Nors kuolą ant galvos tašyk: žmonės vis dar naudoja vieną slaptažodį viskam

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2015-12-08 08:23
Na dėl vienodo slaptažodžio naudojimo visoms paskyroms, dar dalinai sutikti galima. Bet čia tai nesąmonė. Nieks "brute force" slaptažodžių nespėlioja. Daug paprastesnis būdas - phishing'as. O "sužvejotą" passwordą iš listo nukopijuot ir įpastint jokio skirtumo ar jis bus "qwerty" ar "JoNuXXx14VlnBl#t".
Nerealiai 2015-12-08 09:56
Bruteforce labai gerai įveikia nesudėtingus ir trumpus slaptažodžius, bet taip pat naudojami wordlistai su populiariausiais žodžiais, kurių dėka galima dar greičiau gauti slaptažodį. Aišku tai neefektyvu jeigu yra ribojamas neteisingų prisijungimų skaičius, arba reikalaujama paveiksliuko. Su fišingu jau ir nėra taip paprasta kaip seniau, nes daugelis naršyklių turi nuo to apsaugas. Didesnį nerimą kelia visokios programėlės bei subendrintos autentifikacijos kai gali prisijungti tarkim su google, facebook prie norimo puslapio. Na ir trojanai ir keylogeriai. Bet naudot sudėtingesnį bei atskirą slaptažodį vis tiek verta, ypač ten kur neribojami prisijungimai. Taip pat gerai pasikeist slaptažodžius bent kas mėnesį, nenaudot neaiškių appsų ir programinės įrangos, flash playerio taip pat.
Creatium 2015-12-08 19:24
Čia kai technologija yra atsilikusi, tada žmonės turi pradėti taikytis prie jos. Kodėl neįmanoma sukurti tobulesnio sprendimo už tuos pačius passwordus?