Neįtikėtai pažangus naujas Google projektas  (5)

Jei Google laikysis kurso, mūsų ateitis bus kaip mokslinės fantastikos filmas. Pakraupinusi robotiniais gepardais ir Google ‘Glass akiniais’, Google rengiasi pateikti mums kai ką išties nuostabaus. Google projektas Soli išrado naują, radarų technologiją naudojantį sąveikos jutiklį, galintį sekti jūsų pirštų judesius iki 10 000 kadrų per sekundę dažniu. Ir to niekas anksčiau nėra padaręs. Paprastai tariant, ši technologija tokia stulbinamai tiksli, kad ją turintį įtaisą galima valdyti, prie jo net neprisiliečiant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug nedidelio kompiuterio lusto dydžio technologija gali paversti jūsų ranką virtualia valdymo priemone, galinčia kontroliuoti nuo ko nors tokio kasdieniško, kaip garsiakalbio garsas, ar virtualiu lietimo skydeliu išmaniajam laikrodžiui ar telefonui. Pateiktuose GIFuose galima geriau suprasti, kaip jis veikia.

Šis lustas iš tiesų yra miniatiūrinis gestų radaras, neįtikėtinai sparčiai iš arti fiksuojantis net sudėtingiausius rankos judesius ir atkuriantis rankų gestus. Kadangi lustas toks mažas, jį galima įdiegti kone bet kur. Jei projektas pavyks, prietaisus bus galima valdyti jų net neliečiant.

Pristatymo video.

Shantanu Prasher
www.mensxp.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(68)
(1)
(67)

Komentarai (5)