Jūrų galiūnas: JAV superlaivas išplaukė į savo pirmą kelionę (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2015-12-09 10:26
Rašinio rašytojui labai jau blogai su trumpalaikia atmintim, mažiau pūsk. Otai visi faktai parašyti po kelis kartus.
lucy 2015-12-09 10:33
Primena iš Total Annihilation kampuotus low poly laivus.
unytas 2015-12-09 10:46
džiulis minininkas aprūpintas moderniausia įslaptinimo įranga, tad radarai jį fiksuoja kaip mažą laivą – ne didesnį nei žvejybinį. jau nebe slapta
elgoog 2015-12-09 11:28
Nerealiai grazus laivas!
Finalfour 2015-12-09 12:29
Ištryniau visus komentarus nesusijusius su tema, nes tema atrodo yra įdomi, o krypstama į lankas. p.s. toliau nerašiau kodėl komentarus tryniau, bet priežastis ta pati.
Pjovėjas 2015-12-09 13:14
O į temą: kokią funkciją realiai toks laivas atlieka? Ta prasme kokie eskadrinių minininkų uždaviniai kariniame laivyne?
Finalfour 2015-12-09 13:33
Cia bendrai: tai greitaeigių, manevringų karo laivų klasė. Šie laivai yra ginkluoti torpedomis, pabūklais, jūrų minomis ir raketomis. Skirtas kovai su povandeniniais laivais, lėktuvais, raketomis, kitais karo laivais, kitų laivų apsaugai. Eskadriniai minininkai taip pat naudojami žvalgybos, patruliavimo tikslams, minų užtvaroms statyti ir palaikyti desantą ugnimi. Tai mažiausias karinis laivas, kurį galima naudoti įvairioms užduotims, tačiau galintis atlikti karines užduotis ir savarankiškai be papildomo palaikymo. Aisku, toks zumwaltas cia jau kazkas dar aukstesnio lygio, ten gi ir raillgunas bus veliau itaisytas, ir lazerinis ginklas... is esmes toks daiktas gales priplaukti neteisingai indentefikuotas arba visai neaptiktas prie taikinio ir ji sunaikinti.
Andraika 2015-12-09 13:55
kažkaip net negalvojau, kad vatiniai ir čia tūno teko neseniai pačiam būt Amerikoj- traukiniai afigeni, didžiuliai, dviejų aukštų, "susmirdusiuose" oro uostuose iškloti švarūs kilimai, kuriuos galima skaičiuot kilometrais turbūt. Surūdijusių tiltų taip, yra, tiesa, šalia jų stovi nauji o seni palikti žiopliams fotkint turbūt. Internetas viešbučiuose visur buvo ok, jei kur po tiltu ir prastesnis, tai patys kalti tada. o dėl laivo- turi pinigų tai ir stato, teko matyt, kaip atrodo amerikiečių karinės bazės iš arčiau- tai taip ir atrodo, kaip filmuose. na ir rusiškas teko matyt- tai irgi atrodo kaip filmuose..
Pjovėjas 2015-12-09 14:06
Iš visokių geimų (ypač CiV kylantis klausimas: Battleship, tai čia būtų didesnis reikalas, linijis laivas? Skirtas maždaug rimtam kranto bombardavimui irba mažesnių laivelių flotilių naikinimui? Ir turbūt šiais laikais nelabai naudingas, nes pamažu nukonkuruojamas lėktuvnešių?
kestutisz 2015-12-09 14:34
Tai ne šiaip laivas, o naujos klasės pradininkas. Koks nors "įprastas" https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Arleigh_Burke , "Burke" klasės pirmasis atstovas gūdžiais devyniasdešimtaisiais, tiesa su ginkluote, irgi kainavo beveik 2mldrd$ Kaina tai tiesiog iš pirmojo pasaulio (mūsų kaimynas į jį nepatenka) problemų sąrašo.
Andraika 2015-12-09 14:42
mūsų kaimynas patenka su solidžiom kainom užtatai- naujai prie Sirijos atplaukęs borei klasės povandeninis laivas turi kainą apie 890 mln usd. gal galima būtų irgi ekonomikos analizę pateikt? apie kliedesius rūdžių tema tai nėr ką ir kalbėt, kur jau palygint..
Niemand 2015-12-09 15:18
Verta, nes infrastrukūra JAV nė iš tolo nerūdija, o infrastruktūra tokiose šalyse kaip Vokietija, Austrija ir pan. yra ne tik kad be proto prabangi, bet dar ir žalinga. Ten normalios gamtos praktiškai nepamatysi, visur vejos ir asfaltas. Aš tikrai nelinkėčiau jokiai šaliai eiti tokiu keliu. JAV turi daugybę rezervatų, kur jokia infrastruktūra tyčia neplėtojama ir teisingai daroma.
Pjovėjas 2015-12-09 16:50
Dar įdomu, kodėl jo tokia forma: kad akys/radarai blogiau matytų? ar kas nors dar?
Arns 2015-12-09 16:56
Taigi jau pačiam straipsny atsakyta, jog radare jo atspindimas dydis prilygsta normalaus žvejybinio tralerio, o ne didelio karinio laivo vaizdui. Šiais laikais niekas nebežaidžia vien dėl akių, siekiama maksimalaus efektyvumo. Technikos grožis nepridės nei greičio nei galios.
X-log 2015-12-09 17:00
Eskadrinis minininkas == Destroyer/Guided missile destroyer. Jie perėme praktiškai visas battleship klasės laivų kovines funkcijas. Battleship era pasibaigė su WW2.
Pjovėjas 2015-12-09 17:11
Tai vat nesurišau šito su forma Akiai tai tikrai ta forma klaidinanti.
Ernestass 2015-12-15 20:59
Laivas tai fiasco tėra. Baisiai brangus, be savo paskirties, viską bandantis daryti tačiau nieko nesugebantis. Turėjo būti pigus ir greitas laivas skirtas kovoti prieš valtis tačiau kaip visados, reikia kažką pridėti. Taip ir gavosi, kad laivas bando atlikti viską tačiau nesugeba nieko. Nei jis ginkluotės pakankamai turi, nei jo šarvai gali atlaikyti smūgius. Ką jau bekalbėti apie karinius smūgius, žmonės abejoja ar jis iš viso yra ''sea-worthy'' laivas ir ar nenuskęs išplaukęs į atvirą jūrą. Geriausia ką dabar būtų galima padaryti tai šiuos laivus nurašyti į prototipus ir pradėti projektuoti naujus dizainus su technologijomis bei patirtimi gautomis iš šio projekto. Tokių nesąmonių JAV laivynas negali sau leisti. Ir taip jis nebe sugeba išlaikyti savo laivyno, netgi neadvekatūs karinio laivyno plėtimo planai yra nurašomi Pentagono kaip per daug optimistiški bei nearealūs. Ką jau verta kalbėti, jeigu JAV toliau tęs tokias nesąmones tai prieš Kinijos ir Rusijos būsimus 300/500 įvairių karinių laivų flotiles. JAV tesugebes pasiūlyti pora šimtų jų ir tai jeigu ji nuspręs palikti savo sąjungininkus vienus. Tuomet ir galėsite svajoti apie pasakiška JAV laivyno kokybinį pranašumą, nes kitaip jokios kalbos apie pergalę net negalės kalbos būti. https://www.bostonglobe.com/news/nation ... story.html
hamann 2015-12-16 08:20
Vėl šlapi sapnai karybos ekspertui? Čia remiantis tavo vatine ekspertize, tas laivas nieko nesugebantis? Eik tu gal savo mylimą rusiją paanalizuok, jos inžinerinius stebuklus ir finansines galimybes. P.S. Nenuskendo. Ir kolkas sekasi geriau nei armatai per paradą )
Ernestass 2015-12-16 13:49
Gal tu geriau neteršk forumo ir pasidomėk apie dalykus kurios nori šnekėti? Tipinis trolis, nieko neišmanantis ir kuriantis konfliktus.