Lietuva nušluostė nosį pasauliui – mūsų bevielis internetas pats geriausias!  (0)

Neseniai atlikti matavimai parodė, jog viso pasaulio kontekste Lietuva karaliauja teikiant geriausią viešojo Wi-Fi bevielio interneto ryšio paslaugą. Lietuva nurungė tokias šalis kaip Singapūras bei Jungtinė Karalystė, kurios ilgą laiką puikavosi tarp lyderių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso tyrime dalyvavo 184 skirtingos pasaulio šalys. Visos Rytų Europos šalys pastaruoju metu investavo itin daug pinigų gerinant interneto ryšio infrastruktūrą. Tačiau Lietuva išsiveržė į priekį, pasiūlydama patį greičiausią viešą bevielio interneto ryšį, kurio vidutinis greitis siekia 16,1 Mbps.

Tokius duomenis gavo Jungtinės Karalystės kapitalo įmonė „Rotten WiFi“. Tai jau antrasis kompanijos atliktas tokio pobūdžio tyrimas. Beje, praėjusiais metais Lietuva taip pat buvo sąrašo viršūnėje.

Top 20 countries for best public WiFi in 2015
Create bar charts

„Rotten WiFi“, kuri pareiškė, jog gruodžio 2-oji yra tarptautinė viešojo belaidžio interneto ryšio diena, palygino informaciją apie Wi-Fi tinklus skirtingose pasaulio šalyse. Šalia Lietuvos sąraše atsirado kita Baltijos valstybė Estija, kurios vidutinis Wi-Fi greitis siekia 14,8 Mbps. Trečioje vietoje atsidūrė Pietryčių Azijos grynuolis Singapūras su 13,1 Mbps.

Tuo metu Jungtinė Karalystė sąraše atsidūrė šeštoje vietoje (11,7 Mbps), tokioje pačioje vietoje ji buvo ir prieš metus. Gana keista, jog Jungtinės Amerikos Valstijos, kuriose įsikūrę daugiausiai interneto tiekėjų, iškrito iš 20-uko. Dabar sudarytame sąraše karaliauja Europos šalys, tik keletas šalių yra iš Amerikos ir viena iš Azijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai (0)