Netradicinis startuolis: internetinė programavimo mokykla, kur dėstytojauja net ir penkiolikmečiai, o pas juos mokintis nori ir doktorantai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2015-12-11 22:18
Startuolis tai man asocijuojasi su naujos idėjos įgyvendimu ir staigiu kompanijos augimu, bet čia nei nauja idėja nei kažkoks staigus augimas galimas. Programuot realiai galima išmokt nemokamai, tiek kursų pavidalu, tiek mokantis individualiai, svarbiausia yra turėt noro ir kantrybės.
kestutisz 2015-12-12 20:33
Pramokti programuoti kažką tai gali, bet kaip ir visam IT - visiem reikia jau garantuotai gero "produkto", su daug patirties, o va mokymų rinkai reikiama kryptim ir svarbiausia po to gerų rekomendacijų trūksta. Yra daug protingų žmonių kurie šiaip dirba kažkokius kitus darbus ir norėtų veikti kažką IT (iš anksto nemanau kad pavyktų apsispręsti), bet nėra kur ir kaip užsikabinti kur galėtų pramokti. Vaikščioti po namus ir windowsus instaliuoti reikiamos patirties neduos, freelancinimui irgi jau dažniausiai reikia kažkokios gerai išnarstytos konkrečios specializacijos. Moksleiviam gal lengviau aišku - juos dar tėvai išlaiko, gali išbandyt ir už dyką padirbėt, o va vyresniem jau sunku.
mch0lic 2015-12-12 20:58
Patirtis ateina su darbu, o ne su mokslu. Tu gali išmokt pagrindinius principus bet tikrai neįgausi daug patirties. Vienitelis privalumas galbūt internship'ai, kuriuos šitas startuolis randa. Visa kita jau seniai yra prieinama (edx, coursera, knygos ir pan).
Arthuras 2015-12-12 21:16
Sėdi po darbo, pasirenki kokius tutorialus kurių pilną - ir mokiniesi. Pabaigęs juos jau šį bei tą supranti. Ir gali eit pradėt padirbėt, kad ir už nedidelį atlyginimą.