Vieta, kur „Google“ saugo jūsų paslaptis ir nuodėmes  (0)

„Google“ paieškos laukelis, ko gero, žino ne vieną jūsų paslaptį – dėl to, ko ieškojote prieš mėnesį, metus ar dar seniau, šiandien gali tekti raudonuoti. Net jei jūs apie tai seniausiai užmiršote, dar nereiškia, kad to nepamena „Google“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto paieškos milžinė skrupulingai saugo kiekvieną jūsų įvestą paieškos terminą. Šie duomenys jai padeda susidaryti tikslesnį vaizdą apie naudotojus: kuo jie domisi, ką veikia, kas jiems svarbu, įdomu, skanu ir t.t. Todėl vieni mato automobilių reklamas, kitiems siūlomi vaistai, tretiems – dietų patarimai.

Tačiau turime gerą žinią: visą savo naršymo istoriją galite rasti vienoje vietoje, o jei pageidaujate – ir ištrinti.

Toji vieta vadinasi „Žiniatinklio ir programų veikla“, ją rasite paspaudę čia („Google“ gali paprašyti pakartotinai įvesti prisijungimo duomenis). Čia galėsite panagrinėti, kokias paieškas atlikote per praėjusią savaitę, mėnesį, metus ir dar anksčiau, į kokius tinklalapius užsukote ir kt.

Darosi šiurpu? Pasirinkite „Visas laikas“ ir pamatysite, kiek iš viso jūsų paieškų „Google“ yra įsiminusi. Norite visa tai atsisiųsti? Tinklalapio dešinėje viršuje spustelėkite tris taškus ir pasirinkite „Atsisiųsti paieškas“. Duomenys per kelias minutes bus paruošti ir įkelti į jūsų „Google Drive“ saugyklą, o pranešimas apie tai bus atsiųstas į jūsų „Gmail“ paštą.

Nepageidaujate, kad „Google“ turėtų šiuos duomenis? Grįžkite į anksčiau minėtą puslapį, vėl spustelėkite tris taškus dešinėje viršuje, pasirinkite „Ištrinti parinktis“ ir nustatykite, kokio laikotarpio duomenis panaikinti. Viskas – atvertėte naują draugystės su „Google“ puslapį.

Beje, „Google“ saugo tik tas paieškas, kurias atliekate būdami prisijungę prie „Google“ profilio. Jūsų naršymo istorija nebus išsaugoma, jei būsite atsijungę nuo „Google“ profilio, arba jei naršyklėje pasirinksite slapto naršymo (inkognito) režimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai (0)