservatoriai, prašome registruotis - Europai jūsų reikia. Iki šiol vien komentaruose Rusiją puolėt, dabar atsirado proga parodyti savo tikrąjį liberalumą ir mūšio lauke.
Ernestass 2015-12-02 16:36
Štai lyg prognozuotai nukrito mums galimybė iš dangaus. Siųsti reikėtų ir dosniai karių ten. Taip pat jeigu įmanoma reikia reikalauti būti partneriu Prancūzijos&Lietuvos koalicijoje prieš ISIS. Kalbame vis apie Nato pagalbą Lietuvai kai tuo tarpų patys turime niekingą įvaizdį organizacijoje. Kol mūsų indelis ir požiūris nepasikeis, tol ir stambios Nato valstybės į mus taip pat nežiūrės rimtai.
Rukis 2015-12-02 16:59
Čia kad turim "Niekingą įvaizdį" pats sugalvojai?
Arns 2015-12-02 17:18
Ernestass kiek aštrokai išsireiškė, bet iš ties, Lietuva privalo siųsti karius. Kada Lietuva jaučia grėsmę, ji pirma puola reikalauti oro misijos, nuolatinių karių, ginkluotės dislokavimų. Visa tai kainuoja, ir kainuoja ne Lietuvai, o toms šalims kurios dislokuoja. Ko gero jei pajuokautume, kad Prancūzija pateiktu sąskaitą už jos oro policijos veiksmus, "Aitvarą" galėtume 100 metų įdarbinti Prancūzijoje ir tai vargu ar atidirbtu. Pagalba Prancūzijai būtu simbolinė net jei išsiųstume batalioną, bet čia esmė solidarizavimasis. Prancūzija be Lietuvos nepražūtu, o Lietuva be Prancūzijos... jau rimtas klausimas. Atsiminkime, kad sekantį kartą Lietuvai vėl ko paprašius, prancūzai galėtu atsakyti tuo pačiu kaip dabar mes atsakysime. Arba nereagavimu arba skubėjimu padėti sąjungininkams.
Auksine Logika 2015-12-02 18:07
Ne karius reik siust, o atsiprasymus ir paprastus darbininkus, kurie padetu atstatyt tai ka sugriove nato balvonai su savo "taikos (del naftos) misijom". Kitu atveju tik dides itampa, bus daugiau mirciu ir karu.
vyckas 2015-12-02 18:26
Pritariu. Norim pagalbos gauti, reikia ir padėti, kai mūsų prašo. Ir kokios to priežastys apskritai nesvarbu. Prancūzija šiuo metu mūsų sąjungininkė ir to pakanka. Ir antra - nustokit vieną kartą verkšlenti ir gailėti karių. Toks ju darbas, gyvenimo būdas ir už tai jie gauna pinigus. Niekas jų per prievartą į Aitvarus nevarė, netgi atvirkščiai tikrai ne kiekvienam ten lemta pakliūti.
Edmundas 2015-12-02 20:27
Siųsti sop, negali žinoti, kada prireiks prancūzų paramos.
demukazz 2015-12-02 20:35
Del "long term" pasekmiu, tai nezinau ar verta. Kalbu apie desimtmecius ar net simtmecius i prieki... O del "short-mid term" politiniu pasekmiu - butina! O kas cia del liberalu pasisake, tai as irgi liberaliu paziuru, taciau zinau, ka kainuoja maistas mano leksteje - tai ne vien mano sunkus darbas. O kad to "maisto" nepritruktu, kazkas kazkam turi ranka paspausti. Siuo atveju tai musu karys, suremes pecius su koalicija pries isis.
Kirtiklis 2015-12-02 20:48
Zinoma reikia siųsti ir padėti. Čia vien solidarumas, ir dar kokį + gautumeme už tai. Kažkur čia buvo USA straipsnis apie Aitvarą ir kaip gerai įvertino pasiruošimą ir t.t tik į naudą tokia pagalba, be kaip sakoma reik pagarba užsitarnauti realiais veiksmais, kad žiūrėtų kaip į patikima ir tvirtą sajungininka.