Samsung „nušovė“ Apple jos pačios ginklu (Video)  (5)

Planšetiniai kompiuteriai miršta – tegyvuoja planšetiniai kompiuteriai su žodeliu „Pro“! Praėjusių metų pabaigoje taip pagalvojusi „Apple“ pristatė „iPad“ profesionalams – su milžinišku ekranu, tanko galios procesoriumi, pieštuku ir klaviatūra. „Apple“ visada pristato daiktus antri, bet laimi. Gal jei būsime antri mes, mes ir laimėsime?“ – šių metų pradžioje pagalvojo „Samsung“ ir parodoje CES 2016 į sceną ištempė didžiulį planšetinį kompiuterį „Galaxy TabPro S“. Bet atrodo, kad šį sykį „Apple“ pralaimėjo...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai „Samsung“ spaudos konferencijos scenoje tik baigusi kalbėti apie naujus išmaniojo laikrodžio „Gear S2“ modelius „Samsung Electronics America“ viceprezidentė Alanna Cotton susikaupė lyg cirko akrobatas prieš šuolį, salė pritilo – mums pristatys kažką rimta.

Kai ji prabilo apie „asmeninę neriboto mobilumo darbo stotį“ ir „kitą žingsnį link mobilaus produktyvumo“, salėje sėdėję žurnalistai susižvalgė.

Kai į sceną lėtai išvažiavo postamentas su keliais planšetiniais kompiuteriais, ekrane pasirodė užrašas „Galaxy TabPro S“, o A.Cotton prabilo apie produktyvumą neprarandant žaismingumo ir kompiuterio galią planšetėje, kai kas jau krizeno.

Naujausio netikėto profesionalams skirto „Samsung“ planšetinio kompiuterio pristatymo pradžia labiau pirminė mėginimą iš atminties cituoti Timo Cooko tekstą, kurį jis sakė pristatydamas „iPad Pro“.

Taip ir įsivaizdavau dar didesnį gerą ekraną, galingesnį procesorių ir dar prasčiau negu „iOS“ jame atrodančią „Android“ operacinę sistemą. Norėjosi užsimerkti iš gėdos. Nespėjau.

„Šiame įrenginyje mes sujungėme nuostabų ploniausio planšetinio kompiuterio „Galaxy Tab“ dizainą su „Windows“ galia. Bendradarbiavimas su „Microsoft“ buvo logiškas pasirinkimas kuriant „Galaxy TabPro S“. Įdiegus „Windows 10“ šiame įrenginyje galima dirbti visomis „Windows“ kompiuteriams kurtomis programomis, tad tai galingas darbo įrankis“, – tęsė viceprezidentė, ir bet kokie juokai nutilo.

Atrodo, „Apple“ šį kartą labai rimtai gavo į žandą. „Samsung“ pasitelkė konkurentės ginklą, kuriuo ji tiek kartų skaudino ir smogė atgal. Pristatė ne pirmi, nukopijavo daug ką, tačiau gautas rezultatas bent jau turi prasmę.

Tai pirmasis pasaulyje planšetinis kompiuteris su „Windows“ operacine sistema, kuriame įrengtas „Samsung“ 12 colių įstrižainės „Full HD Plus“ SuperAMOLED ekranas. Viduje – naujausias „Intel“ procesorius. Žodžiu, tai galingas verslo ir žaidimų įrankis.

Ir vis tiek šis planšetinis kompiuteris tik 6,3 mm storio ir sveria tik 693 g. Žodžiu, ir plonesnis, ir lengvesnis už „iPad Pro“. Et, lengva būti antriems ir geresniems, kai turi su kuo palyginti, ar ne, „Apple“?

Aišku, „Galaxy TabPro S“ turi pridedamą klaviatūrą su viso dydžio klavišais ir liečiamu valdymo paviršiumi. Tiesa, ar klaviatūrą reikės pirkti atskirai ir išvis kiek šis planšetinis kainuos, „Samsung“ nepasakė.

Kaina ir lems, ar „Galaxy TabPro S“ nekris konkurencinėje kovoje su „Microsoft Surface Pro“ planšetiniais kompiuteriais. Nes „iPad Pro“, akivaizdu, jau įveikė. Ir kas pikčiausia, pergalę lėmė būtent „Intel“ su „Microsoft“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(61)
(35)
(26)

Komentarai (5)